Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Renia24usa

Depresja

Polecane posty

Gość Sylwia z Polski
a po co ja mam tam jechac??Tu mam dom i rodzine i wszystko co kocham do depresji mi nie spieszno

089 wiem o tym ze mam depresje ale nikt mi nie wierzy i mowia ze widziwiam...a ja juz mialam raz kabel na szyi...i nikt z was nie wie co czlowiek czuje w takiej chwili.....wiem ze jestem wartosciowym czlowiekiem ale nikt mnie nie docenia ....za duzo mnie przykrych rzeczy juz w zyciu spotkalo.....i mysle czemu ja ????? czemu ja ucieklam z patologicznego domu i myslalam ze to koniec zlego.....pracy sie nigdy nie balam...... tutaj pracowalam tez ciezko ....

Gość mc8
Reniu a czemu nie wrócisz skoro ci tam zle?

to nie takie proste wrocic....... jestem juz ponad 4 lata tutaj w przeciagu tego czasu praktycznie moja rodzina sie rozsypala......a miesiac prze narodzinami mojego dziecka zmarl moj tata w polsce..... wczesniej babcia.....

Gość mc8
..i nikt z was nie wie co czlowiek czuje w takiej chwili.... dlatego własnie nikt ci nie wierzy i mowia ze wydziwiasz bo nie rozumieja tej choroby idz do lekarza koniecznie!!!!

boje sie isc do lekarza bo mi dziecko zabiora a juz z pol roku moj stan psychiczny jest nienajlepszy....

On Maz on to mnie wogole nie szanuje .... a chcialabym widziec jego wyraz twarzy gdy stanie nad moja trumna kiedys ....bo wiem ze stanie .....

renia - wypisz wymaluj moja mama. wiesz jak to sie skonczylo? calymi dniami siedziala w pokoju odizolowana od wszystkich, w nocy nie spala tylko plakala, nie miala na nic ochoty, nic nie robila... idz do psychologa. to co mowisz- ona mowila to samo.

Gość Pantera26
wiem co czujesz czuje to samo!!!tez mam depreche!nie mam na nic sil!nie poszlam dzisiaj do pracy..mam tylko kota....bylam dzissiaj u lekarza mam zwolnienie do konca tyg i skierowanie do psychologa oj jak ja bym chciala byc w koncu szczesliwa!!!

Gość Pantera26
i to głupie gadanie...przesadzasz..wez sie w garsc itp itd ale jak to zrobic??????????

Gość mc8
reniu Ci co nie chorowali na depresje nie zrozumieja cie i nie mozesz im miec tego za złe Wiem jak sie czujesz bo tez lecze depresje I gdybym tego nie przezyła tez bym nikomu nie uwierzyła ze mozna sie tak czuc i tak myslec IDZ DO SPRCJALISTY CHOCBY I ZARAZ!!!

Gość mc8
boisz sie isc do lekarza ? niepotrzebnie własnie ta obawa jest jedna z objawów choroby miliony kobiet na swiecie sa w takiej sytuacji i nikt im dziecka nie zabrał z powodu choroby

Gość Pantera26
mc8 bierzesz jakies leki??? masz terapie? wogole cos pomoze na wyjscie z tego g...? juz brak mi sil nie wiem czy kiedys bede znowu normalna..

najlepszym lekarzem dla mnie bylby moj m gdyby zaczal mnie szanowac i traktowac tak jak kiedys....to i sila by byla i chec na wszystko.....

Gość spadająca gwiazdkaaaa
Renia rozumiem cię... ja swoją linkę wożę w bagażniku...

Gość spadająca gwiazdkaaaa
Wiesz jak będzie wyglądała jego mina? Kochanie zastanów się jak ty byś się czuła gdyby on popełnił samobójstwo? W środę byłam na pogrzebie 19-letniego samobójcy. Widoku jego matki i siostry nie zapomnę do końca życia..

Gość Reniu a w jakim stanie jestes
???????????????? nie mozesz myslec o samobojstwie, maszdziecko, ktore ma tylko jedna matke, nie mozesz tego zrobic dziecku!!!

Gość 089
Renia24usa 089 wiem o tym ze mam depresje ale nikt mi nie wierzy i mowia ze widziwiam...a ja juz mialam raz kabel na szyi...i nikt z was nie wie co czlowiek czuje w takiej chwili.....wiem ze jestem wartosciowym czlowiekiem ale nikt mnie nie docenia ....za duzo mnie przykrych rzeczy juz w zyciu spotkalo.....i mysle czemu ja ????? czemu ja ucieklam z patologicznego domu i myslalam ze to koniec zlego.....pracy sie nigdy nie balam...... tutaj pracowalam tez ciezko .... Nie tylko Ciebie spotykaja w zyciu przykre rzeczy. Nikt nie powiedzial ze bedzie latwo. Ale glowa do gory, masz dziecko, meza, nie mozesz ich zostawic, oni Cię potrzebują.

wiem ze nie moge tego zrobic mojemu dziecku i dlatego tu korwa siedze bo jakby nie on to w tej chwili moge wstac isc na porcz i spuscic sie z okna..... i szlus....

