Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwia79156

straszny problem z nocnikiem

Polecane posty

Gość sylwia79156

chodzi o to ze odradzano mi zeby syna wczesnei sadzac na nocnik i niesttey ale posluchalam syn ma teraz 1,7 miesiecy i za nic w swiecie nie chce usiasc na nocnik probuje wszystkeigo sama siadalam na nocnik gdy usiadl bilam brawo przekupywalam itd. jednak syn siada na niego doslownie na max 5 sekund i wstaje

Gość Kasia2327
Spróbuj posiadzic go i puścic ulubioną bajkę,mój patrzył jak zahipnotyzowany na teletubisie. Albo daj ulubiony smakołyk.

Gość sylwia79156
probowalam juz tego probowalam nawt gdy ja siedzialam a syn chcial na kolana to bralam nocnik i syna i sadzalam go na kolanach an nocniku ale on on razu schodzil

Gość hybcia
Początki bywają trudne ja jestem już 2 tygodnie bez pieluchy ale na noc zakładam. Na początku tak samo nie chciała siedzieć ale jak raz przypadkiem usiadła i zrobiła to były brawa i tak z dnia na dzień było lepiej. Nic na siłe bo mały sie zrazi i nici z nocnika, posadz misia pokaż że siedzi pozniej malego. No nie powiem troche cierpliwości potrzeba oj potrzeba... POWODZENIA

Ja swoim dzieciom kupiłam nowe piękne majteczki dla chłopca ze spaidermenem a dla dziewczynki z laleczka i powiedziałam że założymy je jak będzie robił siusiu na sedes albo nocnik. Tłumaczyłam że te obrazki na majteczkach się pogniewają jak się je osika. Pomogło kilka razy osikane majteczki ale cud pampersy leża i leżą.

Gość kawka po poludniu
Dluzo cierpliwosci , ale sie oplaca . Moze kup nakladke na sedes i tam sadzaj malego.

Gość
ja nim zaczelam nauke to nocnik stał u mnie w pokoju maly bawil sie nim i wogole i jhak przyszlo co do czego to siadal bez problemu. tylko ze maly mial wtedy prawie 2 lataka, i niestety moj problem byl taki ze NIE WOLAL ze chce siusiu czy kupke,tak jest do dzis. zawola tylko wtedy jak jestem przy nim a jak mnie nie ma np jestem w innym pokoju to sie zsika. ucze juz go rok czasu. glownie tego zeby WOŁAŁ!!!!

My mamy już nocnik jak synek skończył pół roku, sadzała go właśnie poto aby potem sie go niebał, ma teraz prawie 14 miasięcy i siusiu i kupke robi na nonik:) ale jestem ciekawa kto ci odradzał tego sadzania i dlaczego?

Jak moja córcia potrafiła już samodzielnie siedziec zaczęłam sadzac ją na nocniczek, żeby się z nim oswoiła i jak przyjdzie czas na poważną naukę nie bała się:) Przeważnie wysadzałam ją rano. Teraz ma 14 m-cy i jak jej się chce rano kupkę to zrobi na nocniczek. Niestety jeszcze nie potrafi sama zawołac i pokazac na nocnik że jej się chce siku:) Musisz próbowac i spokojnie czekac - uda ci się nauczyc małego załatwaic na nocniczek. Moja kuzynka późno zaczęła sadzac na nocnik swojego synka (miał juz skończone 2 latka) i też nie chciał na nim siedziec:) Kupili ten grający i jak się zsiekał do nocniczka, zagrała melodia i się mały przestraszył. Ja kupiłam najzwyklejszy nocniczek. Życzę powodzenia i dużo cierpliwości:)