Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zlosnica192

Tunezja- porady

Polecane posty

hej. Razem z moim chłopakiem za kilka dni wyjeżdzam do Tunezji. Może macie jakieś porady- co warto zobaczyć, ile pieniędzy zabrać, jakie są tam ceny, doradzić jakieś ciekawe miejscowości???

Wez Saharę na 2 dni i bedzie OK. To najlepsze co moze byc w Tunezji. A do jakiego miasta jedziesz? Targuj sie o wszystko, Tunezyjczycy są zaczepni i czasem chamscy.

Gość jedyne co zobaczysz
to piasek i woda, ale jak ktos lubi leze plackiem zamiast zwiedzac to bedzie zadowolony

my jedziemy we wrześniu.Mam pytanie czy tą wycieczkę na saharę to tylko u rezydenta można kupić czy da się to załatwić jakoś taniej na "mieście"bo słyszałam że rezydenci lubią zawyżać ceny wycieczek fakultatywnych

Gość wez tyle..
pieniędzy ile twój chłopak ma a jak bedzie mało to niech weżmie kredyt

Gość Anq25
Ceny sa jak u nas a poza centrum turystycznym nawet taniej...ale sklepy o wiele biedniejsze...jak u nas za czasów kartek...maly wybór. Co do porad to wezcie dobry materac dmuchany, wszyscy zawsze ode mnie potem pozyczaja bo klada sie na basenie i leza godzine i jest fajnie bo stopy chlodzi:) Jak bierzecie cyfrowke to uwaga bo padaja czesto od tempertury, my juz teraz bierzemy zwykly na klisze 100 i wychodza sto razy ladniejsze zdjecia jak sie je wrzuci na kompa niz z cyfrowki. jezeli chodzi o prae co jedzie we wrzesniu zalecam uwazac podczas kapieli w morzu (wrzesien to sezon na meduzy..bardzo parzą i sa wielgachne...jak duzy talerz na 2 danie i parzydla do metra dlugosci...jest ich ogrom! Na kazdej plazy jest ostrzezenie...jak juz poparzy to nacierac piachem i pomidorem to da sie wytrzymac bol...ale i tak blizna na rok lub dwa:(

my lecimy 3 września a wracamy 9.Czy już w tym okresie też są te maduzy? a jak sprawa me się z wycieczką na saharę bez konieczności kupowania jej u rezydenta?

Gość 321
up up

Gość likto
byl...ale fakt piasek i woda i namolni nomadowie Widzialam milion piekniejszych miejsc..

Gość ja byłam ...
co do wycieczek - Sahara to mus! nie zgadzam się z tym,że w Tunezji jest tylko piasek, kto tak sądzi, chyba tam nie był. Na północy jest inny klimat, piękne gaje oliwne. Można też pozwiedzać - my byliśmy w Tunisie - Sidi Bou Said to gratka dla wielbicieli typowo arabskich widoków ;). W El Jem znajduje się piękne koloseum. Co do miast - ja polecam Sousse, bo jest dość duże i sporo tam atrakcji. Monastir też ładny i potr El-Kantaui. A z rad - polska wódeczka do hotelu jako środek konserwujący ;), wcześniej i w trakcie pobytu probiotyki na inną florę bakteryjną, kremy z wysokim filtrem, na wieczór coś cieplejszego, bo we wrześniu już może być trochę chłodno, choć niekoniecznie. Targować się do upadłego. Coś jeszcze chciałabyś wiedzieć?

my właśnie jedziemy do monsairu,ale chcę ten wypad na saharę żeby nas kosztował nie dużo,czy faktycznie jesteśmy skazani na rezydenta? bo oni ponoć strasznie zawyżają ceny

Gość ja byłam ...
za Saharę płaciliśmy za 2 osoby coś ok. 500 $. Na pewno można u miejscowych, ale ja bym się trochę bała oszustów. W sumie straciliśmy ok. 1500 $, ale robiliśmy też spore zakupy. Ceny są porównywalne do naszych (najlepiej kupować np. jedzenie, napoje, w normalnych sklepach, nie dla turystów), leki są tanie.

Gość 34...
za sahare na dwie osoby 1500zł ?????? ossszz urde! ja za sam wyjazd 2 tygodnie płace w Tunezji niewiele ponad 2000, - CZY WARTO??

WARTO!!!!! Wygoogluj sobie biuro Sahel Voyages, maja opisy wycieczek i ceny podane. Ta wycieczka to jest prawdziwa Tunezja. Nie bedziesz zalowac. Wychodzi cos kolo 120-150 dolarow za osobe.

Gość 34...
są wycieczki i są 2 dniowe...dość drogie hhmm

Gość wetooo
tanio jest, nie bierz 1000 zł :O:O:O

sahara z miejscowym biurem kosztuje około 200 dinarów czyli ponad 400zł. a bać się nie ma czego. Im zależy na klientach non stop a nie na jednorazowym oszustwie.