Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość byc piekną w ciąży.to mozliwe

byc piekną w ciąży.to mozliwe??

Polecane posty

czy wy tez z uporem maniaka stosujecie kremy na rozstepy, masci antycellulitowe i inne zabiegi po to by wasze cialo nie zostalo doszczetnie zrujnowane przez ciaze? ja z aptekarska precyzja ogladam codziennie swoj brzuch w poszukiwaniu jakiejs kreseczki ktora moglaby byc rozstepem :p

Gość nie stresuję się aż tak
Bez przesady. Przecież to zwariować można. Na początku ciąży byłam tym bardzo przerażona. Że przytyję, że rozstępy, że żylaki i inne takie tam. Teraz wyluzowałam. Najważniejsze, żeby dziecko się prawidłowo rozwijało:) Dbam jakoś tam o skórę, ale nie jestem maniaczką. Stosuję krem na rozstępy i to wszystko.

Gość domi co ty za bzdury
nie :) decydując sie na ciąze zdawalam sobie sprawe z tego ze moze i raczej bedzie ona miala wplyw na moje cialo i jego wygląd, i nawet najdrozsze kremu wiele nie pomagą bo wszystko ma sie w genach. Owszem jakoś złagodzą ewentualne skutki ale żeby to było dla mnie najwazniejsze to nie sądze.

ja w ciąży bardzo dużo przytyłam przed ciążą wazyłam 50 kg a pod koniec ciąży prawie 80 kg . stosowałam najrózniejsze kremy na rozstępy ale niestety jestety nie domogły . teraz jestem pół roku po porodzie wróciłam prawie do wagi sprzed ciazy ale niestety rozstępy mam prawie na całym ciele ( brzych , uda , łydki , pośladki , piersi ) wcale nie jest powiedziane że to wszystko jest jakos genetycznie " zaprogramowane " moja mama urodziła dwoje dzieci i w obu ciążach nie przytyła więcej jak 8 kg i nie ma żadnego rozstępu . niestety ja mam ich mnóstwo i bardzo sie tego wstydzę . mogę zapomnieć o krótkich spodenkach czy wyjściu na plaże . cały czas pilnuję zeby nie było widać moich śladów po ciąży np, jak się schylam to pilnuję żeby bluzka nie poszła mi do góry i nie było widać rozstępów, bardzo mnie to krępuje . mam męża który mówi ze mu to nie przeszkadza bo wie że tak po ciazy jest ale ja wiem że tak nie jest , bo co innego ma mi powiedziec ? że jestem wstrętna jestem młodą kobietą mam 20 lat i z zazdrością patrze na te wszystkie młode i piekne dziewczyny . ale w zamian mam slicznego synka i cudowną rodzine więc chyba warto było poswięicć swój wyglad . pozdrawiam

Gość pearlineee
oj to sporo przytyłaś. jak sie z takiej wagi startuje jak ty i dobija do 80 kg to i genetyka zawodzi, w kwestii rozstepów. Nie wiem czy jest jakis sposób na te rozstepy teraz. Ale nie martw się, wygląd nie jest najważniejszy!!!

PEARLINEEE MIAŁAM KILKA ZABIEGÓW NA USUNIĘCIE ROZSTĘPÓW ALE NIE PRZYNIOSŁY OCZEKIWANYCH REZULTATÓW . ROZSTĘPY OWSZEM ZBIELAŁY ALE NADAL SĄ BARDZO WIDOCZNE . WIESZ NA BRZUCHU CZY POŚLADKACH TO JESZCZE NIC STRASZNEGO ALE NA ŁYDKACH ... NAWET SPODNI NA 3/4 NIE ZAŁOZE BO WIDAĆ ROZSTĘPY . DLATEGO JAK ZAKŁADAM SPÓDNICZKĘ TO OBOWIĄZKOWE SA RAJSTOPY CHOCIAŻ WTEDY NIE SA TAK WIDOCZNE MOJE ROZSTEPY

Gość dajnaluz
Iskierka dbaj jeszcze teraz o rozstępy jeśli są czerwone.Z czasem zbieleją a jeśli już są takie nic innego chyba nie zrobisz.Ciesz się,że masz zdrowe dziecko i nie przejmuj się,że ktoś zobaczy Twoje rozstępy.Normalni ludzie Cię zrozumieją:)Powodzenia!!!

