Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dżastinnnnnnn

Mam pytanie do dziewczyn, które biorą YAZ-czy można nie wziąć białej tabletki?

Polecane posty

Gość dżastinnnnnnn

Biorę już 5 opakowanie, wiem, że te białe tabsy są jakby "puste", bierze się je by nie wypaść z ciągu brania tabletek. Moj problem polega na tym, ze zostawiłam tabletki u chłopaka, a po nowe idę dopiero jutro. Jestem teraz w trakcie przyjmowania białych tabletek. Czy nic się nie stanie, jak nie zażyję dziś 3 białej tabletki? Jeśli faktycznie nie mają żadnych hormonów, to chyba można jej nie wziąć? Dodam, że ulotkę zgubiłam albo wyrzuciłam, więc nie orientuję się jak to wygląda...

Gość dżastinnnnnnn
Plisss odpiszcie... a jeśli nie wiecie, a macie te same tabsy to napiszcie mi fragment ulotki, który mówi o tych białych tabsach

Gość frufru
mozesz nie wziąć białych.

Gość dżastinnnnnnn
dzięki za odpowiedź. Też mi się wydaje (i mam nadzieje) że jak się je pominie to nic się nie stanie, tyle że ginekolog nie wytłumaczył mi dokladnie, czy one faktycznie są zupełnie "puste" czy jednak coś tam zawierają

\"Puste\" tabletki to placebo - trochę laktozy i substancji barwiąco-powlekających.

Gość dżastinnnnnnn
Dzięk i:) Ok, mam już konkretniejszą informację, teraz niech mi ktoś kto się zna, na podstawie składu podpowie czy na 100% mogę tą tabletkę pominąć? Wiem, że hormonów one nie mają, ale wolę mieć pewność że niczego nie odwale

Gość frufru
puste. idealne placebo. w środku mają tylko obojętną masę tabletkową :) wiec spoko.