Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pieczywo

strach przed zmianą i niezrozumienie...

Polecane posty

cześć. chciałabym zapytać się was, jeśli cokolwiek wiecie na ten temat, czy nowe osoby w szkole zawsze są odrzucane? ja planuje po roku zmienić szkole, mam dość osób które tam spotykam. myślą tylko o tym, żeby sobie nawzajem dokopać psychicznie, są pełne złości. niby wielkie przyjaciółki itp, ale jak przyjdzie co do czego jedna drugiej za nic nie pomoże. nie mam z nimi o czym porozmawiać, kompletnie inne charaktery, zainteresowania. planuje zmienić szkołę także dlatego, ze myślę, iż źle ją wybrałam. przed pójściem tam myślałam, że malarstwo to moja pasja, więc zdecydowałam się na plastyk. teraz mam dość malowania i rysowania! nawet na wakacje mamy zadane prace... po prostu koszmar! poza tym pod koniec roku są tzw. plenery, wyjeżdżamy na tydzień do innych miast, więc muszę być całodobowo z tymi wrednymi babami... oczywiście nie daje po sobie poznać, jak ich nie cierpię, ale czuje że dłużej tak nie mogę. dlatego właśnie chce zmienić szkole. ale boje się, ze wśród nowych osób będę z miejsca odrzucona, nie zaakceptują mnie. oni będą się już znać, a ja będę nowa. czy wiecie coś na ten temat? czy nowi zawsze są odrzucani? dziękuję wszystkim, którzy to przeczytali. to dla mnie bardzo ważne, nawet teraz, w wakacje ciągle myślę, ze każda godzina przybliża mnie do powrotu tam. nie mam żadnego przyjaciela, nikogo... jestem tu dopiero rok, a przede mną 5 lat ... muszę to przerwać, ale nie wiem, czy starczy mi odwagi.

Gość będzie dobrze pamiętaj
\"ale boje się, ze wśród nowych osób będę z miejsca odrzucona, nie zaakceptują mnie. oni będą się już znać, a ja będę nowa. czy wiecie coś na ten temat? czy nowi zawsze są odrzucani? \" nie, wcale nie zawsze są odrzucani w moich wszystkich szkołach szkołach zawsze przybywali nowi do klasy i nikt ich nie odrzucał - znajdowali wśród nas podobnych sobie i się przyjaźnili wtapiali się w klasę bardzo szybko