Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Owocowa mamba

Jakie syropy owocowe są najlepsze? Jaka firma i jaki smak???

Polecane posty

Gość Owocowa mamba

Jak w temacie. Chodzi o te syropy co sie rozciencza z woda i ktore moga sluzyc za kompot.

Gość
Mi najbardziej smakuje syrop miętowy firmy vitax. Po rozcieńczeniu wygląda jak \"ludwik\" do naczyń, ale jest świetny na lato. Można do niego po rozcieńczeniu wrzucić parę kostek lodu i plasterek cytryny. Wtedy to już naprawdę jest pycha. :)

Gość argentyna i paragwaj
herbapol i wlasnie vitax ja lubie cystrynowe :) ale smak to juz kwestia gustu

Ale jest roznica miedzy herbapolami bo w koncu to sa osobne firmy konkurencje herbapol lublin ma duzy wybor wroclaw tez i duzo chemi a herbapol krakow ma tylko wisnie czarna porzeczka pomarancze imbir maline i maline z lipa ale sa naturalne i pasteryzowane.

Ale jest roznica miedzy herbapolami bo w koncu to sa osobne firmy konkurencje herbapol lublin ma duzy wybor wroclaw tez i duzo chemi a herbapol krakow ma tylko wisnie czarna porzeczka pomarancze imbir maline i maline z lipa ale sa naturalne i pasteryzowane.

Gość pralinka377
W zimowe wieczory najbardziej lubię syrop malinowy z lipą albo z melisą. Często też używam syropów owocowych do deserów, np. pomarańczowy, cytrynowy albo brzoskwiniowy. Najczęściej kupujemy syropy Paola, bo są gęste i smakują podobnie do domowych.

Gość tyje zamiast chudnąć
a ja nie polecam zadnych syropow bo to przede wszystkim cukier

Gość Juliatka
Ja też używam paoli, najbardziej lubię smak gruszkowy i malinowy , często też dodaję te syropy do słodkości które przyrządzam typu sernik na zimno:)

Gość gość
Sernik polany paolą malinową... mniam. Ja też kupuję te soki, są gęste i owocowe a przede wszystkim bez sztuczności.

Gość gość
Żadnych gotowców. W każdym jest chemia, nawet w tym jalepszym. Soki (syropy tuczą) można z powodzeniem robić samemu. Z samych jabłek lub z dodatkiem mięty, z buraków, z pomarańczy, cytronety, winogron i wielu innych owoców jak i ich kompozycji. Wystarczy sokowirówka i dobre chęci

Gość gość
Według mnie najlepszy jest syrop malinowy Firmy Gomar Pińczów. Należy pamiętać, że na rynku dostępne są syropy, w których oprócz soczystych malin na etykiecie, zawartość soku z malin jest na odpowiednim poziomie. Taki jest właśnie syrop produkowany przez polską firmę rodzinną- Gomar Pińczów. Polecam :)

Gość gość
Syropy które tak jak paola, łowicz, czy jemu podobne są słodzone syropem glukozowo-fruktozowym, nie wolno ich podawać zwłaszcza dzieciom, to pierwszy krok do otyłości i innych problemów zdrowotnych.

Gość marlena221
Nie istnieje bezpośredni związek pomiędzy spożyciem syropu glukozowo-fruktozowego a otyłością. Wiele czynników związanych ze zmianą stylu życia, diety i braku aktywności fizycznej przyczynia się do rozwoju otyłości i cukrzycy. Surowcem stosowanym do produkcji syropu glukozowo – fruktozowego jest pszenica lub kukurydza, nie zawiera sztucznych słodzików czyli chemii a to już duży plus.

Gość helena_cz
Ja ostatnio natrafiłam na syrop firmy HABENDA. Jestem mega zaskoczona aromatem i smakiem syropu z malin. Niby normalna malina ale chyba to że producent zaznacza uczciwie że nie pasteryzuje sprawia że kompletnie inaczej smakuje ten syrop. Poza tym mój 3 letni synek zajada do zupy mlecznej i herbatki. Polecam jako młoda mama wszystkim dla dziecka i jako naturalny uodparniacz. Ja to kupiłam na lokalnyrolnik.pl

Gość Doris4
Zwykle nie sprawdzam składu syropów, bo i tak większość ma taki sam. Na ogół soki robię sama, ale moje drzewa owocują co drugi rok i wtedy nie mam materiału na soki. Dlatego kupuję gotowe syropy do rozcieńczania. Najbardziej smakuje mi syrop malinowy z Herbapolu http://www.herbapol.com.pl/produkty/spozywcze/syropy. Skład mają zdecydowanie lepszy i są smaczniejsze niż inne.

Gość Matyjasik

Ja kupuje syropy malinowe bez konserwantów: https://www.spizarniapodlasem.pl/pl/produkty/syropy-i-soki

Gość Matyjasik

Ja kupuje syropy malinowe bez konserwantów: https://www.spizarniapodlasem.pl/pl/produkty/syropy-i-soki