Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powie mi ktoś

wytłumaczy mi ktoś, czemu piosenka they dont care about us

Polecane posty

Gość powie mi ktoś

czemu ta piosenka michaela jacksona jest uważana za kontrowersyjną, zwłaszcza przez społecznosc żydowską? bo ja nie rozumiem...

Gość spasiba russlo
poniewaz na teledysku dyskryminuje narod zydowski

Gość heheh hehehe heheheON
Poniewaz wedlug zydow wszystkie sparawy na swiecie dziala sie na dobre i antyzydowskie.To tak z grubsza.

Gość powie mi ktoś
ale w tekście nie ma nic konkretnego przeciwko żydom, nie? a teledysków do tej piosenki było kilka...

Zydzi to taki narod,ktory zauwazy bezczelne tresci antyzydowskie nawet tam,gdzie ich nie ma.To dlatego.

Gość juwenalia4883
zapamietaj - zyd to frajer

Gość powie mi ktoś
aaaa, właśnie nie wiedziałam, po co tyle tych teledysków... czyli tak naprawdę to nic takiego nie ma tam, ale grupy żydów się po prostu czepiają?

Wracam do twojego pytania-nigdy tego nie zrozumiesz.Nikt tego nie rozumie oprocz samych zydow.Dla nich takie antypolskie tresci jak glosza w szmatlawcu wydawanym w... Polsce pt.Midrasz-nie sa antypolonizmami.Natomiast oni sami widza jak bezczelnie inni kamufluja i przemycaja cale kilometry tresci antysemickich.Takim bezczelnym,podprogowym przemytem jest tez "they do'nt care 'bout as".Gdzie to jest-wiedza tylko oni.

Gość mtv is dead
jak to kilka teledysków ja widziałem jeden !!!! w jakis brazyliskich slumsach !!! jewt etż wersja wydłuzona teledysku. podeslijcie jakis linki bo nie wierze ze ejst kilka wersji :-O

Gość powie mi ktoś
aha, dzięki wam wszystkim za odpowiedzi... nie rozumiem tego całego szumu wokół tej piosenki, ale jak ktoś szuka pretekstu, to zawsze go znajdzie... ja chyba inaczej zawsze rozumiałam tę piosenkę, ale widocznie moja interpretacja jest zła ;)

Gość powie mi ktoś
wystarczy wpisac na youtubie, wyskakują od razu wszystkie :)

Gość powie mi ktoś
ta ze slumsami to chyba była ta "najbardziej kontrowersyjna"...

Nie-twoja interpretacja jest dobra.tam chodzi o to,ze bagaci nie dbaja o nas.O srodowisko naturalne itd,itp a liczy sie dla nich tylko kasa.Tylko narod zydowski dostrzegl "ukryte,zakamuflowane tresci antysemickie".Oni je widza wszedzie.Szkoda tylko ze sami nie przestrzegaja tego,czego sie domagaja od innych.Na przyklad wycierpieli duzo od niemcow w czasie II wojny swiatowej.Teraz sami pacyfikuja sasiadow.Takich przykladow mozna by mnozyc i mnozyc.

Gość powie mi ktoś
w takim razie te treści antysemickie są bardzo mocno zakamuflowane, bo ja ich nigdy nie dostrzegałam... nie wiem, może od końca powinnam posłuchac tej piosenki, to wtedy usłyszę jakiś specjalny przekaz ;) oczywiście, żydzi mocno ucierpieli w przeszłosci, ale nie zapominajmy że te czasy minęły, co się stało, to się nie odstanie... zresztą oni nie byli jedynymi, którzy cierpieli w tym czasie...