Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kilk chwil

Opalenizna...piecze.... co zrobic?

Polecane posty

Gość kilk chwil

No wiec wyszłam dziś myślałam że an chwile i nie posmarowałam się żadnym kremem z filtrem, niczym ale wszyło ze przesiedziałam na słońcu cały dzień. No trudno stało się , teraz jestem cała czerwona i wszystko mnie piecze. Niby smarowałam się mleczkiem po opalaniu , ale nie wiem. Macie jakieś sprawdzone sposoby żeby skóra nie schodziła? Nie chce byc łaciata :o

jogurt naturalny na skórę i co trochę kremem smaruj...mi nie zeszła, a plecy miałam czerwone!

Gość zapalona botaniczka
Tylko śmietana :D

Gość kilk chwil
poważnie z tą śmietaną? Pierwsze słyszę.

Gość zapalona botaniczka
diabelnie cuchnie jak się wchłania - ale jest dobra 😭

Gość karoolek....................
w zadnym razie sie nie myc kompac

maślanka ja jak się opaliłem to dostałem gorączki i wymioty tylko mię maślanka uratowała azem chyba ze 3 godziny sie polewałem ta maślanka

Gość karoolek....................
no to sie wykąp !! a sama zobaczysz , zas jak sie spieczesz nastepnym razem zrób tak jak napisalem , poczujesz roznice

kabelku nie mam maślanki w domu, nawet nie mam kogo po nią wysłać. A ja w tym stanie wole się ludziom na oczy nie pokazywać. Chyba ze w golfie...:O

wiec jesli mas smietane to rozciencz ja z woda :) mozesz sie kapac ale musisz odczekac troszke by goraczka ze skory zeszla ...w przeciwnym wypadku zejdzie ci skora :)

Gość Jakiś człowiek
Wiem, że dłuuuuugo później odpowiadam, ale może komuś pomogę... Więc ja biorę kilka ręczników (zależy w ilu miejscach piecze) i polewam je wodą (zimną). Potem przykładam tam, gdzie mnie piecze. Siedzę tak, zmieniam ręczniki, jak są za gorące. Jak ktoś nie chce moczyć ręczników, to ja polecam również wilgotne chusteczki, ale może po nich trochę szczypać (przynajmniej ja tak miałam). Można również wziąć zimny prysznic albo posiedzieć w wannie pełnej letniej wody (ale jednak żeby było czuć tą zimną). Oczywiście nawilżać. Ja kupiłam taką maść w aptece, nie pamiętam dokładnie jak się nazywała..ALOES, maść chłodząca. Albo ja używam jeszcze kremu Cetaphil - droższy i nawilżający. Na początku oczywiście szczypie, bo skóra jest sucha. Ale potem jest ok. I pomaga!

Gość gość
Żeby ukoić trochę pieczenie po opalaniu stosuje termisse , wodę termalna . Fajnie koi i nawilża .

Gość marawstala
Panthenol Maślanka, ale nie uzywalam