Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam sie bo nie wiem

CZY MOŻNA WYROBIĆ DRUGI PASZPORT MIMO ŻE PIERWSZY JEST JESZCZE WAŻNY?

Polecane posty

Proszę o odpowiedź jeśli ktoś z Was się orientuje. Mam paszport ważny jeszcze sporo czasu jednak potrzebuje wyrobić sobie biometryczny, czy można tak zrobić? Ew. czy ponosi się jakieś dodatkowe opłaty jeśli np. powiem że poprzedni paszport zgubiłam albo że uległ zniszczeniu.

Gość qualcuna
wylej na paszport kawe i wyrob nowy z uwagi na to, ze stary ulegl zniszczeniu

moj byl jeszcze wazny ale potrzebowalam nowy ze wzgledu na wyjazd do stanow. Tam sa wymoge ze paszport musi byc wazny chyba 6 miesiecy po wygasnieciu wizy. Moj bylby wazny 4 mce. Wiec powiedzialam babce co i jak i nie bylo problemu. Placilam tyle co za nowy paszport

słuchajcie dla mnie to żaden problem żeby swój zniszczyć i zdać ale zawsze przecież mogę powiedzieć że mi ukradli albo coś, ale chciałabym wiedzieć czy wówczas trzeba więcej zapłacić za wyrobienie nowego - ostatnio musze liczyc każdy grosz :O swoją drogą to okropnie jestem zła... wyobraźcie sobie że swój aktualny paszport wyrobiłam w lipcu 2006 a zaledwie miesiąc później wprowadzili biometryczne :[ co gorsza paszportu nigdy nie użyłam od tamtej pory a jak teraz nadarza się ważny wyjazd to okazuje się że musze mieć nowy wrrrr...

:(

mozesz wyrobic bez problemy ja tal wyrabialam i placilam cos kolo 50 zl, a wiem ze jesli powiesz ze zgubilas to prawdopodobnie zaplacisz kolo 200 zl bo stary oddajesz i oni przybijaja pieczatke z e stwierdzeniem niewaznosci;)