Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juka666

Ile przejadacie???

Polecane posty

na 4 osoby dziennie conajmniej 100 zl wiec to przelicz bez 100 nawet nie ide do sklepu sniadanie30zl obiad 70 najmniej kolacja 10 czesto wiecej to i tak przekracza 100 dziennie nie liczac wyjsc z dziecmi na podworko

Gość gfsxahfx
a po co wam net :P jak zamieszkacie razem to pierwzse miesiace w lozku pozniej konieczny bedzie net... hehehehe

Gość Szafarafabum
Tak mi się przypomniało, że moja przyjaciółka wyprowadzała się z dwa lata temu i tak jej mama powiedziała: "Jeszcze wrócicie i będziecie mi Dżem - List Do M. śpiewać!" Hahaha, świetna kobieta :D

Gość juka666
gfsxahfx przynajmniej na necie zaoszczędzimy przez pierwsze miesiące:)

Gość juka666
Szafarafabum to ja na szelki wypadek zacznę się uczyć tekstu:) przezorny zawsze ubezpieczony:) ale dali sobie rade?

Gość Szafarafabum
Hej, nie przesadzajcie z tymi cenami :( Ja co tydzień robię wielkie zakupy w Kauflandzie za 200-170zł i żyję, jestem zadowolona. W ciągu tygodnia wydam jakieś trzydzieści-dwadzieścia złotych na głupotki typu. słodka bułka, pudło lodów, nie jest tak źle, jeśli umie się gospodarować na miarę swojej kieszeni. :) Będzie dobrze, mówię Wam. :)

Gość Szafarafabum
Powiem Ci tak - dawali sobie radę bez problemu, oczywiście na początku musieli się przyzwyczaić, wszystkiego nauczyć, ale przez pięć pierwszych miesięcy było naprawdę dobrze, nigdy nie wyszli na zero. Ale zaraz potem się rozstali, ona wróciła do mamy, on został na kawalerce i tak oto skończyło się love story. Ale piosenkę i tak zaśpiewali, bo nadal się przyjaźnią :D Jednak na początku nie było źle. Oszczędzali, więc czasem nawet mogli pozwolić sobie na jakieś szaleństwo. I byłoby jeszcze lepiej gdyby nie ich samochód i silnik pojemność ponad 2, który zżerał wiele pieniędzy i benzyny. Smok taki :) Ucz się, ucz :D

Gość juka666
a jak będziemy przymierać głodem to zaczniemy rodzinę odwiedzać w porach obiadowych:)))

Gość Szafarafabum
Ewentualnie babcię, babcie są najlepsze. I te obiadki... :D

I czemu wszyscy pytaja co jadamy?Czy kawiory?:O jadamy normalnie.Mieszkamy w drogim miescie jezeli chodzi o zywnosc:O Przykladowo czeresnie dzisiaj kupowalam-tanszych niz po 10 zl nie bylo Ceny sie wahaly od 10-16zl za kg:O

Gość juka666
nie to nie jest źle samochód 1,8 diesel wiec na opalowym jeździmy:)) hehe

Gość juka666
Brzydula30 ja bym się chyba wybrała na wieś i upatrzyła jakieś bezpańskie drzewo jakbym tyle za czereśnie musiała płacić..

Gość parararara
we dwoje mamy po 21 lat, i robimy tak ze idziemy raz w tygodniu na jakies zakupy za okolo 100 - 130 zł zalezy, i w ciagu tygodnia na jakies głupoty około 30. musicie sie nauczyc kupowac, najgorzej jak sie robi zakupy na szybkiego i wrzuca sie do koszyka bez wybierania i patrzenia na ceny to wtedy moze sie nazbierac, my tak w sumie wydajemy 600 zł miesięcznie i nie wcale nie jedziemy na chińszczyźnie trzeba robic zakupy z glowa. bedzie dobrze

Gość ghjkl
1700 jedna osoba

Gość adaskost
brzydula 30 a w jakim miescie mieszkasz?

Gość Szafarafabum
juka666, na szczęście ceny benzyny mają spadać :) parararara ma rację, polecam przy okazji robienie w domu kartek z listą zakupów. Nie będziecie zastanawiać się nad tym, czy trzeba kupić płyn do naczyń, czy nie. Bo jeśli się zastanawiamy, to dla przezorności i tak kupujemy. A tym samym może się uzbierać całkiem duża sumka wydana niepotrzebnie na pierdółki. :) brzydula, ja też polecam Ci drzewa na wsi :D

Gość juka666
a co myślicie o tym żeby sobie spisywać kiedy i ile wydaliśmy? wtedy chyba lepiej będzie kontrolować wydatki??

Gość adaskost
juka 666 to dzial tylko trzeba miec duzo samozaparcia :)

Gość Szafarafabum
A pewnie, taki zeszyt zawsze się przydaje :)

Gość Szafarafabum
Ojej, to nie dziwię Ci się, że tak drogo. Wiadomo, Kołobrzeg - miasto turystów. W okresie wakacji pewnie jeszcze bardziej drożeje, nie? :(

ja swój budżet mam rozłożony na... koperty. :) na początku zbierałam paragony i pod koniec tygodnia sumowałam wydatki. szybko nauczyłam się tym sposobem oszczędzać i monitorować wydatki, odeszły mi generalnie pierdołki na słodycze i zachcianki kiedy poprzeglądałam te paragony potem. teraz bez listy zakupów nie ruszam się z domu. w tygodniu dokupuję jedynie picie i pieczywo.

Gość juka666
nie chcę się obudzić w środku miesiąca z pustym portfelem... a dobrze jest wiedzieć na co idzie najwięcej kasy...

Szafarafabum tu jest caly rok drogo:O Marketow prawie nie ma:O A wiecie po ile gory nad morzem? A po 10zl:O Oczywiscie pokus nadmorskich nie licze:P

Gość juka666
czyli najlepiej zakupy z listą raz w tyg a na co dzień pieczywko i picie??? to nawet spoko brzmi

Gość Szafarafabum
A oboje pracujecie, tak? :) Koperty i sumowanie paragonów to świetny pomysł, o tym akurat nie myślałam.

Gość Szafarafabum
"czyli najlepiej zakupy z listą raz w tyg a na co dzień pieczywko i picie???" - dokładnie tak 🌼