Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość I TAK I NIE52453

OKROPNY BOL OBKURCZAJACEJ SIE MACICY

Polecane posty

Gość I TAK I NIE52453

Jestem tydzien po porodzie i czuje okropny bol w kroczu zwlaszcza jak sie wykapie i jak maly mnie wyssie . Napiszcie mi dziewczyny czy tez tak mialayscie bo ja uz nie moge wytrzymac , to boli jak mini porod . Jak dlugo to trwa i czy moge sobie wziasc jakas tabletke np. No-spe

Gość no i czemu rozpaczasz
tak nie powinno być. Idź natychmiast do gina, bo coś jest nie tak

Mnie też dosyć mocno bolało, ale miałam cesarkę, więc mięśnie brzucha mnie bolały bardziej. Jednak ja mogłam wytrzymać. Jeśli Ty tak cierpisz to lepiej idź do gina, niech sprawdzi czy wszystko w porządku. Możesz wziąść Paracetamol (No-Spa nie zadziała, bo jest rozkurczająca, a tu chodzi właśnie o to, żeby się wszystko skurczyło).

Gość I TAK I NIE52453
nIE CZUJE GO CALY CZAS TYLKO WTEDY KIEDY KARMIE LUB PO KAPIELI cZASAMI PRZESTAJE ...

Gość no i czemu rozpaczasz
to nie jest ok. Niech to sprawdzi lekarz

A który to Twój poród? Ja po pierwszym nie miałam tak wielkich dolegliwości, za to po drugim to był koszmar. Trwały te bóle około 2 tyg. I stopniowo były co raz słabsze. Przypominały skurcze porodowe. Podobno po każdym kolejnym porodzie są co raz silniejsze bo macica jest bardziej rozciągnięta. Nie zalecam na razie kąpieli bo w połogu to niehigieniczne. Zbyt ciepła woda też nie jest wskazana. Niestety na ból przy karmieniu nie ma rozwiązania. Jedno jest pewne, no-spa Ci nie zaszkodzi, mi lekarz zalecił ją po porodzie, ale oczywiście skonsultowałabym te bóle z lekarzem:)

Gość gdfgdf
ssanie i ciepła kapiel wzmagają obkurczanie sie macicy a boli z każdym kolejnym dzieckiem coaz bardziej. Macica obkurcza sie około 6 tygodni, 2 pierwsze sa najgorsze:)

Gość zolzaa
mnie tez tak boli jestem 10 dni po porodzie ,przy drugim dziecku ponoc dolegliwosci sa mocniejsze

Gość miałam tak samo
po pierwszym porodzie ból do wytrzymania, a po drugim okropny. Lekarz kazał brać no-spę, twierdził, ze lepiej wziąć, niż tak bardzo cierpieć