Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Luntrus

Jak zmienił się Wasz związek na przestrzeni czasu?

Polecane posty

U mnie niestety nie tak optymistycznie. Jestesmy małżeństwem prawie 5 lat, znamy sie niecałe 6. Z czasem coraz mniej u nas buziaków i przytulań, właściwie prawie wcale ich juz nie ma. Buziak jest jak M wychodiz do pracy i jak wraca. Przytulachów nie ma bo wieczorami M siediz przed kompem i jak go namawiam zeby przyszedł sie porzytulac na kanape słyszę ciągłe: zaraz, no już ide - i tak powtarza z dwie godziny po czym robi się poźno i idziemy spać. Dla mnie to strasznie przykre.Przeszkadza mi to. Ale prawda jest taka że się często kłócimy, a M ma bardzo chamskie odzywki i słowem potrafi zranić jak nożem. Osoba od której usłyszałam w życiu najwięcej dobijających teksów to mój M

super-> to przykre :( mam naiwna nadzieje, ze u mnie do tego nigdy nie dojdzie... ale czuje, ze tyle szczescia to cos za duzo jak na 2 osoby :o

Gość idyllka
Wybaczcie, ale takie buziaki i codzienne 'kocham cie' do sluchawki nic nie znacza. Moj brat tez to robi, a zdradza zone:O

ja jestem ponad 2 lata w związku, w którym pierwsze miesiące były dosłownie \"pijane\", zakochanie+zauroczenie+fascynacja i inne takie duperelki :) najwspanialszy okres w moim życiu! :) no i później zaczął się taki dziwny okres... gwałtowne kłótnie i namiętne powroty... zazdrość, podejrzenia, przykre sytuacje itd... ale teraz wszystko się uspokoiło :) sex nadal cudowny. z całowaniem mamy pewien problem... a raczej z jego brakiem :( do złośliwców - mam świeży oddech! ;)

rozumiem Twoj smutek, zwiazek bez calowania jest taki jakis niepelny... no moze przesadzam, ale calowanie to wazny element okazywania sobie czulosci, milosci...... nie wyobrazam sobie bez :o

tzn. żeby było jasne, chodzi mi o głębsze pocałunki - takie są sporadycznie podczas seksu, a czasami wcale. zresztą nawet takie buziaki nigdy nie są spontaniczne... początek związku był ich pełen :) tym bardziej jest to bolesne. kiedy zaczynam ten temat, słyszę tylko "i znowu się mnie czepiasz". i jak z takim gadać? ;)

Jestem z Moją Najdroższą 19 lat. Bez codziennego \"Kocham Cię\" nie możemy funkcjonować. Ja prowadzę firmę, codziennie rano dzwonię do żony do pracy, później koło południa i jeszcze przed Jej wyjściem z pracy. Tęsknię za Nią cały czas, Ona za mną. Mamy dwie córki, prawie dorosłe, jesteśmy szczęśliwi. Jak się dba o miłość nie może być źle. Pozdrawiam, fajny temat.

@silverpaul Ciekawa jestem,o czym gadacie z zona jak tak czesto do niej dzwonisz ;p bo ilez mozna pytac 'jak minal dzien'? CHyba,ze wymieniacie sie czulosicami. Bo na 'powazniejsze' tematy raczej nie ma przez telefon czasu. No i gratuluje zwiazku,zycze nastepnych 19 lat :) @amozebytak hello ;) Jesli chodzi ci o temat 'moj facet bawi sie ze mna w kotka i myszke',to coz..niektore osoby sa tam bardzo sfrustrowane,ale to mozna zrozumiec. Zwazajac na temat - maja prawo :) Ja mam jeszcze prosbe do osob bedacych w szczesliwych zwiazkach z dluzszym stazem - niech napisza,co ich ujelo w ich partnerze, ogolnie jakie cechy powinni wykazywac kochajacy sie ludzie,zeby zwiazek byl udany.

z nami to bylo tak, ze piorun trafil nas od razu :) on jest moim idealem pod kazdym wzgledem:) niemniej chyba najbardziej mnie ujal swoim intelektem, wielkim poczuciem humoru... rozmowa z nim to prawdziwe wyzwanie i uczta dla ducha i rozumu ;) no i jest to facet z zasadami, takich juz dzis coraz mnie, niestety.... co do tego calowania - nie wiem o co chodzi.... mam nadzieje, ze nie jest to jakis pierwszy krok na drodze do ochlodzenia stosunkow i......... dziwne, zeby raptem po 2 latach..... mnie sie normalne to nie wydaje, ale moze niektorzy tak maja? hm......... :o

Gość 18 lat w zwiazku
i wlasciwie bez zmian raz pod wozem raz na wozie. raz go nienawidze raz kocham - on mnie tak samo. mamy zupelnie inne charaktery. rozstawalismy sie wiele razy i okazywalo sie ze zyc bez tych naszych burz nie potrafimy. roznica moze tylko taka ze kiedys bzykalismy sie jak kroliki... (rowniez jesli chodzi o jakosc ) dzis jak ludzie - duzo zadziej... i duzo lepiej :)

Gość fenoon
tam - mam podobny, jeśli nie identyczny problem.. Tylko, że po pół roku bycia z moją kobietą.. Brakuje mi takich głębszych pocałunków... Wszystkie ostatnio są z mojej inicjatywy.. http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4133423

jakos zylam w naiwnym przekonaniu, ze calowanie sie jest pewna norma, zwlaszcza na etapie, o ktorym Wy piszecie... jakies wytlumaczenie tej sytuacji musi byc, ale obawiam sie, ze Wam tutaj nie pomozemy....

