Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niezdecydowana Maturzystkaa

STUDENCI !! pomóżcie, doradźcie !!!!

Polecane posty

Jestem świeżo upieczoną maturzystką. Wybieram się na studia ZAOCZNE do Wrocławia i mam dylemat, bo nie wiem do jakiej szkoły się wybrać:( Interesuje mnie kierunek pedagogika specjalna. Jak na razie to zastanawiam się nad Uniwersytetem Wrocławskim oraz nad DSW (Dolnośląska Szkoła Wyższa). 1. Wiadomo, że Uniwersytet jest bardziej renomowaną szkołą niż jakaś tam prywatna, tylko że problem w tym, że zajęcia na UW na tym kierunku są w każdy weekend i na dodatek PIĄTEK,SOBOTA i NIEDZIELA. a na DSW chyba co 2 tygodnie i tylko sobota i niedziela. 2. Z drugiej strony Uniwersytet jest tańszy (a wiadomo, że student chciałby jak najtaniej) i płaci się przez 8 miesięcy w roku. (Wpisowe jedyne 80zł) Natomiast na DSW płaci sie przez okrągłe 12 miesięcy :O :/. (Wpisowe ażżż 450zł :O :/ ) Więc trochę ciulowo.. po za tym, że raczej nie będę pracować normalnie, tylko będę na stażu, gdzie dostaję się góra 600 zł... A PROPO WŁAŚNIE, Studiuje ktoś z Was na DSW?? Ciężko jest?? i jak macie zajęcia rozplanowane?? STUDENCI Doradźcie proszę! :) :) :) Może znacie jakieś inne dobre szkoły we Wro, w których jest pedagogika specjalna. Jeśli tak to prosze o kilka informacji na temat, ile się płaci, i jak są zajęcia rozplanowane..

Gość odradzam ten kierunek
nie jest uniwersalny, brak perspektyw i kiepskie zarobki :O

a jaki kierunek proponujecie, gdzie potem można znależć pracę i żeby nie było kiepskich zarobków ?? kurde:O

up up up

teraz dobra praca i dobre zarobki nie zależą od studiów tylko od tego jak się w życiu ustawisz, a studia wcale nie są potrzebne do tego żeby zbijać kokosy

też prawda, tylko że ja już postanowiłam: PEGAGOGIKA SPECJALNA ale jaką szkołę wybrac????

UP

jejku i tak po pedagogice nie ma pracy więc wszystko jedno :)

a po czym jest :O... ?? .........

Gość niezdecydowane maturzystkii
upu up up up upuppu

Gość niezdecydowane maturzystkii
upupupupu

Gość siwtoszkatartuffa
popatrz, przejzyj oferty pracy chocby we wrocku... najwiecej poszukiwanych ludzi do pracy wystarczy że ejst po zawodowce. kobiety np. fryzjerki, kosmetyczki, recepcjonistki itp szybko znajdą w miare dobrze platną prace, szczegolnie ze pochodzisz z duzego miasta i tam jest łatwiej. Moj chlopak skonczyl zawodowke jest mechanikiem ,smialam sie z niego ze nawet 1000zl nie zarobi a przynosi do domu mies. 3000zl... po pedagogice niedojrz ze sie narobisz z jakimis trudnyumi dziecmi czy mlodzieza, to nie zarobisz wcale duzo... polecam szkole policeaną. bedziesz miala dodatkowe 2 lata zeby sie zastanowic czy warto a i jakis zawod sobie zrobisz.