Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniczka 22

Kombinezon zimowy dla noworodka, jaki rozmiar ?

Polecane posty

Gość aniczka 22

Witam, znalazłam na allegro super kombinezon zimowy, bardzo tanio, chcę kupić, ponieważ jesienią na pewno będą droższe. Proszę o radę doświadczone mamy, kombinezon jest na rozmiar 56-62 cm, czy będzie dobry dla noworodka na odbiór ze szpitala i jak długo mi posłuży?

Gość oooooollllllleeeee
kiedy rodzisz?w jakim miesiacu?

Gość aniczka 22
Mam termin na 1 listopada.

Gość oooooollllllleeeee
ja bym kupiła 62,nie 56-62.Ten 56 to tak na wyjście i moze miesiąc.Czasami moze być już za mały nawet na wyjście.Różne dzieci się rodzą.62 też na całą zimę pewnie nie wystarczy. ja rodzę w X i kupuję najpierw cieńszy z polaru na 62 a potem koło listopada taki 68.I wtedy starczy na całą zimę

Gość aniczka 22
Wymiary kombinezonu: DŁUGOŚĆ CAŁKOWITA WYNOSI 5O CM (BEZ STÓPEK) SZEROKOŚĆ POD PASZKAMI 32 CMX2 DŁ.RĘKAWA OD RAMIENIA 20,5 CM (BEZ ŁAPEK) DŁ.RĘKAWA OD PACHY 14 CM DŁ.NOGAWKI OD KROKU 18 CM (BEZ STÓPEK)

Gość oooooollllllleeeee
długosć 50cm? a jak dziecko będzie miało 58cm?nawet sie nie zmieści:)

Gość aniczka 22
W sumie masz rację, przez pierwszy miesiąc na pewno nie będę dużo spacerować, tylko werandować, a wtedy większy nie przeszkadza. Nie utopi mi się w rozmiarze 68? dziecko raczej nie bedzie duże, ale nigdy nic nie wiadomo.

Gość aniczka 22
długość kombinezonu 50 cm, a dziecko ma jeszcze głowę :) to jest długość bez kaptura

Gość oooooollllllleeeee
najlepiej znajdź taki 62-68,są takie.

Gość aniczka 22
W takim razie chyba jeszcze się wstrzymam i poszukam czegoś na rozmiar 62.

Gość aniczka 22
Dziękuję bardzo za poradę, bo już chciałam kupić :)

Gość oooooollllllleeeee
tak czy tak moim zdaniem będą ci 2 potrzebne. 62cm--XI,XII,I 68----II,III,IV w jednym nie wyrobisz,w 68 na oczątek sie utopi a z 62 wyrośnie:)

Gość aniczka 22
Szkoda, że jeden nie wystarczy, bo nie mam dużo pieniędzy. Jakoś to będzie. Na początek kupię na 62, a potem może babcie się złożą :)

Gość ja bym radzila
kupic na 62! i tylko dlatego, ze w zimena pewno ubierzesz os gruszego pod kombinezon. Sama kupowalam kombinezony (ale takiewiosenne polarkowe) na 62 i dziecko 4 mce w nich chodzilo, urodzila sie dluga 56 ale grubiutka bo 3900 g

moja była malutka, 51 cm. i 2700, urodziłam pod koniec października. Kombinezon zimowy miałam na 68. Na początku oczywiscie sie topiłai właściwie prawie nóżek w nogawki nie musiałm jej wkładać:) Ale przynajmniej starczyl do samego końca zimy. Miałam jeden troszkę cieńszy kombinezon gdyby zima była łagodniejsza, na 62. Najczęsciej używałam jak jechaliśmy do sklepu. I odbierałam ją ze szpitala w cieńszym bo było wyjątkowo ciepło jak na końcówkę października. Jak masz super tanią ofertę to kup dwa, ciutkę cieńszy na 62 i grubszy na 68. Ale jeśli miałabym brać jeden, to wiekszy - dziecko i tak leży w gondoli praktycznie nie wyciągane.

Ja rodziłam w połowie października, Tak jak marcelina kupiłam rozmiar 56. Mała ur się długa - 62 cm, a kombinezon pasował na nią co najmniej dwa miesiące. Jak mi mąż go przywiózl pokazac, to okazało się że jest strasznie \"duży\". wszystko zleży też od firmy.

