Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juka666

Ile przejadacie???

Polecane posty

Sorki że się wcinam,ale popieram duże zakupy raz na tydzień i nie trzeba dziennie tracić Bóg wie na co i zawsze coś zostanie z np.sypkich artykułów,będzie dobrze,każdy kiedyś zaczynał.

Gość juka666
tak oboje pracujemy, chyba z jednej pensji ciężko byłoby się utrzymać:) problem tez w tym że jeszcze studiujemy w wakacje spokojnie można nadrobić z kasą ale nigdy nie wiadomo co będzie w roku akademickim:( nio ale jeszcze 3 miechy więc co się będę martwić:)

Szafarafabum - koperty & paragony to u mnie konieczność od kiedy przeszłam na swoje i przez pierwsze miesiące urzędowania zdarzało mi się przejadać pieniądze np na rachunki. masakra była. :( teraz już paragonów raczej nie zbieram bo mam orientację ile wydaje miesięcznie i taką też pulę pieniędzy mam odłożoną do koperty. druga koperta to na rachunki, czynsz, etc. w trzeciej mam jakiś grosz zawsze na wydatki typu impreza, kino, jakieś wypady ze znajomymi. no a w czwartej trzymam pieniądze na chemię. może to śmieszne, że mam tak rozparcelowaną gotówkę po jakichś kopertach, ale dzięki temu trzymam się w ryzach. po etapie zbierania paragonów miałam też etap patrzenia w supermarketach na ceny produktów za kg, litr etc. :)

Gość Szafarafabum
I dobrze, trzeba sobie jakoś radzić! Nie widzę w Twoich kopertach nic śmiesznego. To bardzo mądry i dojrzały sposób gospodarowania pieniędzmi, tak sądzę. A co do Ciebie, Julko... Proponuję Ci przez te trzy miesiące odłożyć troszkę z Waszej pensji do koperty, Chociażby głupie dwieście złotych, a na czas akademicki będzie jak znalazł :)

Gość juka666
teraz to wszystko nie wydaje się już takie piękne:( nio nic muszę już uciekać... a jutro od samego rana zacznę przeglądać oferty w supermarketach:)

Gość Szafarafabum
Powodzenia i miłej nocy! :)

julka, dasz radę! trzymam kciuki.:) mi oferty gazetek promocyjnych co tydzień pod drzwiami zostawia kochany sąsiad (w necie też są) i jak mi coś trzeba akurat na cito, a jestem chora etc. to wsiada na swój rowerek i popierdala na rowerku po spożywkę dla mnie. :D

Gość dead....mind
80 zl na miesiac oczywiscie :P