Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marternik

matura 2009 - oke jak sie dowołac?

Polecane posty

Gość Marternik

Mam pytanie dostałam wyniki matur, nie pasuje mi wynik z polskiego rozsz dlatego postanowiłam odwołac sie do OKE. Wysłalam im stosowne pismo faxem i teraz czekam na odp. Czy ktos sie orientuje jak to bedzie wygladało? Czy sama musze sobie szukac dodatkowych procent czy moze oni powołaja kogos kto to spr jeszcze raz? Mogłabym np zabrac ze soba kogos kto se na tym zna?

Gość oni mogą ale nie muszą

Gość Marternik
w taki razie jak to załatwic? chciałabym zeby ktos sprawdzil ta mature jeszcze raz... jak to wogole wyglada wie ktos? czy jesli cos znajda podwyzsza mi punkty?? ile sie czeka na ich odp ?

Gość nie ma odwołań od wyników
matury. Możesz co najwyżej dostać ksero pracy

Gość Marternik
nie wydaje mi sie. tam bylo napisane ze własnie NIE wolno robic kserokopii. dodatkowo w tamtym roku moja kolezanka nie zdała i znalazła sobie 4% mimo to jesdnak nie wystarczyło zeby zdała ale jakos znalazła. Chciałam odp na moje pyt od kogos kto ma pojecie lub sam byl w takiej sytuacji ja zdałam ale uwazam ze mogło byc wiecej patrzac na klucz.

Gość lolitla06.1990
Jak sie nie ma pojecia to sie nie pisze. Oczywiscie ze sa odwolania od matury. W TV byl nawet podany przypadek chlopaka, ktoremu pomylona mature z kims i przez to nie zdal tej matury. Odwolal sie i prawda wyszla na jaw. Ale kompletnie nie wiem jak wyglada taka procedura. Wydaje mi sie ze Twoja praca zostanie sprawdzona jeszcze raz.

jestem egzaminatorem więc mnie się nie musi wydawać, ja wiem

Gość Marternik
to co jak znajde błąd to tak ma byc?? :/ to chyba nie logiczne. po co bym miała tam jechac popatrzec sobie na to bez mozliwosci reakcji??!

jak znajdziesz błąd? Dostajesz ksero , na pracy egzaminator nic nie podkreśla, nie zaznacza.Punkty przydzielane są na marginesach ale na ksero nie zobaczysz tych punktów

Gość chamidło jak sto pięćdziesiąt
jakby tak każdemu "nie pasował wynik z polskiego" to by musieli dziesięć tysięcy razy sprawdzać tę samą maturę. pomyśl logicznie, nikt ci nie będzie robił łaski i namiętnie doszukiwał się procentów. prędzej sprawdzą jeszcze raz, znajdą dwa punkty, podwyższą albo powiedzą, że rozpatrzenie negatywne :o

Gość minęła dwudziesta
"nie pasuje mi wynik z polskiego rozsz" sam ten cytat jest śmieszny, napisałaś im to w faksie? 🖐️

każda praca jest ZAWSZE sprawdzana dwa razy

Gość Marternik
pzeciez wiadomo ze błędy sie zdarzaja bo przeciez oni tak szybko to sprawdzaja ze moga popełnic bład nie zauwazyc itp. ja bym chciała zeby sprawdzili jeszcze raz ... nie wiem zbili mnie z tropu ci ktorzy pisza ze nie wolno sie odwołac... ja słyszałam zupełnie cos innego. to po co wogole mozna tam jechac?? ja znam swoja prace... nie chce tam jechac tylko po to by ja sobie przeczytac... a tak wogole przeciez to ma duzy wpływ czy sie dostane na studia wiec nie wiem czemu niektorzy sa tacy przesmiewczy...

Gość Marternik
nie pasuje mi wynik - tzn ze czytajac klucz znalazłam wiecej niz 64 %

Gość chyba naprawdę przegrałam rzyć
a ile miałaś procent z matury? :)

jesteś tylko jednym z kilkuset tysięcy licgówien zdających w tym roku maturę , kto by sobie zawracał głowę twoimi urojeniami :classic_cool:

Gość Marternik
64% polski rozszerz. jezu przeciez ja chce tylko spr z reszty sie nie czepiam... czy ktos mi odp powaznie :( był ktos w takiej sytuacji

Gość minęła dwudziesta
julek dobrze prawi, polać mu! 🖐️

ale liczą się też inne rzeczy - styl, zapis, ortografia etc. no i jest test czytania ze zrozumieniem... chociaż pewnie dobrze o tym wiesz ;] a gdzie znalazłaś klucz, jeśli mogę spytać? też jestem ciekawa. który temat wybrałaś?

Gość Marternik
wiem ze jest styl i takie tam dlatego chciałabym to sprawdzic :( na stronie OKE sa oficjalne klucze. pisałam temat Wiesława Myśliwskiego - droga jako metafora. chcesz to ci podam linka do tych kluczy. na probnych i na korkach na ktore chodzilam cały rok zawsze miałam wysoko za styl i ort i kompozycje... nie wiem czemu niektorzy sa tacy nie mili... jakbyscie sie przygotowywali tak jak aja cały rok i chodzili na korki a pozniej po napisaniu byli zadowoleni to tez byscie chcieli spr... bo czuje ze cos nie gra i tyle.

o, byłabym naprawdę wdzięczna :) też pisałam drugi temat, ale miałam trochę lepszy wynik.

Gość karambaaaaa
ja mam ten sam problem! czuje ze mnie oszukali na 10 % z podstawowej biologi, tez mam chcec jechac do cke...

rozumiem, że jesteś rozgoryczona i tak dalej, ale z drugiej strony to nie jest jakiś fatalny wynik :) a matura z polskiego jest zawsze w pewnym stopniu loterią. zastanawia mnie, dlaczego będąc po korkach (i jak sądzę powtórce :) ) nie wybrałaś tematu z Kochanowskim. obiektywnie był prostszy do napisania...

Gość karambaaaaa
czy ktos wie jak to zalatwic? tzreba pisac jakies podanie? slyszalam ze jedzie sie do cke, i wchodzi sie do jakieos pomieszczenia ze swoja praca i czyta:) ale nei wiem czy to prawda

Gość goodies
tak cię głaskali na tych korepetycjach, że masz przerost ambicji :o

Gość Marternik
zaraz znajde tego linka... nie wiem moze dlatego ze kiedys pisałam podobny temat... tak mi jakos do gustu przypadł... do karambaaaa: to wydrukuj sobie takie pismo o wglad do pracy i szybko wysyłaj od tego moga zalezec nasze studia!

Gość Marternik
http://www.edulandia.pl/Edulandia/1,98377,6731531,Matura_2009___oficjalne_klucze_odpowiedzi_CKE.html?utm_source=Nlt&utm_medium=Nlt&utm_campaign=5675254 nikt mnie nie zagłaskał... skad w was tyle złości?? ja tyle zapytałam!!