Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość turyskomaniiaaa

stresuje sie...

Polecane posty

Gość turyskomaniiaaa

jutro lece do egiptu na tydzien ,postanowlismy ze dziecka nie bedziemy brali w takie upaly (2-letnie) i dzisiaj z rzeczami przewozimy do mojej matki ,boje sie ze bedzie plakac i tesknic za nami:(

Gość bo tak to jest jak sie ma
dziecko w dupie.ale nie martw sie -przy kolejnych wyjazdach bedzie lepiej- dziecko zobojetnieje i tez bedzie mialo was gdzies

Gość turyskomaniiaaa
jaki jest sens zabierania dziecka w takie nieziemskie upaly?pozatym i tak nic nie bedzie pamietac ,ma umeczyc nas i siebie??

dzieci pamietaja wiecej niz nam sie zdaje. a jak ma sie male dziecko to nie trzeba zaraz wybierac sie do egiptu- mozna gdzies blizej pojechac

pewnie, że nie ma sensu go zabierać. Ani ono nie odpocznie, ani wy. Przecież nie podrzucasz go obcym ludziom tylko do swojej mamy, tydzień wytrzyma - nie robiłabym z tego problemu.

Gość turyskomaniiaaa
mielismy ochote zwiedzic egpi[t nie rozumiem zeby ze wszystkiego odrazu rezygnowac bo dziecko?? bez przesady chyba tez mi sie nalezy jakis odpoczynek??????? matka polka sie znalazla

bo jak sie ma dziecko to mozna zrezygnowac z wakacji - albo zrobic tak zeby sie nie meczylo po to sa parasolki woda itd No ale z tego co piszesz to chcesz od dziecka odpoczac

masz rację!! To tylko tydzień. Niby z jakiego powodu dziecko ma mieć traumę?? Nie przesadzajmy. Moja znajoma była 2 tygodnie w Egipcie i 6-miesięczna córka została z dziadkami - nic wielkiego się nie wydarzyło.

nie matka polka tylko irytuje mnie jak slysze ze odpoczynek od dziecka sie nalezy.zdecydowalas sie na dziecko to bierz za nie pelna odpowiedzialnosc.

jasne, zrezygnuj ze wszystkiego, zamknij się w domu z dzieckiem i zaplanuj coś dla siebie za około 10 lat :) Albo za 16 lat - wtedy dzieci chętnie same zostają.

Gość wyrlodnanie
glupie gadanie;) i tyle uwazam ze rodzicom tez nalezy chwila dla siebie zeby rodzina sprawnie funkcjonowala musi byc czas dla dziecka i dla rodzicow

Gość tu onaa
I dobrze,ze zosatwiasz dziecko w Polsce.To jeszcze maluszek, po co go narazac na stresy i upal. Wy odpoczniecie, a tydzien szyblo zleci. Udanego wypoczynku zycze :)

to nie mogliście poczekać jeszcze kilka lat i razem zwiedzić Egipt jak dzieciak podrośnie? Ja bym nie wypoczęła, tylko cały czas się zastanawiała, co się dzieje w Polsce

szczerze to ja tez bym nie wyjechała! jest tyle miejsc w które mozna pojechać razem z dzieckiem. a jak już koniecznie ten egipt to moim zdaniem nie w lipcu! jakoś koniec września, październik! chłodniej by było, wy byście sie nie umęczyli. nawet jak chcieliście być sami (czego ja osobiscie nie rozumiem, ale to Wasza decyzja) to bym poczekała jak temperatura troszkę opadnie.

Gość mama małej niunieczki
wyobraź sobie ze młode małżeństwo czasami ma ochote być samo. I nic w tym złego. Wręcz przeciwnie, to fajnie ze po pojawieniu się dziecka ludzie chcą się sobą nacieszyć, mieć siebie na wyłączność. Dziecko u dziadków bedzie miało fajniejsze wakacje niż w pięciu egiptach naraz :) zapewniam. Wiem jak jest z moją córką. Nie ma takiej rozrywki która bardziej by jej się podobała niż pobyt u babci i dziadka. Dziadkowie potrafią rozpieszczać i zająć się dzieckiem.

nie wiem jak ty bedziesz spokojnie wypoczywac wiedzac ze dziecko zostalo bez was. takie maluchy bardzo tęsknią. no chyba ze jest to dziecko z tych wiecznie gdzies podrzucanych to jest juz przyzwyczajone

Gość pearlineee
gówno prawda ze strasznie tęsknią. Właśnie te wiecznie podrzucane tęsknią. A jak dziecko pojedzie do dziadków raz na jakiś czas to ma super wakacje. Autorko nie daj się zakrakać tym matkom polkom które zapewne skończą jako grube rozwódki, bo mąż w końcu nie zniesie takiej wiecznie nie odciętej pępowinki.

na wyjazd tygodniowy do dziatkow to mozna wyslac 8latka a nie 2 latka. jak dziecko spedza czas z rodzicami to bardzo bedzie mu ich brakowac. tez zycze milego odpoczynku od dziecka. nabierz sil do swoich obowiazkow to moze zaczniesz wywiazywac sie z obowiazku bycia mama

Gość pearlineee
idż się leczyć.

