Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość numerouno

zwolic sie czy nie?

Polecane posty

Gość numerouno

dzisiaj poprostu moja szefowa przeszla sama siedzie..przynajmniej mis ie tak wydaje... pracvuje niel;egalnie...jestem opiekunka ... dzisiaj moja "szefowa oznajmila mi ze wtedy i wtedy bede sobie mogla wziasc kilka dni urlopu a potem najwyzej mi to ODLICZY Z PENSJI! pracuje juz u niej pol roku chyba nalezy mi sie kilka dni wolnego.. poprostu zdenerwowalam sie..zwlaszcza ze wielokrotnie ona sie spoznia dosc znacznie itd...zamierzam jej jutro zakomuniklowac ze nie zgadzam sie zeby odliczala mi to z pensji:o i albo sie zwolnie chociaz jest mi to nie na reke albo zaczne jej liczyc kazde 5 min spoznienia i pod koniec zazadam wyrownania...

Gość She83
walcz o swoje. A jak ona bedzie sie foczyc to sie zwolnij

Gość
no ale jak jestes opiekunka, to chyba placi ci za godziny/dni?? no to jak chcesz,zeby ona ci placila za dni, w ktore cie nie ma?:D:D:D z umowa o prace cos ci sie pojebalo, a i tu nie zawsze masz platny urlop:D:D:D

Gość She83
no tak, zawsze mozna odejsc ;)

Gość numerouno
dostaje stala pensje bo codzienie mam byc po rowna ilosc godzin...niby a zazwyczaj jestem o wiele wiecej:o jezeli ona nie zaplaci mi za te dni ja bede podliczala wszystkie moje nadgodziny.... to ze pracuje bez umowy to nie znaczy ze mi sie nic nie nalezy...wielokrotnie pracowalam w ten sposob tyle ze za granica:o i tam to bylo normalne ze nalezy mi sie normalny platny urlop...:o wiem ze ona najchetniej nie dawalaby mi w ogole tego urlopu bo wtedy bedzie musiala sie biedna przez tydzien zajmowac dzieckiem:o

Gość numerouno
nikt sie na ten temat nie wypowie?

Ano niestety-nic Ci sie nie nalezy... Obowiazkiem pacodawcy jest przedstawienie Ci najpóźniej w dniu rozpoczecia pracy pisemnych warunków zatrudnienia czyli tzw. umowy o prace , czy umowy zlecenia itp.Jeśli tego nie zrobił - jak chcesz dochodzić swoich roszczeń? No jak?

jesli nie masz umowy to nic Ci sie nie nalezy bo nie obowiazuje ani Ciebie ani jej kodeks pracy. powinnas z nia jasno ustalic zasady i platnosc za godzine i nadgodziny i rozliczac za spoznienia jesli Ci nie pasuje dotychczasowy uklad. ale jesli sie zgodzilas na nielegalny uklad to taka obecna opcje powinnas brac pod uwage - umowy nie tylko chronia pracodawcow ale przedewszytkim pracownikow