Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy mam jakas szanse

czy to nie jest lamanie prawa

Polecane posty

?? Dzisiaj w moim miescie ide sobie spokojnie chodnikiem. Zatrzymalam sie, bo komorka mi dzwonila. I gosc mi pstryknal zdjecie. Po czym podeszla laska i powiedziala, ze dzis zdjecie zrobione przez tego fotografa bedzie w internecie. Podala nazwe strony. Bylam tak wsciekla, ze zapomnialam nawet jaka... Powiedzialam, ze sobie nie zycze, ze ma natychmiast skasowac. Olala mnie zupelnie. Nie wiedzialam co zrobic. Poszli dalej, zgubilam ich z oczu. Stalam jak otepiala. Wrocilam do domu, poplakalam sie. czy jest mozliwosc zaskarzenia ich, zadania usuniecia tego zdjecia?? Nawet nie pamietam strony :(

pomoze mi ktos? jestem zalamana :(

nie chce byc na stronie...red tube czy cos takiego...niewiem...pomozcie mi,nie wiem co robic:(

Gość seesi
Oczywiście, że to jest złamanie prawa. Ale musisz sobie przypomnieć adres strony bo bez tego jak to zgłosisz ?

Gość jjaaaa
ale co glosisz na policje? i co powiesz ze ktos zrobil Ci zdjecie i je umiesci w necie, ale nie pamietasz na jakiej stronie! dlaczego nie reagowalas jak byla ta sytuacja?

bo mnie to zszkowalo na tyle, ze stalam jak otepiala, wydukalam tylko ze nie chce. Oni wzruszyli ram,ionami. Dopiero w domu emocje puscily, poryczalam sie. Ale juz bylo za pozno. Nic wtedy do mnie nie docieralo. Jakbym obuchem w leb dostala :(

Gość freeeeeee smokeeeeeeeerrrrr
albo kasują albo płacą za umieszczenie...

Gość jjaaaa
jak znajdziesz te zdjecie to wtedy koniecznie zglos!! ale teraz nic nie zrobisz

nie chce pieniedzy. Chce zeby skasowali to zdjecie :(

Gość seesi
Musisz sobie przypomnieć stronę i wtedy zgłoś to na policję.

Gość jjaaaa
ale dziewczyno!! skad maja to zdjecie skasowac??

Jak to skad?? Z aparatu, z karty pamieci. No i z tego internetu co zamiarzaja je tam wkleic :(

nie przypomne sobie, nie ma szans :( Moze komus tez sie to przytrafilo. Bo oni poszli dalej z tym aparatem na wierzchu. To pewnie jakas akcja promocyjna, nie wiem czego. Moze a noz ktos zna nazwe tej strony. Prosze! Wciaz nie moge odzyskac spokoju, jak sobie przypomne to mnie nosi no :(

Gość a ja sama
bylas w jakiejs dziwnej pozie ze az tak Ci zle z tego powodu.? Robilas cos w tym czasie glupiego, zbereznego?

Gość dziwna jesteś......
jakby cie facet poderwał na wakacjach, nagrał ukryta kamerką jak mu obciągasz i umieścił na jakiejs redtube to mogłabyś byc wściekła i "ryczeć".......ale z powodu głupiego zdjęcia zrobionego na ulicy? skąd te emocje? a jak na ciebie ktos spojrzy to też cię to boli? to sobie zaslaniaj twarz burką :P

Gość a ja sama
rzeczywiscie tepa strzalo, marna prowokacja. Jak ja robisz to rpzynajmniej pilnuj faktow

Rozmawialam przez telefon. Nie lubie zdjec :( Moze i jestem dziwna. Ale mam prawo nie lubic zdjec. Jestem koszmarnie brzydka. Czemu nie robia zdjec ladnym ludziom?? Zeby moc sie posmiac, bo niby czemu z innego powodu. Nie chce by moje zdjecie bylo u kogos obcego w aparacie :O

co Wy w ogóle piszecie. to że ma odsłoniętą twarz nie znaczy że mogą ją fotografować na prawo i lewo! nie , nie mają takiego prawa bez Twojej zgody. ponoć można wstawiać zdjęcia na których jest tłum czyli conajmniej 3 osoby. Jeżeli byłaś tylko Ty i powiedziałaś że nie chcesz to złamali prawo o wolnościach osobistych czy coś takiego.

jakich faktow? Ze nie pamietam adresu?? No nie pamietam. Moze nigdy Wami nic tak nie wstrzasnelo, ze nie bylyscie w stanie w zaden sposob zare4agowac. Ja jestem slaba psychicznie. Odreagowalam dopiero w domu :(

Gość a ja sama
ludzie eee to prowo

Gość a ja sama
wkleilas linka z jakas obzydliwa baba

no wiadomo, ze jak ktos cyka widoczki i ja gdzies tam jestem w tle to wiadomo. Pewnie na niejednym takim zdjeciu jestem i nawet o tym nie wiem... Ale to byl portret. Gosc lazil z profesjonalnym aparatem z wielkim zoomem i widzialam jak wycelowal go we mnie. Odwrocilam sie ale nie wiem czy zdazylam :( Z tym prortestem to nie wiem... Bo wyraznie tego nie powiedzialam. Bakalam to pod nosem. mowie, ze mnie zmrozilo tak, ze nie bylam w stanie zareagowac :( Wiem moja wina. Madry czlowiek po szkodzie :( Ale teraz chcialabym to naprawic.

Gość jjaaaa
ale nie ma co sie dziwic autorce!! ta str. internetowa faktycznie miala trudny adres do zapamietania !! jak sobie go przypomnialas

jakiego linka?? Nie umiecie odroznic podszywow? Ja nic nie wklejalam! Szukam adresu strony. Nie znam jej. Prosze pomozcie mi. Potrzebuje pomyslow jak to znalezc, co wpisac w google...?

Gość prowokacja czy nie
Ze strony prawnej wygląda to w ten sposób, że jeśli nie osiągnęłaś żadnej materialnej korzyści z tego zdjęcia, tzn. jeśli nikt Ci za to nie zapłacił, to nie ma prawa umieszczać nigdzie tego zdjęcia bez Twojej zgody. Jeśli dostałabyś za to zdjęcie zapłatę, oznaczałoby to dla tej osoby wyłączne prawo do dysponowania tym zdjęciem. Tak poza tym, to trudno uwierzyć w tę historię:P

czy jest ktos z Wroclawia?? To we Wroclawiu mialo miejsce. Moze w innym miescie tez. Prosze, moze ktos cos wie :(

jak to trudno uwierzyc?? Niby czemu trudno uwierzyc? Co mowie takiego, ze uwazacie to za prowokacje? Widzicie, skoro tak trudnmo w to uwierzyc, to znaczy ze takie praktyki nie naleza do codziennosci. Wymysly jakies nowe cholera :( Moze jest ktos z Wroclawia i slyszal o tym?? Ta gosciowa dawala nawet ulotki jakies reklamowe (takie czarne z bialymi napisami) ale wkurzona bylam i nie wzielam :( Tam byl pewnie ten adres srrony :(