Gość pearlineee
przykro mi bo jednak kobieta się przejmuje takimi sprawami . Ale tak jak piszesz, masz synka fajnego i warto było. A mąż kocha Cię z każdym Twoim rozstępkiem :) i wcale nie uważa ze jestes wstretnta, Dla facetów normalnych wstretne to są laski w białych kozaczkach, spalone w solarce i chude jak szkieletory :)

masz rację, z tymi rozstępami na łydkach to masakra! ja nie mam dzieci, w ciąży nie jestem, jestem młoda szczupłą dziewczyną, nigdy nie miałam jakichś wielkich wahań wagi, a mam rozstępy na łydkach, krótkie spodenki, spódnice odpadają :( na plaży wstydze sie rozebrać, PORAŻKA :(

niestety moje rozstępy już zbielały . może znacie jakieś dobre kremy wybielające maści czy cokolwiek zeby to cholerstwo chociaz trochę zniknęło ?

ja przytyłam, 12 a pełno mam rozstępów na łydkach nie, ale mam na zgięciu pod kolanem po dwa na kazdej noce asakta wszyscy sie mnie pytają czy to mam żylaki a mi aż wstyd odpowiadać

kasiulkaaa ty tY się ciesz że masz tylko po dwa na kazdej nodze . ja mam ich conajmniej z 10 . nie wiem nie liczę bo ich liczba by mnie do końca załamała

a ja tak sie cieszyłam że niebede miała rozstępów bo do 8 miesiąca to zero, ani jednego, a w 9 masakra, brzuch sito uda tez na piersiach mam ale tylko od spodu

mi rozstępy zaczęły wychodzić w 5 miesiącu ciąży a potem to już z dnia na dzień było ich coraz więcej mimo stosowania tych wszystkich cudownych kremów . kobietki a miałyście tak w ciąży że nie chciało wam sie ładnie ubrać umalowac w ogóle wychodzic z domu bo jestescie grube i brzydkie ?

ja miałam wręcz przeciwnie, chciałaam sie wszystkim pokaztwać siebie i mój piękny brzuszek:) bardzo się sobie podobałam w ciązy

ja na początku ciąży bardzo żle sie czułam miałam mdłości i całymi dniami spałam potem było trochę lepiej a pod koniec ciązy miałam tak wielki brzuch że wszyscy myśleli że będą bliżnięta !! :) miałam straszne zmiany nastroju nie wiem jak mój mąż ze mną wytrzymał . ogólnie przez całą ciąże czułam sie taka ... hmmm ... brzydka

a ja w ciązy czułam sie piekna jak nigdy:). Rozstepów zero, waga jak sprzed ciązy, tylko brzuch nie jest tak jedrny, ostatnio nawet cellulit znikl - a nie stosuje żadnych bajerów i jem tony....

ja tez mam mnostwo rozstepow i tez mam na lydkach i na brzuchu tez sie wsydze ich ale nic juz z nimi nie zrobie ale za to mam wspaniala coreczke a do nich musze sie przyzwyczaic na poczatku czyli jakies niecale 2 lata bo tyle ma moje słoneczko az plakałam nad sobaale moj maz widzac moj natroj stwierdził ze to sa gasieniczki i jemu wcale one nie przeszkadzaja tak mi powtarzał az do znudzenia i troche odpusciłam z tym biadoleniem

może to wydać się śmieszne ale ja tez płakałam jak zobaczyłam jak wygladam , jestem młodą bardzo ładną kobietą kiedyś kolezanki zazdrościły mi wyglądu że jestem taka zgrabna szczupła i atrakcyjna a teraz widzę ja patrzą się na mnie ze współczuciem . kiedy byłam w sklepie i trzymałam mojego malca na rekach to podciągnęła mi sie bluzka a kobieta stojaca obok powiedziała że bardzo mi współczuję że jestem tak strasznie poparzona na brzuchu . nawet nie wiecie jak zrobiło mi sie przykro

Gość akcja akacja
" ja z aptekarska precyzja ogladam codziennie swoj brzuch w poszukiwaniu jakiejs kreseczki ktora moglaby byc rozstepem " łolaboga!!! czasu dużo masz?? :) kremy - owszem, ale kurcze - mam życie poza tym ;)

ja też panikowałam że zamienie się w słonia;) i też ogladałam brzuch a czasu miałam jak każda pracująca baba hihi smarowanie to była mordęga, stosowałam oliwkę zwykłą co parę dni i udało się, a w ciąży czulam się jak monstrum, mimo iż miałam tylko 11 kg na plusie przy bliźniakach. uhhh.

