Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość molokoo

ślub za ponad 2 lata a załatwiac wszystko trzeba juz teraz

Polecane posty

akurat na załatwianie sukni ślubnej masz jeszcze czas :P my mamy wesele na 60 osób, więc to nie prawda że tylko wielkie sale trzeba rezerwować wcześniej. płacimy 180zł/osoba - kolejny mit, że tylko tanie lokale są zarezerwowane 2 lata wcześniej. myślę, że jeśli jesteście pewni, że chcecie wziąć ślub to na co czekać? rezerwujcie sale, zespół i fotografa. resztę przygotowań spokojnie można zrobić pół roku przed weselem.

Ja też uważam że to przesada. Ja wychodzę za mąż w przyszłym roku w sierpniu, załatwianie wszystkiego zaczęliśmy w lutym tego roku i jak się okazało stanowczo za późno się za to zabraliśmy. Ja wolałabym pozałatwiać wszystko w góra 3 miesiące i już, bo tak to oszaleć można :)

Gość kaskadka
my bierzemy slub w sierpniu tego roku a zalatwianie wszystkiego zaczelismy w styczniu albo w lutym nie pamietam. Tego roku oczywiscie. I juz wszystko zalatwione

Gość ludzie sami sieją popłoch
my rezerwowaliśmy salę i zespół na 7 miesięcy przed weselem a kamerzystę i fotografa - 5 miesięcy przed weselem. Sala ta wymarzona, zespół ten który planowaliśmy. Gdy w styczniu dzwoniłam do fotografów prawie każdy miał wolny nasz termin więc wybór mieliśmy duży (tak samo z kamerzystą - do wyboru do koloru). Moja siostra bierze ślub w przyszłym roku jest po pierwszym rozeznaniu - w restauracji którą wybierają mają na lipiec i sierpień 2010 roku 4 terminy do wyboru. Jak dla mnie ludzie sami się nakręcają i rezerwują juz na 2012 rok. Spotkałam się nawet z tym że znajomi już na 2013 zarezerwowali termin - chore to jakieś.

Gość co słychać

Gość inkkkkkkka
rany,ja zorganiowałam wszystko w 3 miesiace:) piękna sala w pięknym ośrodku z parkiem ,muzyka,dobry fotograf:) A bylo jeszcze sporo sal.ŚŁub miałam 9 sierpnia,czyli w "sezonie":)

Gość bbbbbbbbbb
Bez przesady - nie wszystko i nie 2 lata wprzód. Załatwiasz tylko trzy najważniejsze rzeczy salę, muzykę i fotografa/kamerę i tak ok 1,5 roku wcześniej wystarczy. Ale jak widać można i na 3 miesiące wcześniej, ale co się nalatasz i nadenerwujesz to Twoje...

A tam wszystko, nie przesadzajmy. Załatwiasz tylko salę, zespół i fotografa, resztę na spokojnie 3-4 miesiące wcześniej. Przynajmniej potem masz spokój, jak najważniejsze rzeczy są już zaklepane. Nie dajmy się zwariować.