Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaa kotki dwaaa

z czym kanapki???

Polecane posty

Gość aaa kotki dwaaa

Z czym robicie kanapki??? Ja już nie mam pomysłów. Stale jemy kanapki z kiełbaską lub szynką serem złótym , pomidorem i czasem ogórkiem korniszonym :) Chciałabym coś innego ale CO? Brak pomysłów. Z czym Wy jecie???

Gość zrob sobie
pate jajeczną, paste rybna ,twarożek

Gość Melissa02
Jajko na twardo

Gość aaa kotki dwaaa
no już lepiej :) Chyba coś w tym stylu zrobię :D Dzieki

Gość podszyw zgłoszony do blokady
z jabłkiem na przykład, z dżemem, z marmoladą... są różne kremy na kanapki - słodkie i nie słodkie

Gość Melissa02
ryba wędzona --> łosoś albo zwykła makrela

Gość chcecie prawdy to prosz
Zrob z pasztetem i majonezem i ogorkiem

Gość zrobiłabym tak
sałata,ser,szyneczka... pomidor z cebulką... ser,pomidor,szczypiorek... pasztecik i pomidorek... pasztecik i ogórek....

Gość Melissa02
twarozków i serków topionych jest mnóstwo w wielu smakach

Gość sałata rzodkiewka
papryka marynowana, różne sosy majonezowe czy jakie tam lubisz bardzo odmieniają i urozmaicają kanapki. Ja lubię też suszone pomidory, pesto zamiast masła czy serka, pasta z czarnych oliwek. Ostatnio zakochałam się w kanapkach z kozim serkiem do smarowania, na to listki świeżej mięty i plastry pomidora + pieprz. Pycha! Spróbuj też może robić swoje wędliny, wystarczy kupić kilo schabu, przyprawić i upiec.

Gość AGATANNNNN
ZAMIAST MASŁA - sos majonezowo musztadowy, salami ser żółty pomidor i szczypior, albo z twarozkiem na ostro

Masło orzechowe słone i na to sliwkowa konfitura. mniam....

Gość aaa kotki dwaaa
ciekawe zestawy :) Muszę se to spisać na kartkę i powiesić na lodówce :D Dzięki wszystkim

Gość Melissa02
jako dodatek-dekoracja do kanapek polecam rzodkiewke, a jesli lubisz ostrzej to cebulke

Gość aaa kotki dwaaa
pesto zamiast masła? A co to jest pesto?

ja kocham kanapki z bułką, masłem, mielonką i czipsami paprykowymi :D

Gość Melissa02
uwaga pychotka dla łasuchów: kromka janego pieczywa posmarowana Nutellą i na wierzch plasterki banana.

Gość podszyw zgłoszony do blokady
kanapki z bułką... hmmm... :P

Gość Melissa02
jeśli smazysz na obiad kotlety, przygotuj kilka dodatkowych. Po ostygnięciu idealne zamiast wędliny do kanapek (np. do pracy).

Pesto to pasta z oliwek i oliwy. JEst pesto zielone z oliwek i czerwone z dodatkiem pomidorów. Jedno i drugie jest dobre z serem mozarella przekładanymi pomidorami i swiezą bazylia. Pesto tez jest niesamowite z dobrym makaronem. Wsytarczy sam makaron i łyzeczka pesto, pomieszac i posypac startym serem.

Gość aaa kotki dwaaa
a w jakim opakowaniu jest to pesto? Gdzie to mogę kupić? A ser mozzarella też jest ogólnie dostępny. Kiedyś go szukałam to pani w sklepie popatrzyła na mnie jakbym z innej planety była :) Pewnie też sama nie wiedziała że coś takiego jest - jak ja :D

Gość aaa kotki dwaaa
a świeżą bazylię to pewnie gdzieś na straganie dostanę co???

Gość Melissa02
Na pewno w każdym markecie typu: TESCO, Auchan, Real znajdziesz i pesto i mozzarelle :)

Gość liberal girl
lubie sałatki i wolę je zamiast kanapek Do pracy robię głównie tzw przeglądy lodowki, czyli ryż lub makaron, i opcjonalnie: wędlina, żółty ser, jajko na twardo, kukurydza, fasolka, jakieś pikle, dowolne świeże warzywa, akurat w lodówce dostepne, jakaś zieleninka - bazylia, pietruszka, czy koperek, przyprawy, i sosik - albo jogurtowy, albo na bazie oliwy, czasem nawet majonez po prostu pakuję do pudełka i sobie zgracją jem widelcem w rpacy :)

Gość aaa kotki dwaaa
no proszę :) Też tak chcę!! Od jutra zaczynam Nowe życie :D :D Z GRACJĄ :)

moje ulubione kanapki to małe kanapeczki z wędliną, serem, pomidorem, ogórkiem, jajkiem i szczypiorkiem, itp. (co się znajdzie w lodówce) a na to tarty ser żółty, pycha, ale nie zawsze chce mi się siedzieć i dziargać te kanapki, bo na trzy osoby to sporo trzeba :)

Gość Nieznajoma..
Ja zawsze jest z ogórkami szynką i serem albo pastą jajeczną, dżemem, twarożek .. nie mam pojęcia, nutella, to co lubisz to jedz, eksperymentuj nawet :d

Gość aaa kotki dwaaa
A JAKI CHLEB KUPUJECIE??? Razowy , z ziarenkami czy tradycyjny jasny? Jasny podobno nie zdrowy. A bułki tuczą :O

Np slata zielona plaserek szynki jajko na twardo troszke majonezu rzodkiewka ser zolty pomidor pasztet ogorek zielony lub kiszony wedlina serek plesniowy ( np mnich) pomidor ser zolty pieczarka ser plesniowy papryka czerwona serek fromage plasterek salami ogorek kiszony troszke majonezu ser tartare salata zielona wedlina jako na twardo ser plesniowy ser zolty pomidor szynka ogorek ser plesniowy krazek surowego pora ser fromage wedlina szczypior cebulowy keczup wedlina serek tartare jajko na twardo rzodkiewka