Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalembaa

oczytany facet równa się nudziarz

Polecane posty

i zelazo ja wlasnie mysle, ze wiekszosc ludzi jest taka wielowymiarowa to mialam na mysli we wczesniejszym poscie

no ja czesto spotykam sie z okresleniem ze jestem nudna (nazywaja mnie tak kolezanki), bo dla nich tematem głownym jest "wiesz bylam na imprezie a tam... no wczoraj zrobilam sobie nowe tipsy!... jutro ide na solarium, maja tam super lapmy... jak nie wiesz jak sie malowac to sie maluj..." itp itd. Czasem nawet o pogodzie ciezko pogadac, bo dla nich to jest nudne i bez sesnu. I fakt, ludzie dobieraja sie pod wzgledem inteligencji. Moj ksiazek nie czyta ale ma bardzo duza wiedze na wiele tematow - no i uzupełniamy sie idealnie.

ale ja nie mowie tutaj o takim co 24 h czyta ksiazki i nie ma czasu z nim nigdzie wyjsc bo on czyta albo sie uczy...nie nie nie!! ja mowie wlasnie o kims takim, kto poza tym wszystkim, ze jest mądry, wie co z czym sie je, co sie dzieje na swiecie, zna sie na niektórych dziedzinach bardzo dobrze-czyli ma swoje zainteresowania konkretne...że oprócz tego jeszcze bedzie mnie zadowalał pod innymi wzgledami...wlasnie seks, czy inne iskierki... ja mam faceta juz prawie 3 lata.u nas nie ma że nie mamy ze soba o czym rozmawiac.jest szalenie inteligentny, mądry, oczytany, wie co i jak, a poza tym wlasnie tak jak ty potrafi sie ubrac, ma auto...itp. doceniam w nim wszystko...nie tylko jego samochód!! dlatego mnie drazni wypowiedz jednej z forumowiczek , ze facet powinien miec auto, mieszkanie...A to ze jest oczytany to nieistotne ale moze ma prawo mnie to draznic bo ja mam w zyciu zupelnie inne priorytety :D

Gość
Popieram mike,posluchaj dziecino ,ja nie mowie ze ja wielka itelektualistka, ja tylko przeczytalam pare tysiecy ksiazek i wiem jakie korzysci sie z tego ma.Ale ty masz prawo miec swoje osobiste zdanie na ten temat,szkoda tylko ze tak przyziemne.Pozdrawiam, mysle ze z toba to naprawde nie ma o czym rozmawiac.

Gość żelazo stal i pył
Zofiara nie do końca ja nie raz przesiadywałem w pubie rozmawiając choćby o Gombrowiczu, rzecz w tym, że wówczas gdy miałem z kim, są tacy, którzy nawet po pijanemu gadają o literaturze, znam takich ludzi to jest tak jest sobie taki na przykład pisarz jak Hłasko przystojny w głowie ma tam różne literackie pomysły, wrażliwości, punkty widzenia ale wypić lubi bardzo a przelecieć panienkę z knajpki też nie pogardzi intelekt, wrażliwość nie stoi na drodze do realizacji innych potrzeb poza tym wszystkim jest także czar, sex appeal, który się ma albo nie i nawet głupia zsolaryzowana dyskotekowa gwiazdeczka pójdzie do łóżka z pisarzem czy poetą gdy ten będzie po prostu atrakcyjny jako facet po prostu...

Gość nieoczytany facet rowna sie
nudziarz, bo o czy z takim rozmawiac - o piwie i siłowni?

Gość żelazo stal i pył
amozebytak wiekszosc ludzi jest wielowymiarowa ale w pewnych granicach, zaiteresowania intelektualne nie często idą w parze z zainteresowaniem modą, samochodami, makijażem, bronią itp itp

to byc moze ja mialam wiecej szczescia niz inny do poznawania fajnych ludzi, u ktorych jedno nie wyklucza drugiego :)

Gość żelazo stal i pył
amozebytak a może to nie było szczęście tylko zespół takich twoich cech które przyciągają ludzi tobie podobnych po prostu masz pewne ambicje i nie zadawalasz się czymkolwiek

Gość
Do zelazo stal ipyl ,a kto powiedzial ze oczytany facet to jakis mol ksiazkowy?przeciez taki gosc moze miec i samochod i mieszkanie i wiedziec jak sie bawic w TE KLOCKI.Moze nawet niekiedy ponudzic ,ale napewno mozna z nim porozmawiac na rozne tematy.Osobiscie znam pare osob ktore w zyciu nawet ksiazki nie trzymali ,a sa ludzmi bardzo bogatymi wewnetrznie naprawde na poziomie.Ach zreszta ty jestes bystry facet i wiesz co mam na mysli.Pozdrawiam bardzo serdecznie.

Tak, oczytany facet to zazwyczaj nudziarz, zwłaszcza jeśli jest autorem takiego pytania...

Gość żelazo stal i pył
Zofiara ależ oczywiście masz rację ja odnosiłem się raczej do stereotypu, który wyrasta z przerysowania pewnych cech modelowego inteligenta ale będę się upierał, że ogół raczej jest powierzchowny i funkcjonuje w ramach dość wąskich granic o czym dobitnie świadczy program tv gdyby ogół a nie kilkanaście procent czytało regularnie książki, to programy o kulturze leciałby w prime time :D ale nic na to nie poradzimy, trzeba się dobierać tak aby nawzajem być dla siebie wartością nie tylko intelektualną ;) pozdrawiam :)

ja bym jeszcze dodał, że zazwyczaj osoba uważająca sie za intelektualiste, obnosząca ze swoją erudycją i własnie zadjaca takie pytania jak w omawianym temacie... jest własnie nudziarzem...

Gość Viera Viera
bzdura. moj facet jest oczytany i wlasnie dlatego rozmowy z nim sa ciekawe :D sam nawet napisal...podrecznik :)

"sam nawet napisal...podrecznik" Konserwacja powierzchni płaskich dla początkujących? :P

Gość Viera Viera
zapomniałam dodać, że jest to podręcznik do nudziarstwa, w drugim wydaniu będzie obszerny supelment o fistingu analnym :classic_cool:

Gość nie no...
lepiej taki, co to czyta tylko program telewizyjny albo etykietki na opakowaniach z dopalaczami... o tak... wtedy to jest ciekawy... coz, ciagnie swoj do swego :/

Gość Viera Viera
sympatyczny podszyw... podrecznik jest dla pilota smiglowcowego (W-3 Sokół) wieśniaku

Gość Viera Viera
eh zazdrosc... pinkne uczucie

Gość Viera Viera
no ta..nie kazdy oszolom moze nim zostac i napisac podrecznik... a potem zgarniac hajs ;p

biorąc pod uwagę jak duzy jest naklad tego typu podręcznikow, pewnie hajs jest ogromny :D

Odnosnie tematu. Wydaje mi sie, ze stwierdzenie, ze oczytany facet to musi byc nudziarz to generalizacja. To zalezy co przeczyta i w jaki sposob sie opowiada to o czym sie czytalo. Ja bardzo lubie czytanie i moja diewczyna tez zatem w tej kwestii, nie ma problemu ;) Nie mam tez nic przeciwko ludziom, ktorzy nie chca czytac bo to jest ich sprawa :)