Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brat Romana

Sa tu jakies krawcowe lub Panie znajace sie na ubraniach ?

Polecane posty

Gość brat Romana

Mam pytanie, chce sobie zamowic marynarke w sklepie internetowym i o ile cm mam wziac wiekszy obwod marynarki od obwodu mojej klatki piersiowej zeby nie byla za duza lub za mala ?

Gość w zasadzie podając rozmiar
w zasadzie podając rozmiar ubrania producent powinien podać wymiar na jaki je uszył czyli twój wymiar

ale w dzisiejszych czasach to kazdy podaje rozmiar jak mu sie podoba czyli z sufitu :-O

Gość brat Romana
Romiar rozmiarowi nie jest rowny, patrzylem na rozne firmy i w niektorych rozmiar 50 ma obwod 108 cm a w innych 116 cm a to jest roznica 8 cm wiec bardzo duza.

teoretycznie jak producent napisał, że ten rozmiar u niego jest na 108 to takie ubranie powinno być dobre na człowieka, który ma 108 (mierzony bez luzów!) a jak pisze że 116 to na człowieka co ma 116 takie są zasady podawania miar ale czy dany producent jest w porządku i czy podaje rozmiar wg zasad to trudno w dzisiejszych czasach być pewnym :-O Ja kiedyś nosiła buty nr 39 i zawsze jak założyłam 39 to były dobre. A teraz tak numerują, że w sklepie mierzę numery od 38 do 41 :-O

Gość pomoc drogowa
nigdy nie kupiłabym marynarki ani koszuli męskiej przez internet. Każdy facet jest troszkę inaczej zbudowany. Rozmiar będzie dobry, a ty możesz wcale dobrze nie wyglądać.