Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tartilka24

twardy brzuch

Polecane posty

Gość tartilka24

piszcie kobietki które miały twardy brzóch od 29 tygodnia ciązy, jak top się skończylo , i jak długo leżałyście w szpitalu. i czy urodziłyście przed czasem?

Gość tartilka24
nikt nie maiał takich dolegliwości?

Gość Zupa pomidorowa 28
Podobno brzuch twardnieje przy skurczach Braxtona-Hicksa. ZMień pozycję, wylujzuj się. Powinno minąć. W razie czego weź no-spę.

Gość tartilka24
niestety leze juz 2 tygodnie w szpitalu i niewiem kiedy wyjde , mam stresa jestem dopiero w 22 tygodniu

Gość do autorkii
no zupa pomidorowa znalazła najłatwiejsze pod słoncem rozwiązanie dla przedwczesnych porodów :) ja miałam tez od 29 twardnienie brzucha, do tego skracanie szyjki. Leżałam do 36 tygodnia, urodziłam w dniu terminu wyliczonego z usg. Podstawa - zero stresów. Pamiętam ze do 36 tygodnia brzuch stawiał mi się bardzo czesto a jak ten 36 tydzien przeleciał, to przesta twardnieć bo ja odpuściłam nerwy.

Wezcie mnie nie przerazajcie dziewczyny! Koncze 28 tydzien, a twardnieje mi brzuch po kilka razy dziennie od okolo 20 tygodnia! Zglaszalam to mojemu ginekologowi i poloznej, lekarz stwierdzil, ze moge wczesniej urodzic! Mowil, zebym zazyla no-spe forte, gdy tych skurczy bedzie w ciagu dnia powyzej 10. Mam nadzieje, ze donosze ciaze do konca. Pozdrawiam.

Wezcie mnie nie przerazajcie dziewczyny! Koncze 28 tydzien, a twardnieje mi brzuch po kilka razy dziennie od okolo 20 tygodnia! Zglaszalam to mojemu ginekologowi i poloznej, lekarz stwierdzil, ze moge wczesniej urodzic! Mowil, zebym zazyla no-spe forte, gdy tych skurczy bedzie w ciagu dnia powyzej 10. Mam nadzieje, ze donosze ciaze do konca. Pozdrawiam.

Gość dghjjj
jeśli regularnie twardzieje to idź do lekarza, szpitala, bo to sa skurcze, jeśli od czasu do czasu to ok. Ja trafiłam do szpitala, dali mi leki, zatrzymano skurcze, po tygodniu wyszłam do domu, z zaleceniem lezenia i leki oczywiście

Ja jestem w 27 tygodniu i tydzien temu bylkam w szpitalu z powodu twardego brzucha. mam brac tylko nospe 3 razy dziennie i caly czas lezec bo u mnie twardnieje brzuch przez to ze mam lozysko przodujace. wiem ze w niekturych przypadkach to nie jest takie grozne ale u mnie akurat grozi przedwczesnym porodem albo krwawieniem i od razu cesarka.

Gość anikom
no to dziewczyny mnie trochę przeraziłyście. jestem w 30 tc i od tygodnia twardnieje mi brzuch po kilka razy dziennie, ale nie sądziłam że może to się zakończyć leżeniem.

Gość też się martwię
ja jestem w 21 tc i od tygodnia też mam takie skurcze najczęściej rano, raz albo dwa razy dziennie, mam nadzieję, że to nic groźnego, do gina idę za tydzień macie rację z tym stresem, w zeszłym tygodniu miałam kilka stresujących dni, wizyta u dentysty oraz ślub i skurcze były nawet po 5 razy na dzień, jak się odstresowałam to tylko 1-2 razy dziennie a mały fika jak szalony, wczoraj dostałam pierwszego porządnego kopa, aż brzuch podskoczył :)