Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fghfgujghdd

problem ze szczeniakiem

Polecane posty

Gość fghfgujghdd

wczoraj/dziś wieczorem moja psina dostała biegunki a teraz w nocy jak się przebudziłam i posprzątałam siusiu które zrobiła białym papierem nie były one żółte ale leciutko zaczerwienione jakby mocz z domieszką krwi. wczoraj gdy byłam u rodziców młoda dorwała się do karmy psa moich rodziców(frolic) i dodatkowo pływała w jeziorze z którego musielismy ja wyławiać bo nie chciała wyjśc a pote,m się jeszcze trzęsła. tak się zastanawiam czy ta biegunka i mocz z krwią maja coś wspólnego z tym froliciem i kapiela w jeziorze?? Stresuje sie, oczywiście jutro z rana do weta, ale może ktos miał podobną sytuację? Młoda spi teraz nawet w nocy jadła troche kulek i piła normalnie wode( je royal caina i proplan + mokre My Lord)

Oj biedula :(:( Jak była szczepiona i nie miała żadnych urazów mechanicznych to kurcze nie pwoinno się nic takiego dziać. Dziwne powiem szczerze, mam nazieję, że będzie O.K i najważniejsze aby wet nie był konowałem bo takich nie brak niestety. No i obawiam się też , że o tej porze niewiele odp tu dostaniesz. Smutno mi, mam nadzieję, że biedne maleństwo wyjdzie z tego i nie okaże się to niczym poważnym ❤️ :(

Jeszcze jedna rzecz - jeśli była dziś na słońcu to może mieć udar, jeśli dodatkowo mało piła przegrzanie, oba są niebezpieczne , szczególnie dka szczenią i mogą skończyć się śiercią, dlatego zwierzęta w gorące dni należy trzymać w chłodzie i CIENIU, nie forsować, nie zmuszać do ruchu, wysiłku itd. !

Gość fghfgujghdd
udar napewno nie tu cytat o objawach: Pierwsze objawy udaru to pobudzenie zwierzęcia (może biegać, szczekać), szybki oddech, drgawki toniczno kloniczne. Potem następuje utrata przytomności. Charakterystyczne jest podniesienie temperatury ciała do 41-42 C. Także: drżenie mięśniowe, wymioty, ziajanie, ślinotok oraz zasinienie języka. Charakterystyczne jest to, że pies nie kładzie się, ale siedzi na rozstawionych przednich łapach, bądź stoi, często już nie chce pić przypuszczam że prędzej zapalenie pęcherza, tylko jakies delikatne bo nie boli jej oddawanie moczu. jejku chce już rano i weterynarza. młoda zrobiła juz pięć rzadkich kupek i własnie zrobiła 6 ...

Gość dextter jackson
ja lubie tylko suczki :classic_cool:

Biedactwo. Niech pije ale nie dawaj jej teraz nic jeść aż nie ustanie ta biegunka. Niestety na psiakach nie znam się zbyt dobrze, zajmuję się na codzień innym rodajem zwierzaków. Trzymam mocno kciuki za małą księżniczkę.