Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość toni24

bole brzucha po owulacji,ciaza?

Polecane posty

Gość gość
Gosc1: duphaston ten lek sie nazywa pomylilam z lekami dziecka nazwe wiecie cos o tym leku brala ktoras??

Gość gość
Czesc dziewczyny :-) mam pytanie od grudnia moje miesiaczki sa nieregularne wczoraj bylam na wizycie u mojego lekarza ktory przepisal luteine od 16 do 25 dc i clo od 5 do 9 dc czy ktoras z was miala podobny przypadek? Czy po tych tabletkach uda mi sie zajsc w ciaze?

Gość gość any
Ja po pregnylu też zaszłam w pierwszym cyklu ale miałam dziwne historie... noc po zastrzyku biegałam po domu roznosila mnie energia chciałam wogole iść biegać się rozładować... uderzenia gorąca i wogole masakra jakaś... natomiast nie miałam żadnych krwawien i plamien jedynie bóle brzucha jak na @

Gość gość any
Gość1 biorę duphaston od początku zajścia w ciążę a nawet i wcześniej. Miałam cyste dostałam luteine żeby się wchlonela cysta się jedynie zmniejszyła więc dali mi duphaston i jak poszłam na usg sprawdzić czy się wchlonela okazało się że mam owu dostałam pregnyl zastrzyk było jedno staranko i zaszłam w ciążę a duphastonu już nie mogłam odstawić tylko zwiększyć dawkę na dwa razy dziennie aż do podobno 16 tc mam brać. Najtańszy duphaston jest w aptece słonecznej zjadłam go dużo więc dużo kupuje :)

Gość gość any
Do gosc1 nie wiem czemu nie dodał się mój post o duphastonie więc piszę jeszcze raz. Dostałam najpierw luteine na to aby cysta się wchlonela i wywołanie okresu następnie podczas usg gdy cysta się zmniejszyła przepisalii mi duphaston. Na następnym usg gdy wyszło że mam owulacje dostałam. A strzykawki z pregnylu jedno staranko i zaszłam w ciążę odrazu zwiększając dawkę duphastonu do 3 tabletek dziennie do 16 tc prawdopodobnie będę go lykac. Najtańszy jest w aptece słonecznej. Pozdrawiam :)

Gość gość
Gosc1: Gosc Any no ja wlasnie kupilam a powoedz od ktorego dnia cyklu bralas? Ja kupilam bez konsultacji z lekarzem polecila mi to mgr w aptece takze lekarz pewnie mnie opie... jak sie dowie ale co tam moze pomoze;)

Gość Liliak
Ja biore CLO juz czwarty miesiac i nic. Lekarz powiedzial ze jeszcze dwa cykle z CLO i jak sie nie uda to bede musiala sie wybrac do kliniki niepłodności bo już nie ma więcej planów na mój stan :/ kurde masakra jakas ; (

Gość Przytulas
Cześć dziewczyny. U mnie nic ciekawego auto mi się popsuło dziś jutro do mechanika prócz tego internet w telefonie mi nie działa i dopiero po 20 mi zrobia wiec dziewczyny będę zerkała tylko raz dziennie z kompa do was na forum bo tu mam kiepski net a nowy pakiet będę miała na telefonie dopiero 21 czerwca :(:( pozdrawiam

Gość a można kupić duphaston bez recepty? Ja się niebardzo orientuję, bo dopiero zaczęłam przygodę z jakimikolwiek lekami wspomagającymi ale z tego co wyczytałam w necie to duphaston i luteina to mniej więcej to samo czyli progesteron więc byłam pewna, że hormony tylko na recepte. Czytam wasze posty dziewczyny i teraz tak się zastanawiam, jeśli u mnie nie ma owulacji to dlaczego ginka nie zapisała mi tego clo jesli to jest na jej wywołanie...

Gość gość
Gosc1: Media ja kupilam bez recepty z polecenia wlasnie w aptece ze niby bardzo pomaga zajsc w tym cyklu i kolejnym sprobuje i zobaczymy z tego co czytalam to przepisuja to czesto lekarze na rozne rzeczy takze nie widze powodow zeby sie bac i niesprobowac;) tak szczerze mowiac ja od 1,5 roku sie niezabezpieczalam i dziwne ze nie bylo wpadki a od paru cyklu chce i dalej nic wiec moze taki wspomagacz cos da

Gość Bajkaaaa
Lenka i co u ciebie przyszła @? U mnie bez zmian widoków na lepsze jutro brak więc już nawet nie staram się o dzidziusia ale muszę zrobić badania które mi zlecila gin na tsh czy jest wystarczająco niskie ale to dopiero w ciągu tygodnia, poza tym mamę mam w szpitalu czeka na operację więc moje problemy poszły trochę na bok chociaż nie powiem bo psychicznie jest mi bardzo ciężko bo musze przed wszystkimi udawać że u mnie jest ok... No ale dziewczęta piszcie co dobrego u was :-)

Gość 25lenka
Bajkaa Zdrówka dla mamy będzie dobrze. A co do mnie @ nie przyszła wczoraj test negatywny więc dziś czekam na @ .Rano ból lewego jajnika co miałam owulację i promienowalo aż do kręgosłupa a wczoraj ból pod pachami że rak nie mogłam za wysoko podnosić bo cycki bolały ale dupa bo brzuch mnie pobolewa ma @ więc pewnie przyjdzie.

