Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kakakakata

porada - tampony

Polecane posty

Gość kakakakata

zawsze używałam podpasek ale szykuje mi się wyjazd w sierpniu i w tym czasie okres więc chciałabym użyć tampony teraz testuję ob, takie zwykłe ale nie bardzo wiem skąd wiadomo, że jest dostatecznie głęboko, trochę mam obaw... napiszcie jakich używacie i czy nigdy Was nie zawiodły :D

Gość kasik23
tampony to niezdrowy sposób zapobiegania. Wiele razy czytałam o chorobach powodowanych tamponami wiec z góry odradzam. Wolę zainwestować w dobre podpaski i mieć gwarancje że nic mi tam nie urośnie.

Gość kakakakata
tak ale w tym czasie będę z dzieciakami w basenie, nad morzem, samych ich nie puszczę bo małe, chciałabym z nimi cieszyć się wodą........

Gość kasik23
Rozumiem cię doskonale dlatego nie doradze ci nic konkretnego. Jeśli szukasz czegoś na krótki okres czasu proszę bardzo. Życze powodzenia!

Gość bvnikhnkb
to ze jest dobrze umieszczony swiadczy fakt ze nic cie nie uwiera nie boli kiedy sie poruszasz, siadasz itp.

Gość bzdury gadam
jak go w ogole nie czujesz to znaczy ze jest dobrze wlozony. uzywam tamponow od 7 lat, nigdy sie na nich nie zawiodlam ,nie mialam zadnych prblemow.chorob. przewaznie kupuje najtansze tampony, wybrobowalam bardzo wiele i nie widze roznicy , wiec po co placic za ob jak nawet tescowe tak samo dzialaja.

Gość kakakakata
dzięki będę szukać porad i próbować :)

Gość kakakakata
kupiłam ob w sklepiku pod domem, bo akurat takie mieli ale kupię jutro inne aby wypróbować

Gość joojjjj
najlepsze ob pro comfort te z otoczką!! wypróbowałam mnóstwo i szczególnie te mi przypadły do gustu i tylko ich teraz uzywam - kupuje opakowanie "zbiorcze" w hipermarketach są często na promocji tak że wychodzi tanio... i o chorobach to się nie zgadzam - jak się je wymienia co kilka godzin i dba o podstawową higiene to nic się niedzieje - ja uzywam ich już 6 lat i nigdy nic niemiałam - nawet nadżerki!! a komfort jest niesamowity!!! przy pierwszych dniach dla pewności możesz mieć wkładkę ale to jest bardziej po to że czasem poprostu niema go gdzie wymienić i nasiąknie za bardzo - ale tak na basen to można w pierwsze obfite dni założyć rozmiar "super" i po kłopocie... a podpaski cóż - śmierdzą, wszystko wyłazi i jest brudne i najgorsze że może przypadkiem się przesunąc i zbrudzić spodnie co mnie się kiedyś zdarzyło - koszmar!! a tampony zawsze można użyć większego rozmiaru albo zabezpieczyć się wkładkom tylko.. a co do włożenia to wciśnij palcem tak żeby był niewyczuwalny a sznureczek był na zewnątrz i gotowe - pierwsze razy były straszne hihi a teraz zajmuje mi to 2 sekundy