Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tarczyca

tsh

Polecane posty

Gość tarczyca

wyszło mi koło 5,1 co teraz??

teraz do endokrynologa, bo masz niedoczynność tarczycy nic się nie martw, dostaniesz hormony (mała pastylka na czczo) i będzie dobrze - od tego się nie umiera ;-) ja to mam i żyję

Gość tarczyca
byłam już u lekarza, dostałam znowu na tsh skierowanie, heh już teraz wyglądam jak tucznik a co będzie po hormonach :O a czy mogło wyjść złe badańie jak np dzień wcześniej piłam alkohol, czy to nie ma wpływu. a no i rano trochę wody przegotowanej wypiłam mogło mieć to wpływ na badanie?

po tych hormonach akurat się nie tyje, one przyspieszają przemianę materii i hamują tycie wynik był poprawny, przed pierwszym badaniem tsh (zanim zacznie się brać hormony) można normalnie zjeśc śniadanie, alko poprzedniego dnia nie miał też wpływu

Gość tarczyca
ehh a już się łudziłam że może coś źle wyszło, a da sie z tego wogóle wyleczyć czy już przesrane do końca życia. Jej do tej pory nigdy nie chorowałam a teraz takie coś. :O

zależy, co jest przyczyną niedoczynności jeżeli to jakaś przewlekła choroba to hormony do konca życia - ale bez przesady, wcale nie przesrane, tylko mała tabletka rano i zapominasz o sprawie - ja tak mam i żyję absolutnie normalnie a jeżeli przyczyna jest inna, to wystarczy ją zlikwidować, np. jakiś niedobór jodu czy coś takiego im szybciej pójdziesz do dobrego endokrynologa tym lepiej w każdym razie - nie ma na co czekac, bo niedoczynność się pogłębi - będziesz tyła, będziesz zmęczona i senna, będziesz miała problemy z koncentracją i płodnością itd itp.

Gość tarczyca
u endokrynologa już byłam, dostałam skierowanie na ponowne tsh i tyle następna wizyta pewnie gdzieś za jakieś pół roku wypadnie, jak nie później. dzięki za wsparcie, mam tylko nadzieję że to jakieś przejściowe problemy, chociaż patrząc na moją wagę to jednak chyba nie :O

Kania, na jakiej podstawie wykryli u ciebie tarczycę? Jakie były objawy? Czy miałaś może silne bóle głowy trwające kilka dni?