Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zla sama na siebie

palenie papierosow podczas ciazy

Polecane posty

Gość zla sama na siebie

mam pytanko czy gdy palilam papierosy nie wiedzac ze jestem w ciazy moze stac sie cos mojemu dziecku ? :( teraz od czasu do czasu popalam bo nie latwo jest sie oduczyc prosze o pomoc :(:(

Głupoty piszesz. Paliłam 6 lat, przed zajściem w ciąże żuciłam , nie palę od 01.01.09 wraz z mężem. (Moj M palił czasami 2 paczki dzienie). Wiec nie pisz ze cięzko żucic, jak sie chce to nie jest to problem.

Gość czaplllllla
ja paliłam przed ciążą jednak samoistnie mnie odrzuciło kiedy w nią zaszłam. Wiele kobiet pali w ciąży a dzieci rodzą się zdrowe radzę jednak rzucić całkowicie palenie dla dobra maleństwa na pewno w tedy będzie zdrowsze

gdyby nie bylo ciezko zucic to ludzie by latwo przestawali palic,wiec nie pisz,ze az tak jest latwo. a co do ciebie autorko pytasz sie czy palenie szkodzi?.tak szkodzi tobie i dziecku.to wie kazdy,martwisz sie ,ze palilas jak nie wiedzialas,ze jestes w ciazy i pytasz czy cos sie stanie,ale w dalszym ciagu popalasz.sama pale i wiem,ze moze bylo by ciezko lub sama od siebie bym odrzucila papierosy.postaraj sie chodz ograniczyc wiem,ze ciezko,ale dla ciecka chyba warto

ja też miałam to szczęście, że jeszcze nie wiedząc o ciąży samoistnie od palenia mnie odrzuciło. Teraz jestem w 9 miesiącu i przez cały ten czas nie miałam ochoty na papierosa. Ale coś czuję, że po porodzie i po karmieniu piersią od czasu do czasu sobie zapalę .

Dla mnie to byla motywacja i to bardzo silna. Mam za sobą poronienia i nie chciałam palic w ciąży. Pomyśl sobie że paczka papierosów to koszt ok 8-10 zł dziennie, wlóż co dzień 10 zł do świnki, za 2 tyg idz kup sobie mały prezent :)

Gość co za ohyda
Dzisiaj widziałam taką ciężarówkę około 6-7 miesiąca z papierochem w gębie.

Ogólnie to jak rzuciłam palenie i widze kobietę na ulicy z fajkiem to uważam ze nie wygląda to ładnie. Szkoda ze wcześniej tego nie widziałam:P musiałąm wyglądać strasznie z fajkiem ;/. Kobiety w ciązy to nawet nie chce sobie wyobrażać. Koleżanka palila po kryjomu w ciązy i urodziła synka, mały zdrowy tylko waga 2400 w 38 tc .

w dzien w ktorym dowiedzialam sie ze jestem w ciazy spalilam cala paczke(chyba ze stresu,nie moglam w to uwiezyc),ale z czasem uswiadomilam sobie ze robie krzywde swojemu dziecku,ktorego tak bardzo pragnelam,i postanowilam rzucic,nie zajelo mi to nawet tyg,bo zawsze kiedy mialam ochote zapalic myslalam o tym malenstwu,po miesiacu jak czulam dym papierosowy chcialo mi sie rzygac,odrzucilo mnie,nie bylo tak cieszko jak zawsze myslalam,bylam z siebie dumna,synek urodzil sie 3.3880 zdrowy i sliczny ale niestety kiedy opuscil moj brzuszek po 3 miesiacach znowu nauk wrucil;(teraz zaluje ze znowu sprubowalam;(

Gość 35-latka
Pewnie mnnie za chwilkę wszyscy zlinczują,ale ja popalałam w ciąży ok 3-4 papierosów dziennie.Moja córka urodziła się w terminie z normalną wagą .Teraz ma 15 lat i jak do tej pory nigdy nie chorowała więcej niż przeciętne dzieecko,nie jest i nie była nadpobudliwa,a średnia jej ocen na koniec roku to 5,1.Wydaje mi się ,że najbardziej szkodzi alkohol i niektóre leki.Na choćby lampkę wina nawet nie spojrzałam a tabletki nawet przeciwbólowe omijałam szerokim łukiem.Nie szczędziłam sobie za to ruchu,duuużo ruchu,pracowałam do ostatniego dnia i urodziłam w ciągu 8 godzin.

Gość frufru
zapewniam Cię ze prędzej zaszkodzi te Twoje 3-4 papierosy dziennie niż dowolna tabletka przeciwbolowa... chociaz prawdą jest też że papieros zapalony od czasu do czasu w ciąży nie jest aż tak bardzo szkodliwy. podobnie jak lampka wina od czasu do czasu. ale generalnie - kiedy ma sie wieksza motywacje do rzucenia palenia jak nie w ciąży? moze warto by wykorzystać te okazje?...

Gość tajemnicza098
ja też w ciazy podpalałam dzieki bogu ziecko ur sie zdrowe i poki co nie choruje

Gość gość
Też paliłam papierosy ale gdy tylko poszłam na usg i usłyszałam bicie serduszka mojego maleństwa od razu rzuciłam palenie. Jak sobie pomyśle że przez moją chorą zachciankę mojej kruszynce może się coś stać to aż mi się słabo robi bo nigdy w życiu bym sobie tego nie wybaczyła.Moim zdaniem jeśli się planuje ciąże to trzeba się liczyć z pewnymi wyrzeczeniami i nigdy tego nie zrozumiem jak można palić w ciąży i truć własne dziecko!!!!!!!!