Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Malutka2602

Czy to może być ciąża? Pomocy !

Polecane posty

Bardzo proszę o pomoc... A więc tak.. Mam 17 lat i ostatnio mialam okres 18 maja. Moje miesiączki nigdy nie były jakoś szczególne regularne np jeszcze wczesniej mialam okres 12 kwietnia. Ostatnio przez 2 tygodnie brałam też 2 rózne antybiotyki na anginę i zapalenie gardła. Jednak ciągle boje się że to może być ciąża. Uprawiałam seks z moim chłopakiem, niestety przerywany czyli w sumie małe zabezpieczenie, jednak on jest pewien na 10000% że wszystko jest w porządku i nie ma się czym martwić. Pozatym wczoraj wyczuł u mnie sporych rozmarow jakby gulke, na głębokości palca, kiedy sama probowalam sprawdzic co to jest zaczela leciec z niej krew. Sama już nie wiem co robić... Proszę o pomoc...

Wiesz , najlepiej jakbyś się wybrała do ginekologa , albo zrobiła test po takim czasie na pewno ci wyjdzie.Ja miałam podobnie jak Ty ostatni @ i jestem w ciąży :):):):) Jesteś młodą osobą masz pewnie nieregularne cykle, ect.... Ale tak poza tematem to nieodpowiedzialne kochać się bez zabezpieczenia.!!!!!!!!!! Chyba ,że zależy Ci by zostać mamą !!

Gość o rany boskie
ta gulka to jest szyjka macicy, a krew świadczy o tym, że zaraz dostaniesz okres zrób test ciążowy i pamiętaj, że stosunek przerywany to NIE JEST ZABEZPIECZENIE !!! Jak chcesz zajść w ciążę, to róbcie tak dalej! Zacznij brać tabletki, albo coś lub stosujcie chociaż gumki. Inaczej zajdziesz w ciągu najbliższego roku :)

Gość A na jakiej
podstawie on cię zapewnił na 10000%, że nie mogłaś zajść w ciążę? Obydwoje jesteście głupi i infantylni. Stosunek przerywany to najszybsza droga do zajścia w ciążę i Twój partner powinien to wiedzieć. Owszem, możesz być w ciąży chociaż wątpię. Mam jedynie nadzieję, ze dzieciaku wyciągniesz wnioski na przyszłość ze swojej głupoty. Bardzo dobrze, że się strachu najadłaś!!!! Jak zaczynasz współżycie to pamiętaj o tym jakie niesie ono za sobą konsekwencje a nie jedynie o czystej przyjemności.

Gość Mandziala
owszem to może być ciąża stosunek przerywany nie zabezpiecza w 100000% tak jak Ci powiedział Twoj chlopak zadbajcie na przyszłość o zabezpieczenie, mój puerwszy objaw ciąży to właśnie powiększone piersi (tak jak przy okresie) brałaś antybiotyk więc cykl mógł Ci się wydłużyć Zrób test ciążowy!

Wiem, że to głupie i nieodpowiedzialne... Mam tabletki antykoncepcyjne ktore miałam zacząć brać od tego cyklu... Tylko nie wiadomo czy ten cykl w ogole będzie...

Moj chlopak twierdzi, ze to niemozliwe poniewaz nas seks przerywany polega na tym ze tylko pierwsze 5-10 minut jest bez zabezpieczenia, a pozniej zaklada prezerwatywe. Wiem, że to niczego nie zmienia, ale wedlug niego nie mam sie czym martwic..

Gość Idź zrób
jeśli chcesz mieć pewność, zrób test ciążowy albo idź do laboratorium i zrób z krwi badanie beta hcg,koszt w zależności od miasta. U mnie w stolicy ok 30zł. beta Hcg daje 100% pewności.

Gość Idź zrób
zmień chłopaka, bo twój jest straszliwie głupi i niedouczony :-( Współczuję z całego serca:-(

Nie prosilam tutaj o osądzanie tylko o zrozumienie i pomoc ale widzę, że dla niektórych to zbyt wiele

Gość fry
A dla Ciebie zrobienoe testu to zbyt wiele? Pewnie jesteś w ciąży. A twój chłopak to albo niedouczony kompletnie,albo nie wiem,lubi ryzyko:P

Gość czaplllllla
a może po prostu nie chce dziewczyny stresować i próbuje ją uspokoić. ja nie raz przez stres czekałam na okres 2tyg dłużej

Gość czaplllllla
zrób test ja kiedyś tak się stresowałam że jestem w ciąży że spóźniała mi się ponad 2tyg w końcu kupiłam test, zrobiłam wyszedł negatywny a na dzień następny dostałam okres:)

Gość rena23
dziwię się że na forum internetowym szuka się potwierdzenia bądź nie ciąży, a od czego są testy albo ginekolodzy?

Na wizyte u ginekologa trzeba trochę poczekać, a test najlepiej robić rano, więc w między czasie można przecież zapytać

Gość rena23
jeśli jesteś w ciąży to nie ma znaczenia kiedy zrobisz test, ja swój robiłam późnym wieczorem i od razu pokazały się dwie kreski, a na drugi dzień byłam u ginekologa i potwierdził ciąże