Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kreseczki

Dziewczyny prosze o pomoc !! Foto + opis

Polecane posty

Gość kreseczki

Dziewczyny nie ukrywam , że bardzo liczę na waszą pomoc , ponieważ wy jak nikt inny znacie się na zabiegach kosmetycznych , ale do rzeczy ... Załączam zdjęcie żeby lepiej zobrazować o co mi chodzi : http://wgrajfoto.pl/pokaz/img0609/sadsacxz158d.jpg Te zaznaczone "kreski" to blizny (nierówności skóry), których bardzo chciałbym się pozbyć. I tu zwracam się do Was z pytaniem czy istnieje w ogóle jakiś zabieg kosmetyczny , który byłby w stanie sobie z tym poradzić ? Jeśli tak to jaki ? Proszę o jakies porady. Serdecznie pozdrawiam.

Gość ja pierdykam
moja rada - daj se luz! przeciez one sa ledwo widoczne! wnioskuje, ze jestes facetem, ktory kiedys "narozrabial" i teraz ma pamiatki w postaci blizn nie przejmuj sie, kobiety lubia "lobuzow" ;-)

Gość kreseczki
:) Tak narozrabiałem i teraz mam... Może zdjęcia nie są najlepszej jakości i nie widać na nich wyraźnie tych blizn , ale nie mniej one są i strasznie mnie denerwują. Doskonale widze te trzy wstrętne blizny w słoneczny dzień np. w szybie. Może faktycznie nie jest najgorzej ale peszy mnie to i powoli unikam nawet patrzenia w szyby ... Chciałbym miec gładkie czoło ... da rade coś z tym zrobić ?

nie jest źle ;) nie rób sobie niepotrzebnych jazd i nie wkręcaj sobie czegoś czego praktycznie nie ma :) JEST OK!

Gość kreseczki
Ok nie będe sobie nic wkręcał , ale powiedzcie mi jakim zabiegiem byście się tego pozbyły ? :)

Gość mamajaka
prawdziwy meżczyzna musi mieć blizny:D Ja mam jedna na czole która jest nawt biała i bardzo ją lubię. Mój chłopak ma po boku twarzy 8 cm blizne i szczerze dodaje mu tylko uroku dla niego to też był problem na poczatku ale potem to zaakceptował i nie chce nic tym zrobić. Mówię Ci zaakcetuj to, ja na moją nawet nie zwracam uwagi i nikt nigdy o nią nie pyatał..

Gość kreseczki
Może nie zwracał bym na nie uwagi mając ładną czystą cere , niestety nie mam i może to przez to. Tylko błagam nie mówcie że z moją cerą wszystko ok. Btw , a może jesteście w stanie poradzić mi coś na poprawe cery (widząc załączony obrazek) ?

Gość kreseczki
Trudno powiedzieć , zauważyłem je dopiero gdy zszedł mi trądzik

one są potrądzikowe? wyglądają, jak szyte ;) ja mam dwie blizny pooperacyjne, 2miesieczne i wybieram się na laser (raczej nie Fraxel ze względu na cenę, ale na inny laser frakcyjny - tych jest masa i sa tańsze a efekty podobne) - poczytaj o laserach frakcyjnych i może wybierz się do kogoś kto to robi, to Ci doradzi co się da zrobić i jakie może to dać efekty :)

po usuwaniu chirurgicznym będą większe (na pewno dłuższe, bo się wycina z marginesem skóry) - ale wtedy faktycznie można od razu zacząć laseroterapię, podobno skuteczną (ja przynajmniej na to liczę heh) nie ma mowy o pozbyciu się blizn na zawsze, ale może chociaż spłycić się da.. (na chirurgi plastycznej są wątki o usuwaniu blizn, też możesz poczytać)

Gość kreseczki
Czytałem troche o tych laserach , ale moim zdaniem to bardzo inwazyjna metoda (pomijając że droga) . Nie ma innych sposobów ? Ja się na tym nie znam , ale słyszałem o różnego rodzaju "pilingach" itp ?

Gość miłka miłka ...
są specjalne kremy , które wsmarowuje sie w blizny, ale trzeba to stosować dosyc długo.Na ulotce pisze ,ze stosuje sie je nawet na blizny pooperacyjne. Jeden to cepan - na bazie cebuli. Drugi jest drozszy ( nie pamietam nazwy), ale farmaceutki mówia ze działa tak samo jak ten tanszy. Na jakims forum czytałam,ze ten drozszy chyba lepszy.W aptece mówia,ze oba dobre Popytaj w aptece o krem na blizny i farmaceutka ci doradzi. Ale te kremy trzeba stosować długo , nawet kilka miesięcy. Spłycają i rozjasiniają blizny. Myslę,ze nie masz się co przejmować, nie są widoczne. Ale skoro czujesz dyskomfort to moze na poczatek zastosuj krem . I uzbrój się w cierpliwosc. Powodzenia:-)

moim zdaniem piling tylko zedrze wierzchnią warstwę skóry, która potem się odtworzy. laser uszkadza tkanki wewnątrz blizny, mobilizując je do gojenia, ale też to gojenie sprawia, że one się obkurczają itd. wydaje mi się, że na takie wiesze blizny pilingi wszelkiego typu będą za słabe. może na tym zbliżeniu tak wyglądają Twoje blizny - na dość głębokie i spore, ile mają w rzeczywistości cm? niby dziewczyny złuszczają sobie blizny potrądzikowe jakimiś dermabrazyjnymi metodami, ale to faktycznie musiałbyś na chirurgi plastycznej zapytać :) na moje blizny to za słabe, więc się nie bardzo orientuję :)

miłka - pewnie chodzi Ci o dermatix (lub contratubex jeśli na bazie cebuli) - maści tylko rozjaśniają tak naprawdę.. nie obkurczą i pewnie też niewiele spłycą głębsze blizny..

