Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość turyskomaniiaaa

stresuje sie...

Polecane posty

a jezdzijcie sobie gdzie chcecie, tylko dziecko to nie lalak,a ktora mozna odstaiwc na polke, zeby przez tydzien sie bzykac z mezem. Taki dwulatka jak juz ktos wczesniej napisal na pewno by sie cieszyl na wakacje z rodzicami w jakims innym miejscu, niz u dzidkow, chociazby byli niewiadomo jacy fajni. ale wlasne przyjemnosci sa na pierwszym miejscu, dzieciak sie nie liczy, bo przeciez i tak nie bedzie nic pamietal...

Gość a moze tak ma byc moze ten
samolot ma sie rozbic- a przenzaczeniem dziecka jest zyc dalej? hym niezbadane sa sciezki przeznaczenia ;P

na szczescie sprawa już jest zamknięta, bo jak by jeszcze wzięła do serca te opowieścio traumach dziecięcych to by wzieła i została :) Baw się dobrze, moja córa ma 2,5 roku i za skarby świata nie chciała by pojechac z nami do żadnego Egiptu. Woli babcie dziadka kurki, kotki, pieski, krówki :):):):):):):):):) Zazdroszcze wyjazdu i czekam na relacje po powrocie :)

a no i nie wykluczone ze dzieci tez potrzebują czasami od rodziców odpocząc ;) szczególnie toksycznych ;)

Gość bo tak to jest jak sie ma
baw się dobrze, a dziecko poryczy poryczy i przestanie. oczu nie wyplacze:) odpoczywaj slodko a dzieciak jakos sie pozbiera

Gość turyskomaniiaaa
dziekuje kochane za wspracie i za zyczenia ,ja rowniez sie ciesze ,ze raz w roku na tydzien po ciezkiej sesji na studiach ,po ciezkim roku ,po szpitalach przez ktore przeszlam moge jutro wsiasc w samolot i poczuc sie jak nastolatka -mam 22 lata czuje sie jeszcze mlodo-moze stad moje lekkomyslne podejscie zeby nie brac dziecka ,nie wiem ,chcemy odpcozac ,od pracy ,szkoly uczcic moj zlaiczony rok na studiach i poprostu chwilke sie soba nacieszyc ,milo ze wiele z was mnie rozumie i nie traktuje mnie jako wyrodna matke ,bo taka nie jestem .Dziecko zadko zostawimy u kogos na noc ,jak juz to na kilka godzinek jak mamy cso do zalatwienia ,albo np kino wiec na noc nie zostawiamy .Moze za rok jak mala bedzie wieksza weziemy ze soba moja matke na wakacje aby pomogla nam zaopiekwoac sie mala:) i na pewno polecimy w mniej upalny kraj:) .Polskie krajobrazy niestety nas nie zachwycaja a nad naszym polskim morzem roznie z pogoda i temp wody zimna ...wiec wybor padl na egipt

chyba niektóre kobiety w dziecińswte były wkładane do schowka na buty i mają jakieś smutne przeżycia.......

to wy zeby jechac z dzieckiem nna wakacje potrzebujecie nianki?hahaha gratuluje dziecku madrych rodzicow

Gość turyskomaniiaaa
z malap ojedziemy jeszcze w w te wakacje nad jezioro morze na pewno chcemy jej troche pokazac swiata:) i dostrczyc jej atrakcji

ale już się nie tłumacz bo po pierwsze nie masz przed kim :) gratuluje Ci zdrowego podejścia do życia i macierzyństwa i idź sieę pakuj, bo zapomnisz bikini i bedzie klops :)

Gość prawda jest taka ze trzeba
rozumu nie miec, by w lipcu do Egiptu leciec... Reszta jest tylko wynikiem braku myslenie :-P wspolczuje dziecku...