Gość ema.
nie wierzę w to co czytam....... Czy ona wysyła do dziecko do jakiejś koloni karnej, gdzie będzie bite, głodzone i zmuszane do pracy??????? Nie!! wysyła do kochających dziadków, których pewnie zna i kocha... Którzy pewnie na głowach staną żeby miało fajny, ciekawy tydzień. A rodzice w tym czasie sobie wypoczną, pozwiedzają, spędzą ze sobą czas (tak, tak moje drogie. Bo oprócz bycia matkami jesteście jeszcze żonami jak pewnie większość z Was zapomniała...), wrócą z nową porcją energii do pracy. A że bez dziecka? Bardzo fajnie, że mają mają dziadków, którzy zajmą się w tym krótkim czasie maluchem (tydzień to nie rok ludzie) i potrafią z tego skorzystać. Szacunek, szczególnie dla matki, bo zazwyczaj nam jest ciężej oderwać pępowinę. No i pewnie będziesz tęsknić, wiadomo. Ale nie daj sobie wkręcić, że robisz coś złego- wręcz przeciwnie.

Gość gdrty
mnie bycie matką nie przeszkadza w byciu żoną.I dla mnie egipt bez dziecka byłby gówno wart.Dziecko w niczym mi nie przeszkadza i nie muszę od niczego odpoczywać

Według mnie troszkę inaczej mogliście z mężem rozegrać kwestię wakacji. Co za problem wybrać się w polskie góry/morze/jeziora i zabrać ze sobą dziecko? Wiesz jaką by miało frajdę, gdyby zobaczyło morze albo strumyki w górach? I bzdurą jest to, że dziecko nie będzie pamiętało, że rodzice pojechali na wakacje, a ono zostało z dziadkami. Moi rodzice bardzo dużo pracowali jak byłam malutka. Rozkręcali własną firmę, więc pracowali prawie non stop. Czasami zdarzało im się spać w pracy.. W tym czasie ja miałam 2-3 latka. I do dnia dzisiejszego pamiętam jak musieli mnie czasami zostawiać u dziadków na noc (średnio raz na 2-3 tygodnie). Bardzo to przeżywałam. I pamiętam jak dziś dzień, że wolałam spać pod stołem krawieckim na tkaninach, niż jechać do dziadków i mieć u nich wszystko co tylko chciałam. Więc nie mówcie mi, że dziecko nie będzie pamiętało, że oleje sprawę, czy że będzie mu dobrze u dziadków, bo to za przeproszeniem gówno prawda. Jak już wcześniej powiedziałam, można było zabrać malucha ze sobą na wakacje. Niektóre hotele oferują opiekę nad dzieckiem. Więc od czasu do czasu maluch mógłby zostać pod opieką jakiejś opiekunki. I wy byście byli zadowoleni i dziecko. A Egipt nie ucieknie... :O

Gość pearlineee
ale czy wy nie rozumiecie tepe berety ze wakacje sam na sam z mężem to co innego??? nie pójde się pobzykać z mężem o wschodzie słońca w morzu jak mam dziecko ze sobą nie??? Zaraz tu teorie będą że dziecko bedzie miało zrytą psychike. A może zazdrościcie autorce tego egiptu czy jaki czort ??? beznadziejne jestescie poprostu i już.

a ty co?kolejna wyrodna mamusia? swoją drogą uwielbiam jak te wyzwolone mamy sie tak jeza:):)

Gość pearlineee
tak jestem kolejna wyrodna mamusia. I podaje dziecku parówki.

A kto jej broni pobzykać się przy wschodzie słońca? Jak już wcześniej napisałam, niektóre hotele oferują opiekę nad dzieckiem. Poinformowałoby się wcześniej opiekunkę, że ma być przy dziecku od 23 do 8, a rodzice w tym czasie na miasto by polecieli i nawet mogliby pobzykać się na środku deptaka.

Gość mamusia małej niunieczki
jutro mam zamiar jechac na openera a dziecko bedzie u babci i dziadka. A 1 sierpnia jade z mezem na woodstock. I co w tym złego???? nic!!!!!!!!!!

poza tym myślę, ze sprawa jest już zamknięta, bo skoro lecisz jutro to już pewnie wszystko zapięte na ostatnio guzik. Echhhhh....ale Ci zazdroszczę tego Egiptu :)

Gość mamusia małej niunieczki
i nie chodzi o bycie wyzwoloną mamusią tylko noramalną kobietą. Bo ja oprócz bycia mamą jestem tez żoną, kobietą, poprostu człowiekiem. Mam ochote raz w roku się pobawić, odpocząć od codzienności a ze pomagają mi w tym rodzice poprzez opieke nad małą, to się bardzo cieszę.