Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

abcd123

łożysko przodujące

Polecane posty

Hej!! Ma pytanie. Czy są jakies dziewczyny które miały łożysko przodujące i podniosło się?? jesli tak to w którym tygodniu. Ja jestem w 27 tygodniu i niestety musze caly czas leżeć.

Gość Mada27
ja miałam,ale ok. 20 tygodnia się unormowało. Powodzenia :)

Gość saleminka8
moze się podnieć,ale nie musi...różnie to bywa

Gość taaaaaaak
miala od początku ciaży,centralnie przodujace,na całej szyjce.Teraz jestem w 27tc i sie podniosło na tyle,że nie dotyka szyjki.Podnosiło się bardzo pomalutku.Objawów żadnych nie mam,na szczęście

nie mam zadnego krwawienia ale twardnieje brzuch od takiego ulozenia lozyska.

Gość taaaaaaak
tak,to prawda że twardnieje częściej.U mnie od 18tc,ale biorę 3 razy dziennie magnez i twardnienie ustąpiło zupelnie

Gość taaaaaak
ale wiesz co,mnie lekarz nie kazał lerzeć.Dopuki nie ma krwawień ani plamień,bóli brzucha itp.Dlaczego ty leżysz?Oczywiscie musiałam sie oszczędzac,nie dźwigać,ale leżeć nie musiałam.żle sie czujesz?

lekarz kazal lezec bo brzuch mi twardnieje i boli. lezalam z tego powodu nawet w szpitalu i mialam 2 razy dziennie robione ktg no i wychodzily malutie skurcze ale kazal brac nospe. lekarz powiedzial ze nie moge dopuscic do krwawienia bo na tym etapie ciazy trzeba od razu robic ciecie cesarskie a dziecko jest jeszcze male. a w ktorym jestes tygodniu teraz??

Gość taaaaaak
w 27.A próbowałaś brać magnez?ja teżmiałam bolesne twardnienia.# razy dziennie biore magnez i wszystko minęło.

u mnie jest teraz 27 tydzien i niestety lozysko jak bylo w 16 tygodniu nisko tak do tej pory w 27 tygodniu nie podnioslo sie. dopiero teraz od 27 tygodnia kazal mi lezec a wczesniej mialam tez tylko uwazac na siebie

ja biore 2 razy dziennie po 2 tabletki magnezu i to nic nie daje.

Gość taaaaaak
u mnie zeszło chociaż z szyjki.To prawda,że tak ok 30 tc mogą być plamienia i krwawienia dlatego lepiej może i leżeć.Ważne żeby szyjka sie nie zaczynała rozwierac

Gość taaaaaak
ja biore 3 i pomogło rewelacyjnie.Pewnie dlatego,ze trochę łożysko się przesunęło.

Gość taaaaaak
wiesz co nie wiem,3 tygodnie temu miałam usg w 23 tygodniu.I wtedy 660g.Teraz nie wiem.

Gość taaaaaak
nie martw się,oszczędzaj jak sie da żeby jak najdłuzej dotrzymać.Znam dziewczyny z łożyskiem przodującym które do 39 tygodnia spoko wytrzymały:)

mam nadzieje ze mi tez sie chociaz troche podnisie. jak nie to caly czas lezenie a pozniej jeszcze 4 tygodie lezenia w szpitalu

Gość taaaaaak
cc i tak cię pewnie nie ominie,bo nawet jak sie przesunie to u mnie kwalifikuja jako lożysko migrujace i przeważnie robią cc

czesto jeszcze bywa tak ze jak sie podniesie to zostawia jakies naczynka i tez nie pozwola rodzic normalnie

Gość kamilenka29
Ja też się martwię bo byłam ostatnio kilka dni w szpitalu bo miałam krwawienie. Okazało się że mam łożysko nisko schodzące na ścianie przedniej bez cech ablacji, jestem w 20 tyg ciąży. Wypisano mnie po trzech dniach, krwawienia i plamienia ustały. Co robić dalej żeby maluszkowi nic nie zagrażało, trzeba cały czas lezeć, czy można wyjść na dwór np zrobić zakupy w sklepie?

Musisz uważać mi przy wysiłku leciała krew jak łozyskio wróciłlo na swoje miejsce było ok leżeć mi lekarz nie kazał ale oszczędzac się tak

Musisz uważać mi przy wysiłku leciała krew jak łozyskio wróciłlo na swoje miejsce było ok leżeć mi lekarz nie kazał ale oszczędzac się tak

Gość kaska_81
U mnie niestety tez stwierdzono lozysko przodujace centralnie (najgorsza odmiana). Obecnie jestem w skonczonym 29 tc ciazy blizniaczej i czuje sie jakbym siedziala na niewybuchu. Dodatkowo biore max. dawke fenoterolu, poniewaz macica b.czesto mi sie stawia i prawdopodobnie jej skurcze powoduja skracanie sie szyjki, ktora obecnie ma 20mm. Staram sie lezec plackiem, ale zawsze sie w domu troche poszwedam-czy to do kuchni, czy to do wc, czy to tez aby sie umyc, lub chwile posiedziec w fotelu, bo mi plecy siadaja od tego lezenia. Moze ktos jest w analogicznej sytuacji? Lek. stwierdzil, ze szans na podniesienie raczej nie ma.

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiioooo
ja jestem teraz w 13 tc i tez mam lozysko przodujace, ale lekarz twierdzi, ze jeszcze jest szansa, ze sie podniesie. Z jednej strony cc mnie nie przeraza - co wiecej , nawet wolalabym takie rozwiazanie niz porod sn, ale boje sie , ze to lozysko przodujace moze jakos zaszkodzic Maluszkowi. Jak to wlasciwie jest ztym lozyskiem ?

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiioooo
ja jestem teraz w 13 tc i tez mam lozysko przodujace, ale lekarz twierdzi, ze jeszcze jest szansa, ze sie podniesie. Z jednej strony cc mnie nie przeraza - co wiecej , nawet wolalabym takie rozwiazanie niz porod sn, ale boje sie , ze to lozysko przodujace moze jakos zaszkodzic Maluszkowi. Jak to wlasciwie jest ztym lozyskiem ?

Gość kaska_81
13 tc to spore szanse na podniesienie sie lozyska. Jezeli bedziesz duzo wypoczywac to bycmoze tym dopomozesz w podniesieniu sie lozyska. Takie łożysko grozi krwotokiem, a co za tym idzie przedwczesnym porodem lub poronieniem. Zycie matki tez jest zagrozone.