Gość 089
Tylko tchorze idą na łątwizne. Zadna filozofia wyskoczyc przez okno. To kazdy glupi potrafi. Wez się za siebie. Nie uzalaj się, pokarz sama sobie, ze potrafisz być silna. Masz dla kogo zyc. Nie wazne co mowią, musisz zyc mimo wszystko. Masz male dziecko. Dla dziecka matka jest najwazniejsza istota na swiecie. Skrzywdzisz je odchodzac, niewinna osobe. Maz... piszesz , ze Cię nie szanuje... w jaki sposob się to przejawia? moze to tak naprawde kryzys w zwiazku tak Ci doskwiera? plus przemęczenie fizyczne i dlatego tak się czujesz

Gość spadajaca gwiazdkaaa
moze chcesz porozmawiac na gg?

Gość pijanakura
nie nie mam dziecka..wlasnie o to chodzi ze jestem sama jak palec mieszkam za granica nie mam znajomych rodzina w pl mam juz dosc!!!!

a morze za dużo mięsa i tłustego Mało kto zdaje sobie sprawę, że najtańszy i najlepszy salon piękności znajduje się w... naszym układzie pokarmowym. To tutaj bakterie wytwarzają potrzebna biotynę, ale pod warunkiem, że dostarczymy wraz z pożywieniem odpowiednią ilość takich produktów, jak wątróbka, żółtka jaj, drożdże, pomidory ziarna soi i otręby. Biotyna jest odpowiedzialna za piękne włosy i zdrową, gładką skórę. W naszej wątrobie musi pozostawać stała rezerwa tej witaminy – tysięczna część grama – i to wystarcza, aby zapewnić włosom piękny blask, a skórze promienny wygląd. Jeżeli ktoś chciałby to przeliczyć na pieniądze, wyszłoby, że za ten zabieg płacimy jedynie tysięczną część grosza. Musimy jedynie zadbać o to, aby dieta była bogata w odpowiednie produkty i żeby nic nie zakłócało pracy mikrobom. Flora bakteryjna układu pokarmowego jest bardzo wrażliwa; jeżeli ktoś lubi odżywiać się frytkami, hamburgerami, jada konserwy, tłuste mięsa, chrupkie pieczywo, a do tego popija to wszystko coca colą – może w ciągu 6 tygodni zniszczyć florę bakteryjną. Reszty zniszczeń dopełnią: słodycze, alkohol i mocne leki. Jeżeli zniszczymy mikroby zajmujące się wytwarzaniem biotyny, na efekty nie będzie trzeba długo czekać – problemy z trawieniem, biegunki, wypadanie włosów i problemy z przetłuszczającą się skórą. Zaburzenia procesów trawiennych i wynikające z tego powodu braki biotyny prowadzą także do otyłości, a wprowadzane diety odchudzające często są pozbawione produktów bogatych w biotynę. Gdy zabraknie biotyny – pierwsze sygnały: * Problemy skórne * Wypadanie włosów i łupież * Łuszczenie się naskórka * Szare błony śluzowe ust i gardła * Zmęczenie * Nadpobudliwość * Stany depresji * Bóle mięśni Dzienne zapotrzebowanie na biotynę: Na każde 1000 zużytych kalorii potrzebujemy ok. 100 mikrogramów biotyny * Kobiety ok. 250 mikrogramów * Mężczyźni ok. 300 mikrogramów Szczególnie bogate w biotynę ( mikrogramy w 100 g produktu): * Wątróbka - 102 * Mąka sojowa - 63 * Żółtko jaja - 54 * Orzechy włoskie - 37 * Orzechy ziemne – 31 * Sardynki – 21 * Migdały – 17 * Grzyby – 15 * Ryż naturalny – 9 To, co ważne : Najważniejsze jest utrzymywanie prawidłowej flory bakteryjnej przewodu pokarmowego, wtedy mikroby same zadbają o wytwarzanie biotyny. Jeżeli stosujemy diety, warto wiedzieć, że np. dieta owocowa jest prawie pozbawiona biotyny, to samo w przypadku diety ziemniaczanej, czy mięsnej. Nie powinno się jadać białek jaj kurzych w surowej postaci – zawarta w białku awidyna (substancja ochronna składająca się z białka i węglowodanów), niszczy natychmiast biotynę. Alkohol, nikotyna i leki zwiększają zapotrzebowanie organizmu na ta witaminę, trzeba więc pamiętać o dostarczaniu organizmowi większych dawek tej witaminy. Opracowanie na podstawie: Klaus Oberbeil, „Witaminy”, Wydawnictwo Świat Książki, Warszawa, 1997 r.

polecam 2 filmy jak odżywianie wpływa na nasze zdrowie jak stracić zdrowie w miesiąc Super Size Me i jak odzyskać zdrowie w miesiąc dieta Gersona

Gość L.A
Wiecie, mam depresję od 2 lat i nikomu o tym nie pwoiedzaiłam, nie ma nic gorszego niż ukrywać sie ze swoim cierpieniem, bo wszyscy mają cie w dupie. szczerze wolałam takie rozwiazanie, bo nie lubie gdy ktoś sie nade mna użala - gdy sama sie użalam nad sobą. Kochana, zgłoś sie do psychologa, bo Twoje dziecko cię teraz potrzebuje, a Ty aby dać mu miłość i opiekę, musisz być w dobrym stanie... trzymam za Ciebie kciuki ;*