Gość 25lenka
A przed terminem @ miałam tam na dole ukłucia i takie dziwne uczucie pulsowanie lub coś w tym stylu taka rozpulchniona czy coś w tym stylu ehhhh zapisuje wszystko by mieć porównanie do innych cykli i w razie czego porównanie :-)

Gość 25lenka
Aaaaa i nadal mam taki ucisk że aż czuję w pachwinach i nogach nie wiem od czego teraz się obawiam by na tym zdrowym jajniku nie zrobił mi się torbiel :-( brzuch po boli potem przestaje i tak cały czas i do tego śluzu mam jakos więcej bardziej on taki wodnisty.

Gość Bajkaaaa
Ja to zauważyłam że mnie mdli i słabo się robi i zgage mam nadal i jajniki też jakby trochę bolą ale to skutek stresu u mnie więc teraz widzę że moje wcześniejsze objawy to nie objawy ciąży a ogólnie stanu zdrowia ale skoro u ciebie Lenka nie ma @ jeszcze to nadzieja zawsze jest :-) trzymam kciuki by było pozytywnie a co do mojej mamy na pewno będzie dobrze ale ja ciężko znoszę jakąkolwiek jej chorobę mam tylko ją całe życie i zawsze się boję o nią

Gość 25lenka
Bajkaa wiem coś o tym moja mama miała raka i do tego była w 4- miesiącu ciąży musieli wszystko jej usunąć wraz z ciążą nie stety dawali jej wtedy nie cały rok życia.Po paru latach przepuklina w kręgosłupie i walka by ją z operowali mało brakowało i by nie chodziła ale udało się .Z moja mama wiecznie coś miałam i strach bo i guzki na piersi miała więc wiem co czujesz ;-) A co do ciąży to raczej nadzieji sobie nie robię bo w tamtym miesiącu też dwa ni mi się spóźniła więc czekam do poniedziałku wtedy będzie już wszystko jasne ale skoro test wyszedł negatywny więc dla mnie sprawa jasna ;-)

Gość Bajkaaaa
Moja mama ma planowana operacje i mimo tego to przeżywam ale to może dlatego że jestem jej najmłodszym dzieckiem :-) no powiem wam że zdrowie jest najważniejsze i nic innego się nie liczy ehh miłego weekendu życzę wszystkim

Gość gość any
Gość1 mi się tez wydaje ze duphaston jest tylko na receptę musiała to być zaprzyjaźniona aptekarka :) oj niestety nie pamiętam od jakiego dnia cyklu brałam... napewno w trakcie owulacji już brałam jedna tabletkę dziennie bo to pamiętam. Inofen tez reguluje pracę jajnikow jak się pije dwie zaszetki rano u wieczorem :) najlepiej chyba robić monitoring cyklu bo myślę że przy samym duphastonie bez podanego w zastrzyku prygnolu nie udało by mi się zajść w ciążę...

Gość gość
Gosc1: nie wiem dziewczyny czy trzeba na to recepte az takich wtykow w aptece nie mam kiedys cos innego chcialam na recepte to mi nie dala.... w kazdym razie dzis wzielam 1 tabletke po jakims czasie dziwnie sie czulam taki jakby zastrzyk energi dostalam odrazu mierzylam cukier bo mam cukrzyce pozostalosc po 1 ciazy niestety, raczej mi nie zaszkodzi a moze pomoze;)

Gość gość
Gosc1: nie wiem dziewczyny czy trzeba na to recepte az takich wtykow w aptece nie mam kiedys cos innego chcialam na recepte to mi nie dala.... w kazdym razie dzis wzielam 1 tabletke po jakims czasie dziwnie sie czulam taki jakby zastrzyk energi dostalam odrazu mierzylam cukier bo mam cukrzyce pozostalosc po 1 ciazy niestety, raczej mi nie zaszkodzi a moze pomoze;)

Gość 25lenka
Hej dziewczyny :-) cykle mi się wydluzyly i mam teraz co 30 dni i oczywiście @ przyszła ale to mnie nie martwi tylko węzły chłonne mnie zaczęły boleć pod pachami i na szyji jutro Idę do lekarza. Miłego dnia dziewczyny.

