Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sindi222

niedoświadczona 17latka

Polecane posty

Gość sindi222

mam 17 lat i chcialabym isc do ginekologa po plastry antykoncepcyjne . Jeśli zrobie badanie krwi lekarz zapisze mi plastry po których nie przytyje. Czy piersi bardzo puchną ? to znaczy wydają się duzo większe... mam niewielki biust więc szczerze mówiąc licze, że dzięki nim troszkę ,, urośnie "

Gość joojjjjjjjj
plastry są tylko jedne z jednym zestawem hormonów - więc niewiadomo jak twój organizm na nie zareaguje - możesz przytyć a niemusisz - a co do piersi to one jak ty to ujełaś puchną bo się woda zbiera w organiźmie i na dodateo wtedy bolą nieraz całe opakowanie nie do wytrzymania więc nielicz że ci od tego biust urośnie bo to bujdy są

Gość nie wiem kiedy test
co do tego że piersi rosną od hormonów to w moim przypadku tak było, biust mi się trochę powiększył, wiadomo, że nie o rozmiar ani dwa ale mała różnica jest. tabletki biorę już ponad dwa lata i nie przytyłam a biust trochę większy pozostał.

Gość lalka18
Jak masz 17 lat to ginekolog nie przepisze ci żadnych środków antykoncepcyjnych bez zgody opiekuna. Wiem bo sama musiałam troszke poczekać do swojej 18-stki ;)

lalka18 to ja nie wiem u jakiego Ty lekarza bylas. Lekarz moze przepisac takie srodki jak masz skonczone 16 lat i mozesz isc bez rodzicow

Gość mi lekarka przepisala
w wieku 17 lat zaczelam brac tabletki, ale mialam nieregularne miesiaczki, moze autorka tez ma wiec bez problemu by dostala.

Gość bzzt
ja akurat byłam wściekła, że biust mi się powiększył, bo i tak już nie był mały. na szczęście po ok. 3 miesiącach wrócił do swoich pierwotnych kształtów, dlatego na twoim miejscu nie nastawiałabym się na jakąś spektakularną i długotrwałą zmianę ;)

Gość frufru
lekarz moze wypisac, pytanie czy powinien. mlode organizmy, jeszcze nieustabilizowana własna gospodarka hormonalna... nie lepiej troszke poczekac?...

ja mam teraz 20 lat. Biore od roku. Jak poszłam po tableki to mi sie zapytał ile lat mam juz okres i jak powiedzialam ze 7 to pokrecil nosem i powiedzial "7?...no dobrze..."