Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MatkaChrzestna

Co na urodziny dla 8 latka?

Polecane posty

Gość MatkaChrzestna

Witam wszystkie mamy :) Mam pewie problem bo niedługo mój 8 letni chrzesniak ma 8 urodziny no i zupełnie nie mam pojęcia co mu kupić :/ Były już koparki, wozy strażackie, resoraki tamagochi i inne przeróżne zabawki ale to już chyba troche staroświeckie. Niestety nie mam jeszcze dzieci więc nie wiem co takie dziecko może lubieć :( Może macie jakieś ciekawe pomyśły na prezenty, coś z czego taki chłopak się ucieszy? Będę wdzięczna za pomoc...

Gość mądralla
może hulajnoga?

Gość lidia33
Jeśli chłopak jest bystrzakiem i lubi pokombinować to może jakąś grę edukacyjną lub coś podobnego?!

proponuję: -laptopa (jeśli już nie ma;) ) -grę typu: TIBIA, CS, SIMSY -Internet mu podłącz (o ile jeszcze nie ma) co wy myślicie, że teraz 8-latkowie jeżdżą na hulajnodze?:O to złoo i dzieci neo. Taka smutna prawda.

Gość bukaa
Wprawdzie mój syn ma dopiero 7 lat, ale jego życzenia na prezent urodzinowy to: - tor hot weels (pewnie nie wiesz co to, ale zobaczysz w sklepie) - lego (na pudełku jest podany wiek) - puzzle może też być: - książka (ale trudno dopasować do wieku jeżeli nie masz dzieci) - wydawnictwo typu: moja pierwsza encyklopedia, mój pierwszy atlas - album z samolotami, samochodami, traktorami - rolki - hulajnoga - koszulka czy ręcznik kapielowy z bohaterem z filmu typu Spiderman czy Scooby Doo Wiele zalezy od dzieci i sposobu ich wychowania. Jeżeli nie czyta ani nie uprawia sportu, a jedyną rozrywką jest siedzenie przed telewizorem/komputerem to masz małe pole do popisu. Wtedy pozostaje Ci film lub gra komputerowa

Gość uuuuuuuuuuuuuukll
może mp3 nie ma?

Gość MatkaChrzestna
Wow, dzięki za fajne pomysły. Nie spodziewałam się tak wielu odpowiedzi :)) Chłpak jest bystrzakiem, myslę że lubi gry, tylko że nie wiem za bardzo jakiego typu więc może być mi ciężko wybrać :/ Macie jakąś godną polecenia? Z drugiej strony też nie chciałabym go usadzić na cały dzień przed kompem bo jego mama nie bylaby chyba z tego zbyt zadowolona ;)

Gość Graczka123
Dla chłapaka w jego wieku to kupiłabym jakąś grę na myślenie, niech się rozwija :) Moj syn lubi gry strategiczne i takie w których się biją "rusling" ale nie polecam ich osobiście. Próbuje go od tego odciągnąć ale on jest tak zakochany w bohaterach tej gry że często widzę jak ich nawte naśladuje!

Gość hab
ja kupiła mojemu lunetę jest zachwycony, w komplecie był mikroskop

Gość Chuchuchahua
Mój syn ma 8 lat a na 8 urodziny dostał książkę Harrego Potera i film z kolekcji dla dzieci. Myślę że powinnas kierować się intuicją albo zapytać jego matki co chłopak lubi żeby nie sprawić mu zawodu.

Gość tak to jest ten wiek
kiedy lunety i mikroskopy jarają najbardziej. Sama pamiętam z dziecinstwa że nie dało mi sie wytłumaczyc ze z lunety i tak nic nie bedzie widac bo prawie wcale nie widac nieba miedzy blokami (a lunete koniecznie chcialam miec na balkonie). Kup mu coś co jakoś rozwinie jego pasję, zainteresuje go czymś. Nie mówię od razu że lunetę :D Ale jakis mały mikroskop albo (gdzies widzialam) zestaw sherlocka holmesa :D dla dzieci - ze moze zdejmowac niby odciski palców itd :D (chociaz sherlock nigdy tak nie robil wiec nazwa nieadekwatna hehe ) Laptop, komórka, mp3... no rzeczywiscie. Jeszcze troche i te rzeczy bedzie się kupowało dzieciom z okazji chrztu :/

8 lat to wiek gdy dziecko osiąga niesamowitą sprawność motoryczną i lubi zabawy ruchowe / wysiłek fizyczny. Kup mu gokarta na pedały - będzie zachwycony. Wydatek w granicach 200zł na allegro za coś porządnego ze sportową kierownicą, zaciąganym hamulcem, itp.

Gość MatkaChrzestna
Wow, ten gokart brzmi świetnie :))) Nie wiedziałam że mozna coś takiego dostać w tak przystępnej cenie :) Myślę że pomyślę nad tym :) Zostało mi niewiele czasu....

Gość bukaa
Gokard to może rzeczywiście fajny pomysł, ale przemyśl czy będzie go gdzie trzymać i na nim jeździć.

Gość liberal girl
a może dorzucisz do tego gokarta coś takiego? http://www.lamiglowka.com.pl/ w mojej rodzinie bawia sie podobnymi łamigłówkami dzieci i dorośli

Jeśli chodzi o trzymanie gokarta to łatwo jest go po prostu postawić na tylnych kołach do pionu i wtedy zajmuje mało miejsca. Można nawet powiesić na ścianie za przednią oś na jakimś wysięgniczku. A miejsce do jeżdżenia zawsze się znajdzie - jakiś placyk, deptak, większy chodnik, boisko, itd. Wiem po sobie - mój mały nie schodzi z tego i nigdy nie ma dość bo jazda takim sprzętem do bólu przypomina jazdę samochodem. A jak jest jeszcze klakson w kierownicy to już w ogóle siódme niebo. Naprawdę polecam zamiast kolejnego zestawu figurek plastikowych lub innej zabawki która pójdzie w kąt po tygodniu. Bo zawsze tak jest niestety ze zwykłymi zabawkami i nieważne jak kolorowe i atrakcyjne się wydają. Prawdziwa zabawa to taka ruchowa, na świeżym powietrzu, wymagająca biegania, wspinania, deptania, itd. I to się nigdy nie nudzi.

Gość MatkaChrzestna
Pomysł z gokartem bardzo mi się podoba, oglądałam już dziasiaj kilka. Myślę że z miejscem do trzymania nie bedzie problemu bo jest i piwnica i garaż, balkon mają też duży więc na pewno będzie oki :) Nad łamigłówką też pomyślę bo w końcu trzeba pomóc rowijać u dzieci kreatywność i wyobraźnię :)

Gość MatkaChrzestna
Tak sobie teraz pomyśłałam że chciałabym mu jeszcze kupić jakiś ciekawy film. Nie znam niestety jego ulubionych filmów, może wiecie co jest teraz na topie? Jakie filmy, jacy bohaterowie? Era Batmana i Supermana już chyba dawno przemineły a ja zatrzymałam się własnie na tym etapie :P....

Gość jaki gokard za 200 zł
dla 8 latka? raczej dla 4 latka, bo tam jest określona masa ciała i watpię że to kosztuje tylko 200 zł. *8latkowie teraz nie bawią się gokardami na pedały!