Gość Bajkaaaa
No to Lenka tak jak u mnie dłuższe cykle... A te bóle to coś mię fajne są... Napisz jutro co ci lekarz powiedział ja teraz e głowie mam tylko moja mama i nie mam ochoty nawet liczyć dnia cyklu itp i tak ten cykl odpuszczam ale będę czytać co piszecie bo lubię jak po kolei udaje się dziewczynom :-)

Gość gość
Gosc1: Bajkaa spokojnie nie denerwuj sie bo bedziesz mame bardziej stresowac na pewno wszystko bedzie ok. Ja wczoraj mialam owulke ale jakos wydaje mi sie ze nic z tego niebedzie w tym cyklu.... czas pokaze milego dnia

Gość gość
Witam Was, Chciałabym się z wami podzielic moimi obserwacjami i zasięgnąć waszej opini. Otóż trzy miesiące temu odstawiłam hormony Diane 35. Nie staramy się z narzeczonym mocno o dzidziusia, ale też nie zabezpieczamy się. Co będzie to będzie. Oczywiście ja jak to kobieta zaczynam się nakręcać. Nie mam regularnych miesiączek, dopiero wracają do normy, ale ostatnie dwie byly równe co 28 dni. Zaczęłam obserwować swoje ciało. W tym miesiącu przy 28 dniowym cyklu owulacja wypadła mi na 31 maja. Śluz płodny miałam juz 28 maja. Stosunek odbyłam 31 i 1. Nie myślałam o tym w ogóle aż do momentu kiedy 3 dni temu zakłuł mnie pare razy prawy jajnik, a od wczoraj strasznie bora mnie brodawki sutkowe. Same sutki, piersi w ogóle nie bolą. Co o tym sądzicie? Czy któraś z Was miała takie objawy?

Gość gość
Gosc1: do gosc ja mialam takie objawy ale niestety na @ a nie ciaze odstawilas hormony wiec twoje cialo moze roznie reagowac zanim sie przyzwyczai choc oczywiscie moga byc to rowniez objawy ciazy kazda z nas na inaczej ja jestem teraz po owu (niby) bo w tym cyklu sama zdurnialam i rowniez czuje ciagle klucia jajnika i sutki mnie bola a zazwyczaj byla to cala piers... dziewczyny co myslicie byl bol na owu wczesniej sluz owulacyjny tempka wzrosla a dzis spadla:/ nie wiem jak to odebrac:/ czy to moze byc przez ten duphaston choc on niby powinien podnosic temp a nie wplywac na spadek...??? Czy moze owu nie bylo jednak:/ zdurnialam

Gość _madia_
hej dziewczyny, ja jutro ide na ten monitoring ale jakoś nie wiąże z nim żadnych nadziei, ponieważ w tym cyklu kompletnie nic nie czuję, o ile @ byłą moją @ stulecia o tyle dalej cisza ani jajników ani brzucha ani piersi kompletnie nie czuję...zobaczymy czy po tym cyrku, który był tydzień temu w mojej poradni wogóle monitoring dojdzie do skutku... Gość z tego co wyczytałam w necie duphaston i luteina to mniej wiecej to samo tyle, że właśnie luteina podnosi temp, a dupaston niby na nią nie wpływa więc może akurat Twoja temp to zwiastun dobrych wiadomości a nie efekt branych hormonów :) trzymam kciuki :)

Gość gość
Gosc1: Media jakos czuje ze ten miesiac jest stracony:/ w tamtym cyklu mialam temperatury wyraznie niskie a potem w 2 cyklu wyrazie wysokie a w tym byly nieskie a potem ostry spad i wrocily na linie moze ciut wyzej z 36,4 spadlo do 35,9 i wrocilo na 36,6-36,5 i tak sie trzyma takze nie widze wyzszych temp dziwnie:/ dam se jeszcze kolejny cykl i wybiore sie do gina po pomoc...:(

Gość gość
Hej u mnie temp od 11dni podwyższona najpierw ok 36.6 s dziś 36.8 w pierwszej fazie miałam 36.3. Robiłam test ale niestety. Czekam so niedzieli bo mój najdłuższy cykl to 36 dni. Mam jeszcze nadzieję ale niestety objawów na ciążę brak... Pozdrawiam

Gość gość
Gosc1: hej Kobitki cos niebardzo sie odzywacie... Przytulas Jagodka Gosc Any co u Was szczesciary?:) Media i co tam wczoraj wyszlo na monitoringu?? Amoniek gadalam z kolezanka i ona pila 2-3x dziennie sok z cwiartka wiekszego buraka i poltorej marchewki taka 200ml szklanke. Gin dawal coraz to nowe hormony i nic nie dzialala a po tym widziala poprawe i zeszlo jej calkowocie teraz profilaktycznie pije zeby sie torbiel nie nawrocil warto sprobowac napewno nie zaszkodzi a moze pomoc;)

Gość gość
Gosc1: mnie od wczoraj jakies przeziebienie meczy:/ brzuch nie boli cycki tez ehhh zas miesiac stracony bedzie:/

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się