Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciasto orzechowe

głupie pytanie ale nie daje mi ono spokoju

Polecane posty

Gość ciasto orzechowe

Jestem w 29tyg i odkąd zaczęły się upały (temperatura przez ostatnie 3dni powyżej 30st) mała strasznie kopie, kręci się, wierci, obraca, przekręca. Jej aktywność jest wzmożona, wcześniej miała okresy "nadpobudliwości" teraz ją czuję w każdej godzinie po parę razy. Zastanawiam się czy to jest wynikiem już zaawansowanej ciąży i dziecko w tym wieku po prostu mniej śpi czy jej jest gorąco. Ja plackiem w bieliźnie leżę, wiatrak wieje i mi jest i tak strasznie duszno, gorąco i słabo. Myślicie że normalna jest ta aktywność maluszka? Do lekarza mam dopiero w poniedziałek

Gość saleminka8
ja mam wręcz przeciwnie :) moj maluch mniej kopie,ale jestem w 22tc za to jak miałam gorączkę to wogóle nie czułam malucha,dopiero gdy udało mis ię zbić temperaturke.

Gość saleminka8
podczas kapieli też jest grzeczniutki,ale po już nie :P

Gość ciasto orzechowe
u mnie podczas kąpieli małe strasznie szalało, woda wydawała mi się nie za gorąca ani nie za zimna ale jak następnym razem poszłam i napuściłam letniej, chłodniejszej sporo niż poprzednio to był spokój więc nie wiem czy to taka reakcja małej jak jej za ciepło:/

lezysz plackiem, wiec pewnie dlatego:D pozatym w tym tygodniu ciazy dziecko jest bardzo aktywne, moje miedzy 26 a 33 wiercilo sie non stop, spokoj bylo jak sprzatalam albo spacerowalam, a jak tylko sie polozylam to od razu byl bunt na pokladzie ;)

Ciasto orzechowe, może nie tyle dziecko się bardziej rusza, ile Ty zaczęłaś je czuć bardziej przez to, że sama ruszasz się mniej:) Kiedy Ty chodzisz, kołysanie Twojego ciała usypia maluszka. Moje wszystkie dzieci uaktywniały się najbardziej wtedy, gdy ja kładłam się spac:)

Gość Mejeje
Kochana :D wszytsko w porządku ruchliwość dziecka swiadczy o jego sile! Z kazdym tygodniem bedziesz go czuła mocniej.. bo ona rośnie i nabiera sił... ale poczekaj jeszcze za 2-3 tyg jak Cie przyciśnie na przeponę to dopiero Ci sie słabo zrobi :). Mój synek ma juz 2,5 kg i jak czasem podskoczy to go przez skórę widać :D Co do upału to nie przegrzewaj sie, nie opalaj i dużo pij, a małej na pewno nic nie bedzie.

Gość ciasto orzechowe
ja chuda zawsze byłam i do tej pory też niewiele przytyłam. Jak mała skacze to też na brzuszku widać wypuklenia i fale :D Niedawno zaczęła kopać biedną mamusie po żebrach i strasznie umyśliła sobie prawą stronę nie raz jak przywali to budzę się w nocy