Gość commerza
Tutaj niektorzy to chyba na glowe upadli. Autorko nie przejmuj sie. Skoro sie stresujesz i martwisz o dziecko to wszystko z toba w porzadku. Wspolczuje dzieciom tych matek - polek. Pewnie z taka nadopiekunczoscia nigdy nie beda samodzielne. Jak beda mialy 7 lat i mama z tata gdzies pojada to dopiero bedzie histeria, ale kazdy robi tak jak lubi.

a ja i tak uwazam ze to czysty egoizm i zaniedbywanie dziecka

Gość Motyl i
o jaaa chyba troche przesadzacie. dziecko do dziadków na wakacje rodzice do egiptu na wakacje... i wszyscy są zadowoleni. :)

Gość commerza
kudwa nie wytrzymam. Zaniedbywaniem dziecka jest nadopieknuczosc! Bo to ona wyrzadza dziecku wiecej krzywdy. Nadopiekunczy rodzice sprawiaja, ze dziecko nie potrafi dorosnac i niczego zrobic samodzielnie i to jest moim zdaniem gorsze niz zostawienie go na tydzien w dobrych rekach.

Gość Motyl i
commerza zgadzam się!

to że nie jeżdzę bez dziecka na wakacje nie znaczy że jestem nadopiekuńcza. a że wy jeździcie to znaczy że jesteście wyrodne

Gość commerza
bo tak to jest jak sie ma - ale pojechalas! Jesli masz takie skrajne podejscie do wychowania to wlasnie jestes w bledzie. Ale takie osoby jak ty, ktore nie widza nic poza dzieckiem maja smutne zycie i tego ci wspolczuje.

Gość dlaczego wy widzicie
tylko czarne albo biale??? Ja jestem mama 2 i pol latka. Staramy sie go wychowywac tak, by nie byl uczepiony spodnicy. I NIE JEST. Z dziadkami widzi sie codziennie, srednio 2 razy w tygodniu u nich nocuje, chetnie zostaje, lubi przebywac u moich rodzicow. Ale wiem, ze nigdy przenigdy nie wyjechalabym bez tak malego dziecka na tydzien lub dwa. Bo teraz gdy zostaje z dziadkami, zawsze gdy zateskni za nami, szybko po niego przyjdziemy (mieszkamy bardzo blisko). Gdybysmy wyjechali gdzies dalej, nie wiem, jak by dziecko reagowalo.... na pewno zaczeloby tesknic... a tlumaczenie, ze mama z tata wroca za tydzien jest nieco abstrakcyjne dla takiego malucha......

popieram poprzedniczkę- co innego kilka godzin, jeden wieczór, a co innego wakacje bez dziecka. gdyby nie było mi zal dziecka zyczyłabym zeby przepłakało cala rozlake. a tak to zyczę zebys ani jednego dnia nie spedzila spokojnie tylko myslala co dzieje sie z dzieckiem a maluch niech sie dobrze bawi. niech sie przyzwyczaja do idiotyzmu rodzicow

Gość turyskomaniiaaa
oczywiscie ze sie bede matwic ,ale bez przesady nieraz zostawalo z babcia ,widac ze bedzo ja kocha uwielbia jak nas odwiedza ,moja mama tez jest wniebowzieta ze zajmie sie swoja jedyna ukochana wnusia

Gość matka 30tka
nie przejmuj sie dzieciak da sobie rade, w tamtym roku tez zostawialam 2 latka u dziadkow i nawet o nas nie zapytal, tyle mu atrakcji zafundowali, my odpoczelismy i bylo ok, tesknota ok jest ale bez przesady, dzieciak nie moze byc caly czas z rodzicami, potem bywa tylko gorzej pozdrawiam i jedz baw sie dobrze

bo tak to jest jak sie ma - jejku, ale masz dziwne podejście. Wydaje mi się, że nie masz innego zycia poza dzieckiem, a to chyba źle...nie sądzisz? Autorko jak najbardziej jedź i się wyluzuj. Dziecku nic nie bedzie, a u dziadków spędzi miło czas. Ja jako dziecko uwielbiałam zostawać u dziadków jak rodzice wyjeżdżali. Miałam tam kurki, kotki, pieski. Wstawałm o 7,00 i robiłam z babcią obchód. Pieliłyśmy grządki. Aaa...duże tego było. W każdym razie bardzo miło wspominam ten czas. Od dziecka też należy się jakiś odpoczynek, bo to że się na nie zdecydowaliśmy, nie znaczy że mamy być jego niewolnikiem. A wychowanie dziecka to ciężka praca!

Gość do turyskomaniiaaa
przestan ublizac innym, ktorzy maja odmienne zdanie od twojego, bo zaraz sie dowiesz, co ja mysle o tobie, i milo ci na pewno nie bedzie.......