Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lady in White

Przez swoje wymagania nie mogę znaleźć faceta

Polecane posty

Gość i ja kurde
lady in ... akurat się skupiła na cechach zewnętrznych, ale to nie oznacza od razu, że nie jest istotny dla niej charakter, intelekt .

Gość krkak
tu juz nie chodzi o to czym sie perfumuje czy ma tipsy czy tez nie ale o to, ze jedyne co oferuje to swoje cialo

Gość krkak
przeciez napisala co oferuje

wyglad to nie wszystko... mozesz sie zdziwic ze taki twoj ideal nie bedzie chcial miec z toba nic wspolnego - jest tyle pieknych dziewczyn na swiecie wiec skoro moze sobie na nie wszystkie pozwolic to wybierze ladna i madra nie tylko ladna. po co mu taka plytka skoro moze miec piekna i inteligentna? przynajmniej ja tak mysle.

Gość DDONITA
Poczekaj jeszcze parę lat a będziesz brała ci się nawinie

autorce tematu jak i jej podobnym zycze by zdechły samotnie w koncu lubicie swoja samotnosc wec bedziecie na łozu smierci srac pod siebie ze umieracie w samotnpsci z mysla ze nikt sie o tym nie dowie hahaha naprawde takich pseudo kobiet nam tu nie potrzeba

Gość dotaustin
greq co ty chrzanisz maja sie na sile zakochac poprostu jeszcze nie spotkaly wlasciwego faceta i tyle maja brac co popadnie, kobieta tez czlowiek

Gość tez mi sie wydawało
że mam za wysokie wymagania i przez to jestem sama, a to wcale nie jest tak ze twoje wymagania sa za wysokie - po prostu jeszcze nie trafiłas na własciwego, uwierz mi wtedy "dopasujesz" swoje wymagania do niego:P a czekałam 28 lat!!

Gość Kiedyś czytałem
analizę socjologiczną "staropanieństwa" i "starokawalerstwa". Dziewczyny: zostaniecie same. Ogromna większość dojrzałych lecz niezamężnych kobiet to osoby bardzo atrakcyjne o wysokiej samoocenie. Niesrtety wśród dojrzałych kawalerów sytuacja jest odwrotna, a więc statystycznie nie ma szans aby starzy kawalerowie poślubili stare panny. Dziewczyny: gratuluję atrakcyjności i poczucia własnej wartości. Niestety pozostaje Wam piękna literatura i wibrator.

Gość rron
watpie zeby autorka byla o wysokiej pozycji spolecznej

Gość rron
strasznie upraszczasz, zycia nie da sie zdefiniowac

Gość zielony-kot
wymyślanie sobie "ideału" to próba zamaskowania faktu, ze po prostu się nie umie przyciągnąć niczym osobnika płci przeciwnej. zawsze wtedy przecież można powiedzieć "to nie dlatego, że jestem nudna, albo całkiem przeciętna, po prostu jeszcze GO nie znalazłam, ale jak znajdę, to będzie mój".

no to masz pecha :D a swoją droga to jest zabawne :D kobiety wywalczyły sobie równouprawnienie, feminizm i inne takie a teraz narzekają że brakuje... tym kobieta z sukcesem dobrych facetów. No cóż... .warunki się zmniły ale biologia i uwarunkowania psychice zostały jak były. kobieta nie poleci na gorszego od niej faceta, w sensie mniej ustawionego, bo jej ewolucja nie pozwala a jak duzo osiągnęła to nie ma specjalnego wyboru bo duzo osiąga mało ludzi :P zostaje ci tylko dożywotnie robienie kariery

Gość jaladreips
pieprzone KSIĘŻNICZKI jak ja WAS nienawidzę! umrzyj!

Gość uhm
Lady in White skad jesteS?

Gość bgfhghy
"jestem bardzo ładna, zadbana, zawsze modnie ubrana, pachnąca. " wybacz ale to samo oferuje gumowa lalka

