Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karmelek amada

prosba do kobietek które miały mdłości

Polecane posty

witam was kobietki... mam do was ogromna prosbe...czy macie jakies przetestowane sposoby na te cholerne mdlosci?? jestem dopiero w 7 tyg. a juz mam ich dosyc od 1,5 tygodnia...nic nie moge jesc bo zaraz wszystko zwracam albo jest mi ciagle nie dobrze...myslalam ze mdlosci sa tylko rano a ja mam przez caly dzien:( przeszkadzaja mi wszystkie zapachy, wszystko mi smierdzi... :(

Mam dla ciebie przykra wiadomosc... ja juz jestem w 11 tygodniu i chyba probowalam juz wszystkiego:-( Nic nie pomaga. Z praktyki zauwazylam jednak ze nie wolno byc ani glodnym ani przejedzonym bo to tylko pogarsza sprawe. Male porcje czegokolwiek co 2-3godziny. Zadnych ciezkostrawnych rzeczy. Nie zmuszaj sie do rzeczy ktore totalnie ci nie wchodza. Mi odrobine pomaga herbata z rumianku lub melisy, pare kropel octu jablkowego w szklance cieplej wody, pól szklanki Coli... i arbuz.

ja za 3 tyg rodzę, nigdy nie miałam mdłości, ale koleżanka mi radziała jakby co gryść jeszcze będąc z rana w łóżku migdały, albo zjeść choćby hernatnika, aby te soki złagodzić i żeby żołądek zaczął normalnie pracować

Gość jestem w 34 tc
Oj biedna jestes, bardzo wspoczuje, bo wiem jak to jest. Przede wszystkim nie mozesz doprowadzic do glodu, p ogryzaj krakersy, paluszki, suchy chleb...cokolwiek, bylebys nie byla glodna, bo glod wzmaga mdlosci. Poza tym sprobuj pic herbate z rumianku albo miete, u mnie troche pomagaly. Ja mialam mdlosci doslownie o 5.00 rano, caly dzien, az do poznej nocy i moj kochany maz mial na 5 rano nastawiony budzik, robil mi herbate, tosta i przynosil do lozka, bo nawet nie mialam sily, zeby samej sie wybrzebac i cos zrobic do jedzenia. Pocieszcie, ze jeszcze ze 4-5 tygodni i te koszmarne mdlosci jak dobrze pojdzie to sie skoncza, ale mowie ci, nie dopuszczaj do glodu! Staraj czesto cos lekkiego przegryzac. U mnie pomagaly tez migdaly.

podobno pomagają: odgazowana cola migdały pogryzanie czegokolwiek leki homeopatyczne na chorobę lokomocyjną herbata z imbirem zjedzenie czegokolwiek przed wstaniem z łóżka czopki torecan piszę podobno bo u mnie NIC nie skutkowało. miałam mdlości i wymiotowałam przez 24 godziny na dobę przez pierwsze 15 tygodni ciąży. później się uspokoilo ale i tak mdlości i wymioty czasem się pojawialy (nawet na 2 dni przed porodem z glową w toalecie siedziałam :O )

dziekuje wam dziewczyny... ja juz raz bylam w ciazy...niestety ciaza obumarla w 11 tyg. ale nawet przez chwilke nie mialam zadnych mdlosci czy jakis zapach mi przeszkadzal...czulam sie jakbym w ogole nie byla w ciazy...teraz jest inaczej...na jedzenie nie moge patrzec te mdlosci przyszly tak raptownie ze myslalam ze moze sie czyms zatrulam....czuje sie jakbym miala jakis glaz na zoladku:( maz mi kupil herbate z imiru ale ona mi tez smierdzi...zmuszam sie zeby ja pic:( sprobuje z tymi migdalami i herbatnikami ...

ja od 6 tyg miałam czopki torekan są to czopki przeciwymiotne na pewno jeśc małe porcje i często i nie objadać się na noc

ja od 6 tyg miałam czopki torekan są to czopki przeciwymiotne na pewno jeśc małe porcje i często i nie objadać się na noc

Gość Pigula1111
najlepsza jest herbata z imbirem lub imbirowa;) u mnie mdlosci powodowaly witaminy w tabletkach i ich nie bralam. I nie biore. Jem bardzo zdrowo - staram sie i wszytsko jest doskonale;) Jesli bardzo chcesz brac witaminy postaraj sie na wieczor. Proboj rozne.

ja biore feminatal, w poprzedniej ciazy tez je bralam i nic mi nie bylo...ale bywalo tak ze czasami zapominalam brac witamin a mdlosci jak byly tak byly:(:( chyba musze sie do tego przyzwyczaic:( wspolczuje tymkobietom co mialy mdlosci do konca ciazy...

Gość ....................89
Ja też się męczyłam z mdłościami i wymiotami i to aż do ok. 18 tygodnia Myślałam że to nigdy nie minie, ale zapewniam Cię że minie:) Mi pomagała herbata z imbirem i cytryną Oczywiście też się zmuszałam żeby to wypić ale naprawdę mi pomagało No i mąż musiał mi ją zrobić i przynieść do łóżka Jak wypiłam, poleżałam chwilę i dopiero wstałam to trochę lepiej się czułam.. Trzymaj się, jakoś dasz radę

Gość Pigula1111
po pominieciu jednej tabletki nic sie nie stanie... mdlosci odchodza dopiero po kilku dniach nie jedzenia witamin. Ja sie czulam z nimi fatalnie! FATALNIE! Poza tym, bardzo czesto witaminy to tylko marketing firm, ludzie kupuja choc wcale nie musza je jesc i interes sie kreci. NIE MOWIE< ze sa zle dla tych co potrzebuja! uwazam ze sa niezbedne do prawidlowego funkcjonowania org, ale trzeba zrozumiec fizjoloie org. Def witamin to: substancje poch organicznego ktore sa wprowadzane do organizmu wraz z pokarmem w NIEWIELKICH ilosciach i wchlaniane sie w jelitach. Witaminy w pigulce sa syntetyczne i bardzo czesto sa to inne odmiany izomeyczne ktore nie koniecznie dzialaja jak te naturalne;) sporo o tym w artykulach.

ja mialam do 7 miesiaca przez cale dnie, zwracaalam, wszytsko mi przeszkadzalo...powodzenia, mi nic nie pomagalo

Rozumiem Cie doskonale ja mialam do 14 tc takie mdlosci od rana do wieczora a pomagal mi troche naczczo zjedzny banan i w ciagu dnia podgryzalam suchary

Spruboj tego - wypij z pol szklanki lekko odgazowanej coca coli :) mi poomoglooo ;]