Gość madziakicia
ja radziłabym kupic na 62:)

Gość aniczka 22
Dzięki wszystkim za odpowiedzi, zdecydowałam się na rozmiar 62. Mam już upatrzony nowy, śliczny i taniutko :) Co miesiąc będę kupowała po kilka ubranek to do listopada uzbieram przynajmniej podstawową wyprawkę :)

Gość zima_zima
a ja przymierzam się do zakupów zimowych i oglądam, ale decyzja , tak na 90% podjęta, kupuję taki śpiworek: http://www.agugu.com.pl/product_info.php?products_id=12983 albo kombinezonik: http://www.agugu.com.pl/product_info.php?products_id=12959 a potem odsprzedam, bo znajomi kupili ten Agatex i bardzo sobie chwalili- dlatego też rozpoczęłam poszukiwania, a w tym sklepie jest fajna cena..

Gość a może kup właśnie
taki śpiworek, tzn kombinezonik, ale bez nogawek. Nie będzie wtedy głupio wyglądało, jak nogawki "puste" będa dyndać;)

Gość spiworek-kombinowany
to ja już wiem, co ja kupię kolezanka kupiła taki spiworek 52-56 -z http://www.agugu.com.pl/product_info.php?products_id=12983 i jest baaardzo duży- spokojnie starczy do wiosny. a zaskoczyło mnie, ze taki mięciutki. Sprawdzałam w H&M- te miękkie- cieniutkie, a te grubsze jakieś sztywne..więc biorę sprawdzony.

Gość Orliczka_2010
dzięki- własnie kupiliśmy w tym sklepie http://www.agugu.com.pl kombinezon - jest wyprzedaż, a do tego zaszaleliśmy i kupilismy ciuszki za 400 zl i- sklep wysyła nam gratis.- polecamy- trzeba tylko być zapisanym klientem i wybrac opcje platnosci na konto lub przez przelewy internetowe. Nam się to spodobało- dostalismy 2 prezenty, w sumie ok 40 zl mniej.

Gość marmol
a teraz w tym sklepie www.agugu.com.pl jest i wyprzedaż ostatnich sztuk kombinezonów i wysyłka już przy zakupach za 175 zł. Kupuję, bo to ostatni moment przy niskich cenach- za parę dni będzie dorżej o 15%, bo podnoszą ten nieszcesny vat... ale troska o rodziny...ech

Gość ewcia70
Moja córka ma roczek, i w zeszlym roku miałam też dylemat co kupić. Teraz jako doświadczona mama ;) powiedziałabym żeby kupić śpiwór, nie kombinezon. Zwróćcie uwagę, że dzieciątko do kilku miesięcy ma podkurczone nóżki, więc ciężko coś na nie naciągnąc, zwlaszcza tak grubego jak ocieplany kombinezon. Podobnie jest z rączkami. Wg mnie śpiwór to jedyne rozwiązanie.

Gość ewcia70
Jeszcze dodam na temat ubranka na zimę dla rocznego dziecka, bo jestem właśnie na tym etapie. A więc jeśli kombinezon masz w całości, to kurtka wg mnie też się przydaje, bo te zimy już nie są takie jak dawniej, jeszcze w grudniu czy styczniu fajnie w miarę było, więc jak szłam gdzieś blisko to spodenki dzinsowe np i kurtka (mała już zaczęła chodzić, więc czasem na spacerek idzie na piechotę). Ale kombinezon cieplutki też potrzebny (albo dwuczęśćiowka ocieplana). Zwróciłabym uwagę też na rękawiczki. Chyba warto kupić takie ubranko żeby rękawiczki były jakieś dopinane do rękawa, żeby były jakby przedłużeniem rękawa. Bo zwykłe rękawiczki np moja mała notorycznie zdejmuje, i suma sumarum chodzi wiecznie z gołymi rączkami. Teraz żałuję że kupiłam kombinezon bez tego właśnie wykończenia rękawów.

Gość ekklerkka
Drogie mamy, ja uważam ze obok takiej promocji nie powinnyscie przejsc obojetnie. W sklepie internetowym MivoKIds,jeśli ktoś zamówi oprócz kombinezonu REIMA dodatek: czapka lub szalik, lub rękawiczki lub buty zimowe to na wszystko ma az 20% zniżki. Można oczywiście zamówić wszystkie produkty wtedy jest zniżka na wszystko!!! Bardzo sie to opłaca.

Gość sebillliankowska
Zgadzam się z poprzedniczką. W tym sklepie zawsze mozna kupic fajne rzeczy, i czasami naprawde jak daja fajna promocje to jeszcze mozna zaoszczedzic.

Gość fdsfds
Ja mam termin na 17.12. Planuje kupić taki kombinezonik bez nóg- jak juz ktoś pisał a'la worek czy śpiworek;) Dlatego chce kupić 68- na dłużej starczy a przy worku nie bedzie problemu z za długimi nogawkami. No i na dłużej starczy. Pozdrawiam reszte zimowych mam:)