Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość same wariatki

jak zrobi kupę w nocnik to co robi dalej?

Polecane posty

Gość same wariatki

czytalam,ze dziecko bierze nocnik, siada i robi swoje, a co potem robi? woła mame ze zrobiło, czy nie woła i ta kupa czy siku sobie tak lezy w nocniku do momentu az ktos nie zorientuje się ze tam cos w nim jest? a co zdeską sedesowa? od kiedy dziecko siada i czy chłopczyk nie obleje się siadając i robiąc siku? przeciez jego ptaszek nie jest skierowany w dół w muszlę- bynajmniej nie kazdy ptaszek.

Moj niespelna 2 latek wola,ze chce kupe wiec ide z nim. Sa deski na sedes dla chlopcow i dziewczynek,jezeli kupisz odpowiednia to nic sie nie obleje.

zanim dziecko bedzie zupełnie samoobsługowe to troche czasu upłynie:) a wtedy to już pewnie samo np. przy pomocy podnóżka usiądzie na kibelku, zrobi swoje i spusci wodę (czy siusiaka w odpowiednią stronę utrzyma). Moja córa skończyła 1rok i 8 mcy. Woła kupę (siku czasami), ale wtedy idziemy razem do kibelka, sciągam pieluchę i robi co ma zrobić :) Nocnik "opróżnia" z moją pomocą, czasami prosi o położenie nakładki na kibelek.

Gość do ciebie umieram nie martw si
mojej znajomej córka zrobiła kupę w nocnik i uciekła i nikt nic nie wiedział, ..do jakiegos momentu oczywiście.