Lady in White Wiele nie napisalas o swoich wymaganiach :) Zaledwie kilka podstaw... Szkoda, ze tylko bardzo wybiorczo. Gdybys okreslila wymagania z KAZDEJ GRUPY, to okazaloby sie, ze wyszlaby spora lista... Fizyczne, psychiczne intelektualne, zwiazane bezposrednio z uczuciem (czy jest zdolny do tego, zeby cie kochac na przyklad) oraz z efektem tych cech przelozonym na dotychczasowe zycie (pozycja zawodowa, kasa) Co podalas? INTELEKTUALNE: - \"żeby dorównywał mi, albo jeszcze lepiej - przerastał mnie poziomem intelektualnym\". - \"inteligencja na wysokim poziomie\", - \"wyższe wykształcenie, FIZYCZNE - \"odpowiedni wygląd (powyżej 180 cm\" - \"jestem bardzo ładna, zadbana, zawsze modnie ubrana, pachnąca. Tego samego oczekuję od mojego partnera\" Gdzies tam zamajaczyla \"dobra praca\".... ale raczej chodzilo Ci to, aby mial wymagany dla Twojej satysfakcji status spoleczny oraz kase. Zabraklo zupelnie tego, co tak naprawde pozwala zbudowac z kims wiez. Cech typowo ludzkich. Kiedy juz spotkasz tego wymarzonego... Moze byc piekny, wplywowy, ale w domu, w czterech scianach byc typowym skurwysynem, niezdolnym do emocjonalnosci na wymaganym poziomie. Zaraz mozesz uzupelnic liste, wiem... Wyjdzie cala litania. I mozesz ja precyzowac, wydluzac, modyfikowac (zapewne uscislajac np, czym ma pachniec albo jakie ma miec hobby). I to dowod na to, ze z realizmem nie ma to nic wspolnego. Bo - potocznie mowiac - idealow nie ma, czyli jak nie urok to sraczka. Proponuje ci zaczac litanie od tej drugiej strony. Spojrz na moj nick. Juz wiesz? Tak, poszukaj w tym swoim potencjalnym, wymarzonym kandydacie usterek. Poszukaj dziury w calym. Zrob liste cech , ktorych ABSOLUTNIE BYS NIE ZAAKCEPTOWALA W FACECIE. Odrzuc te skrajne (czyli np. patologia, toksyczny, itd.) SKUPIAJAC SIE NA TAKICH WADACH, ktore EWENTUALNIE MOGLABYS ZAAKCEPTOWAC. Cel? Dojdziesz do wnioskow, ktore pozwola Ci zweryfikowac nieco Twoje \"krolewskie zapedy\". To nie jest wcale \"obnizanie poprzeczki\"! Taka wiedza o swojej elastycznosci pozawala byc blizej realizmu zyciowego.Tak jest rowniez....o wiele skuteczniej. Powodzenia.

Gość do brzydki niski beznadziejny
Ja jestem feministka i faceta posiadam :) w dodatku fajnego :)

Gość jestemznowsama
a ja kiedys bylam z facetem, ktory nie mogl mi zaufac.... potem przez dluzszy czas bylam z facetem, ktoremu ja nie moglam zaufac... wybieram nieodpowiednich facetow... :o a sama do tego mam problem z emocjonalnoscia, jakby nie potrafie stworzyc odpowiedniej zazylosci w zwiazku, nawet jak mi bardzo zalezy... nie wiem juz co z tym zrobic... to meczace.... od zawsze zreszta mialam problem z utrzymaniem , pielegnowaniem znajomosci, rowniez kolezenskich damsko -damskich... moze sa ludzie, ktorzy musza byc sami? no ale zle mi z tym..... :o

Gość ale problemy
Jako mężczyzna też tak kiedyś miałem. Te co mi pasowały były zajęte. Te którym ja pasowałem nie podobały mi się. Na szczęście poznałem jedną (nawet na tym forum kiedyś była bardzo aktywna). Przez 2 lata byliśmy głownie znajomymi w necie. A potem jak gruchnęło to wszystko się zaczęło szybko dziać. I jest moim ideałem. Mimo że się kłócimy non stop.

Gość śorbię płyn
offerma bnb słusznie prawicie ale niestety dla tych kobiet tak niezwykle inteligentnych są to wyjaśnienia niezrozumiałe a więc po prostu głupie :D sam wielokrotnie przedstawiałem te argumenty rozmawiając na żywo, że tak powiem i na 10-20 rozmówczyń, jedna była naprawdę rozumna i potrafiła, wbrew swoim emocjom, wyciągnąć wnioski oparte na myśleniu przyczynowo-skutkowym i po prostu wiedzy, której człowiek się dopracował a autorkę, podejrzewam o całkowitą przeciętność intelektualną już nie raz zdarzyło mi się, jak to kobieta w oparciu o ukończone studia, jeden dwa fakultety, uważała się za niezwykle rozwiniętą intelektualnie, a to jest gówno prawda, bo najczęściej te studia, nie dają niczego poza wiedzą w danym zakresie ale ponad ten zakres, to już ani be ani me gusta estetyczne, artystyczne na poziomie kina, muzyki popularnej, itp

Gość nikt istotny
oferrma ma całkowitą racje... lady in white, chętnie bym sie z Tobą spotkał aby zweryfikować osobiście to co masz do zaoferowania....

Gość oby później nie było tak
blog na wp.pl jak szybko zniszczyć faceta

Gość ja26 i 6 miesięcy
przeciez łatwiej jest stawiac wymaganie innym, niz wymagac od siebie.. przecez ktos nie musi miec nic do zaoferowania a wymagac od innych. Jesli sie czlowiek zakocha nie patrzy na wady - a jesli sie nie zakocha dostrzega glownie wady

Gość ja26 i 6 miesięcy
jesli masz wymagania tzn ze sie nie zakochalas, ale szukasz faceta - kolege - kochanka.

Gość ostry facet
ja ciem wyleczem z wysokich wymagań w jednom noc chodz tu do mnie malenka!!!!

Gość man on the moon
zależy jeszcze jakie to są wady

dpeche15 - dziecko hahah, to ze chcemy inyteligentnych samczykow to nie jest to wymaganie oderwane od rzeczywistości, a moze jednak ??? wlasciwie to przetaje juz wierzyc , ze sa inteligentne osobniki rodzaju męskiego....