Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

depeche15

Doctor house.............

Polecane posty

Gość Eryk Choleryk
czesc Depeche15

eh.. smutno ci sie kojarzy? a szkoda.. taka piekna piosenka az zal nie sluchac...

Wiem, wiem. Piękna, naprawdę. Jakoś źle na mnie działa, mięknę przy niej. A jak powiedział killer Kiler "twardym cza być, a nie mientkim" :-) Przepraszam przy okazji za czepienie się co do jednej riposty, kiedyś tam. Już mi przeszło :P

po to sa takie piosenki aby na chwile wydobyc z twardziela resztki wrazliwosci :) oh i dziekuje Jego Krolewskiej Mosci za wybaczenie mojego skandalicznego postu . To sie juz wiecej nie powtorzy.

Pisałem o miękkości a nie wrażliwości :P Trochę rozgraniczam te pojęcia ;-) Nie ma powodu być złośliwą. Mogłaś przyjąć nic nie znaczące przeprosiny bez oprawiania tego w kpiącą formę :P

hm.. miekkosc i wrazliwosc sa spokrewnione. przepraszam, mam taka sklonnosc do nieuzasadnionego sarkazmu...

Do psychologii się nie przykładam, ale czymś takim chyba chronisz swoją wewnętrzną wrażliwość :P:P Budujesz skorupę itp :P

Gość Eryk Choleryk
Depeche15 sarkazmu? hahaha

A tak przy okazji piosenek, to zapomniałem po co wszedłem na net :P Wiem, że chciałem czegoś posłuchać, ale nie mogę sobie przypomnieć czego. Starość. :P

tak bywa . bede sie uczyla psychologii w przyszlym roku. Jolka Jolka pamietasz lato ze snu-tego chciales posluchac? tak - sarkazmu.

W ramach czego się będziesz uczyła? Mieszkasz poza Polską, o ile dobrze kojarzę... inny system edukacyjny? ;-) Nie tego. Czemu akurat Jolkę wymieniłaś? :-) Bo Jolka (ta piosenka) też mi się niezbyt dobrze kojarzy. Ale tylko czasem, nie wiem czemu :P

inny system. brytyjski. dlaczego jolke? bo to piekna piosenka jest. i ma taki klimacik... niepowtarzalny. I specyficzny co moze tlumaczyc dlaczego czasami jej nie lubisz.

:-) Swój klimat ma, piosenka szalenie charakterystyczna. Nie lubię raczej dlatego że mi się kojarzy (czasem) z konkretnymi osobami czy tam wydarzeniami. Straszna jest moc muzyki. Tyle rzeczy, uczuć niby już dawno nieaktualnych, potrafi nagle wrócić do Ciebie i przenieść w ten stan świadomości, w którym się znajdowało w danej konkretnej sytuacji.

Sorki Depeche, ze dopiero teraz Ci linki wyslalem, ale po pewnym czasie topic dopiero zauwazylem :) milego sluchania :)

zgadzam sie... kiedy slucham muzyki jestem w innym wymiarze.... nie slucham muzyki ktora przypomina mi o zlych rzeczach... ale skojarzenia sa bardzo silne - im mniej sluchasz dana piosenke, tym bardziej jest to intensywne kiedy na przyklad przypadkowo ja uslyszysz. trudne to wytlumaczenia.

Rozumiem co masz na mysli Depeche jak czasem slucham muzyki to po prostu wzruszam sie jej pieknem. Pozwala mi ona tak jak by z boku spojrzec na wiele problemow :) kocham muzyke :)

mnie moja muzyka przenosi w miejsca ktorych nie znam, ale mam nadzieje ze istnieja. takie skrywane tesknoty :)

Kiedy slucham piosenki requiem for a drem cos we mnie peka tak mnie porusza ta piosenka, ze nie wiem :) mysle wtedy o blskich mojemu sercu osobach :)