hmmm powiem szczerze, że dla mnie to trudny temat bo w sumie nie mogę jednoznacznie określić jaki jest mój związek. na pewno jestem zakochana - to też Pierwszy raz w życiu - tak naprawdę.. okazywanie uczuć..jest ale po co to wypisywać?? na pewno jest zaskakujący - i partner i związek. Oboje mamy silne charaktery (Baran i Byk) a mimo to dogadujemy się i potrafimy współpracować. To dziwne ale mam wrażenie, że pomimo ogromnej różnicy charakterów poglądów to właśnie miłość trzyma nas razem. Chciałabym żeby tak już zostało...

my jestesmy prawie 4 lata ze sobą w tym ponad 2 malzenstwem i coz jak to ktos juz pisal raz na wozie raz pod wozem ale kochamy sie an swoj sposob, kiedy sie poklocimy to i tak sei godzimy bo nie mozemy bez siebei zyc, a czasami to nawet nam pzreszkadza to ze za dlugo sie eni wadzimy :)) na poczatku bylo pieknie, idylla, calusy kocham cie itp... potem chwila spowolnienia a potem ciaza ozywila nasze uczucia, po to by dziecko je nam pogzrebalo, teraz odbudowujemy powoli to co zburzyl maly urwis :) ale glownie to dzieki malemu mamy sens odbudowania milosci... samo zycie... buziaki u nas niby sa ale ja je traktuje jako puste i nic nei znaczace, slowo kocham pada tylko jak sie cos chce uzyskac :D:D a to czy sie kocha wychodzi w tym ze sie za soba teskni, ze sie nie obraza o byle co, ze potrafi sie ustapic, odnosze wrazenei z perspektywy lat ze dojzrelismy wiele... a ta milosc spzred malzenstwa niewiele ma wspolnego z ta obecna a jednak jest uczuciem, nie to samo, ale i my nei ci sami.. ps. wiele oj wiele zmienia sie gdy sie razem mieszka, a juz zupelnei sie zmienia kiedy jest ktos tzreci-dziecko, wtedy kocha sie poprzez to male stworzonko :) nie pamietam kiedy powiedzialam do meza kocham cie za to nie umiem zliczyc ile razy na godzine mowie to mojemu synkowi :)

My jeszcze się uczymy, mój wybranek pracuje. W weekendy staramy się \"mieszkać\" razem. Może to i głupie, ale te wspólne 10 miesięcy i cotygodniowe mieszkanie ze sobą pozwoliło mi przyzwyczaić sie do chrapania :) Pamiętam moje początkowe reakcje i ciesze się, że mam to już za sobą, ponieważ później, w trakcie małżeństwa byłoby to dla mnie strasznie traumatyczne przeżycie :D Po tych niby krótkich 10 miesiącach dużo się między nami zmieniło. Rozumiemy się bez słów. Coraz częściej zdarza się, że mówimy to samo, w tym samym momencie. Zdaje sobie sprawę z tego, że dojrzewamy, również do bycia ze sobą. Czas zdobywania nie może trwać wiecznie, później przychodzi spokój. Miłość pozostaje ale w zupełnie innym tego słowa znaczeniu. Nadal okazujemy sobie uczucia ale jest to o wiele bardziej spokojniejsze. Co innego sex :) Wciąż jest taki jaki być powinien :)

Gość wrzesniowa mamma
bardzo sie zmienilo jestesmy ponad 5 lat razem nasze pierwsze wakacje - kochalismy sie kilka razy dziennie, po tygodniu nie moglam chodzic normalnie ani zrobic siku bez bolu ;) teraz jest inaczej, jestesmy jak najlepsi przyjaciele, mamy wspolne tajemnice o ktorych wiemy tylko my, codziennie wieczorem przytulamy sie do siebie, glaszczemy, dajemy buzi, to samo przy kazdym wyjsciu i wejsciu do domu seks jest rzadziej, a teraz to duzo rzadziej bo moj wielki ciazowy brzuch nie pozwala na ciagle akrobacje ;) ale wtedy to byl zdecydowanie za czesto ;) nie mielismy prawie czasu zeby wyjsc z domu :D ogolnie uwazam ze jest super, zobaczymy jak bedzie gdy na swiat przyjdzie dziecko bo to chyba najtrudniejszy test

Gość wrzesniowa mamma
a co do mowienia "kocham" to ja bardzo rzadko uzywam tego slowa, moze moj ukochany uslyszal to ode mnie max 20 razy w ciagu calego zwiazku, zostawiam to na specjalne okazje :) on zreszta tez

Gość sara008
a u nas od czasu malzenstwa nie ma nadmiaru czulosci... 5 lat razem rok malzenstwa... nigdy nie szalelismy ale teraz czuje sie zaniedbana, juz nie chodzi o to ze jak ja sie nie zainteresuje raz czy dwa w tyg to z seksu nici (zawsze z mojjej iniciatywy) ale ciagle jest zmeczony, juz nie mowie o mizianiu czy chocmy zainteresowaniu mna :( robota jest najwazniejsza :( a jak mowie ze potrzebuje czuylosci to mowi ze mi glupoty w glowie... :((