Gość miłka miłka ...
poszukaj fora na temat likwidacji blizn., napewno sie czegos dowiesz. Podobno mozna zetrzec cebulę na tarce i nakładać na blizny. Potrzymać kilka minut. Tez rozjasnia blizny , podobnie jak ten krem. Moze skocz do apteki i się popytaj , na pewno jakis krem ci doradzą. Blizny nie sa takie duze i widoczne , wiec mozesz spróbować.

ja miałam plastykę blizn ale twoje na plastykę są za małe cepanu nie polecam a contractubex czy jakoś tam się on nazywa :) jest całkiem niezły myślę że powinieneś z kosmetyczką pogadać i coś z kwasami może poleci są jeszcze specjalne plastry, kiedyś sprowadzane za kilkaset zł z zagranicy (szukałam czegoś jak byłam pocięta po wypadku samochodowym) być może sa juz dostepne w aptekach bez problemu

Gość miłka miłka ...
ten na bazie cebuli to cepan, widocznie te pozostałe , o których pisałaś tez. Tarta cebula działa tak samo. Ja mysle ,ze powinien spróbowac zastosować te kremy przez dłuzszy czas, i pózniej zobaczyc efekty

Gość fsafasdfasfsdaf
w aptece se kremy na blizny podobno skuteczne, przejdz sie i zapytaj, farmaceutki napewno cos Ci doradza;)

Gość kreseczki
Samanta , tak na oko to mają 1-2 cm długości. Miłka może chodzi Ci o Perłe Inków ? Bo jeśli tak to kupiłem ja jakiś czas temu i tak. Jakiś porażających efektów nie widze (może przez to że bardzo niesystematycznie ją stosowałem ? ). Jeśli chodzi o cebule to również tego sposobu próbowałem i ... skóra była dość napięta i blizny stawały się niewidoczne (gładkie czoł). Tylko niestety efekt napięcia skóry po jakimś czasie znikał. Zastanawiam sie czy może dłuższe stosowanie tej kuracji nie załatwiło by problemu.

Gość kikikikikikikikikikikikikikiki
zrob sobie grzywke;) problem z głowy!;)

miłka, dermatix nie jest na bazie cebuli, jakieś tam polisilikony czy coś. dość dorgie, podobno też dość skuteczne, mi plastyk tę maść zalecił, laski po podobnych do mojej operacji używają go z powodzeniem. według ich opinii działa skuteczniej niż cepan, no i nie śmierdzi heh :) na twarzy nie widać, zasycha i jest niewidoczny. ale nie sądzę, by jakieś starszawe blizny w ogóle jakaś maść ruszyła (ja mam taką starszą i plastyk powiedział, że najwyżej może wyciąć i od nowa można wspomagać proces gojenia) niestety.. lepiej się wybrać do dermatologa albo kosmetologa niż tracić czas i pieniądze na masci które moga nie być skuteczne

Gość miłka miłka ...
nie, nie perła , ten drugi to chyba własnie cotractubex, jest podobno duzo lepszy od cepanu.

Gość kreseczki
Chodze do dermatologa , zreszta bardzo dobrego. Pomogła mi wyleczyć trądzik. Kiedyś spytałem ją co to jest czy są to blizny czy zmarszczki. Ona odpowiedziała że ani to ani to , powiedziała że są to poprostu nierówności skóry i nie da się z tym nic zrobić ;(

Gość miłka miłka ...
contactubex albo dermatix - czytałam na jakims forum ,ale nie pamietam nazwy , o który chodziło Poszukaj info na forach, tam na pewno znajdziesz wypowiedzi na temat stosowanych kremów i ich działania

Gość miłka miłka ...
byc moze, ze to sa wgłebienia , nierównosci skóry. A moze jakies zastrzyki np. z botoksu lub cos podobnego co wypełni te nierównosci? Albo kup sobie jakis bardzo dobry krem dla kobiet, który wypełnia zmarszczki, moze on jakos pomoze. Ale te wgłebienia wygladaja normalnie, duzo ludzi tak ma. Chodzi po prostu o to jak ty się ztym czujesz,moze za bardzo się przejmujesz

Gość kreseczki
Boje się że będzie tak samo jak z tą perłą . Kosztowała przeszlo 40 zł i kupiłem ją właśnie po przeczytaniu fantastycznych opini ludzi którzy z niej korzystali . Niby po nałorzeniu skóra jest gładka , blizny są wypełnione i generalnie jet ok. Może nie ma super efektów przez moją niesystematyczność , ale z drugiej strony jeśli to jest kolejne gó.... to szkoda mojego zachodu i smarowania czoła prze 3 miesiące. Zwłaszcza że "krem działa tylko po kilkuminutowym masażu" ...

Gość kreseczki
Kosmetolog = kosmetyczka ?