Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PuszkaPandory

Soczewki , proszę o radę.

Polecane posty

Mam wadę wzroku +35 Dp\\+1.0\\ 85 +40 Dp \\+1.0\\ 85 I potrzebne mi są cylindry w szkłach . Czy ktoś wie czy mogłabym nosić soczewki kontaktowe? Ja bardzo mało się na tym znam . Proszę o pomoc.

Gość jolina323
Najlepiej idz do okulisty czy optyka i zapytaj.

Gość soczeweczka
Najlepiej umów się na wizyte do dobrego okulisty. Ja byłam u dwóch. Pierwszy - niby na kasę chorych powiedział, że w sprawie soczewek też może doradzić. Sprowadzi dla mnie soczewki i powie co i jak. Ta przyjemność miała mnie kosztować 300 zł. Soczewki oczywiście tylko dwie po 1 na każde oczko. Poszłam do innego okulisty prywatnie - znajoma mi doradziła. Siedziałam w poczekalni 15 min i w ogóle wcześniej nie musiałam się umawiać bo tam jest czynne od 8 do 18 i cały dzień przyjmuje jakiś okulista. Pani doktor powiedziała mi co i jak z soczewkami, założyła jednorazowe na próbę i chiwlę siedziałam w poczekalni żeby zobaczyć jak to jest. Później zeszłam na dół z Panią doktor zakupiłam soczewki, płyn, pudełeczko, i taką pompkę do wyjmowania i soczewek z oka. Cała ta wizyta wraz z akcesoriami kosztowała mnie 120 zł. Uważam że to wazne żeby iść do fachowca który doradzi Ci czy możesz nosić soczewki i jakie a nie wciśnie Ci coś żeby tylko zarobić.