ja przed ciąża tez się obawiałam tego, ze się jednak bardzo zmienię, ale widze, ze to wcale tak do końca nie jest. Teraz jestem w 6 miesiącu i wręcz jestem zaskoczona tym, jak fajnie wyglądam. Póki co zupelnie się nie zmieniłam, mam ładną cerę, wlosy, o dziwo paznokcie lepsze niz wczesniej, przytyłam 3 kg - jedyna zmiana to brzuszek :) Maluje się jak zawsze, ubieram fajne sukienki i ogólnie czuje się bardzo dobrze :) Pierwsze trzy miesiące były u mnie ciężkie, bo dzien i noc miałam mdłosci, więc nie wyglądałam pewnie zbyt ładnie - ciągłe pokładanie na łóżku, brak siły i ochoty na cokolwiek, więc wiadomo, ze nie wygląda się wóczas fajnie, ale teraz naprawde jest super :) Kremy itp. stosuję, ale wszystko z umiarem i spokojem. Wiem, że ostatni miesiąc pewnie będzie cięższy, rónież pod względem wyglądu (normlana sprawa), ale jestem przekonana, ze wówczas zupełnie nie będę o tym myślała :)

Gość jestem w 35 tc
Maniakalnie to moze nie :), bo ja zawsze dbalam o siebie (wlosy, makijaz, ciuchy...lubie to po prostu i ciaza nic w tym nie zmienila), ale chyba teraz zwracam wieksza uwage na smarowawnie i nawilzanie ciala, na ruch i przede wszystkim na to co jem (zeby jedzenie bylo wartosciowe, a nie byle jakie puste kalorie), wiec troche cie rozumiem. Jestem w 35 tc i narazie (az sama sie dziwie) jestem w sumie zadowolona. Przytylam narazie 14 kg, ale narazie nie mam ani jednego rozstepu mimo, ze brzuch mam ogromny, bo w zasadzie wszystkie kg ida mi w brzuch (uda i tylek przytyly mi tez troche, ale nie za duzo :) )

ja sie czuje zdecydowanie brzydsza niz przed ciaza. najbardziej boje sie ze moj brzuch nie bedzie juz taki jak dawniej. przed ciaza mialam plaski[wrecz wklesly] umiesniony brzuch.... watpie ze jeszcze kiedys taki bedzie :/ poza tym mimo ze jetem bardzo szzcupla, w 30 tyg nie widac wcale ze jesteem w ciazy, to i tak wstydze sie wyjsc z domu. ci ktorzy nie wiedza o mojej ciazy pytaja czy na cos choruje bo tak mizernie i blado wygladam :(

Gość do Iskierka 24111
...sorki jesli pomylilam cyferki w nicku,wiem kochana co czujesz,musisz byc silna i zbierac kase na plastyke,ja zyje z tym co ty od 17roku zycia,a mam 32...wszystkie moje zwiazki konczyly sie zdrada,bo facet chocby przysiegal ze mu to nie przeszkadza...to w rezultacie idzie sobie ulzyc z gladkim cialem,a potem juz wiadomo jaka jest atmosfera,bo kobiety tak okaleczone jak my maja podwojnego hopla na tym punkcie i nie da sie wybaczyc czegos takiego.Tak samo jak ty jestem uwazana za atrakcyjna,szczupla...ale za Chiny nie rozbiore sie ...bo czar pryska jak banka mydlana,nikt ci w oczy nie powie ale tylko facet desperat lub jakis odpad spoleczny zwiaze sie z kobieta z takimi bliznami na ciele,taka jest prawda,reszta ucieka gdzie pieprz rosnie

Gość iskierka2411
ja mam 21 lat mój mąż ma 27 ( jest bardzo przystojnym mężczyzną ) i czasami widzę jak oglada się za innymi kobietami mam do niego o to wielkie pretensje chociaz mu tego nie mówię że na mnie sie tak juz nie patrzy . ja po prostu wstydzę się swojego wygladu nawet krępuję sie przy mężu . to straszne co stało sie z moim ciałem po ciązy . liczyłam się z tym że ono się zmieni ale nie myślałam ze az tak bardzo

Gość iskierka2411
KOBIETKI MAM PYTANIE A MIANOWICIE " CZY COŚ ZMIENIŁO SIĘ W WASZYM ZWIĄZKU ZE WZGLĘDU NA WYGLĄD PO CIĄŻY ? "

Gość gfsxahfx
ja mam caly brzuch w rozstepach a nie jestem po ciezy poprostu duzo i szybko schudlam a wczesniej bylam barzdo gruba... rozstepy to nie problem lepiej martw sie zdieckiem niz tym czy masz kreseczke na brzuchu.. czy nie:}