Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marta232567

Paniczny strach przed sm-stwardnieniem rozsianym pomozcie

Polecane posty

Gość marta232567

witam mam 29lat i na imię Marta.od okolo 2 lat boję się ze mam Sm.Połtora roku temu mialam rezonans głowy z kontrastem który nic nie wykazał wszystko w normie.A ja mam straszne objawy- bole nóg szczegolnie łydek bole szczeki czasmi jakies mrowienia.Dodam ze mam ojca neurologa który mi obiecuje ze nie mam Sm.To dleczego tak mnie bolą nogi ?są takie napięte.Juz nie wiem co mam robic-mam tez nerwice.Moje zycie to tylko płacz i lęk.Mam męża i myslimy o dziecku ale jak ja w taki stanie przezyje ciąże.Moze macie jakeis rady.Pozdrawiam

Gość jak kiedyś ćpałam ostro
no to pewnie przez nerwice przez samo wkręcanie się nabawisz się jakiegoś choróbska poza tym czemu od razu SM? :O przecież jest tyle innych chorób neurologicznych 😭 :O

jak bedziesz tyle o tym myslala to napewno to dostaniesz... niepotrzebnie panikujesz, sama sobie szkodzisz, wrzuc na luz, to co sie dzieje z twoimi nogami to efekt twojej histerii

Zacznij może łykać magnez a mrowienie i bóle znikną ;) Nie panikuj. Bóle mięśni ma wiele osób i wcale to nie oznacza, że masz SM szczególne jeśli zapewnia Cię o tym ojciec neurolog.

Gość marta232567
może ktos jeszcze da jakies rady i pomoze

Gość drgbum 3333909
hej wszystkim od dłuższego czasu szukam kogoś kto ma podobny problem do mojego czyli paniczny strach o stwardnienie rozsiane.moja kuzynka choruje na tą chorobę a ja praktycznir od dziecka mam z nią kontakt i jestem na "bierząco". obecnie mam 25 lat dwoje wspaniałych dzieci i problem związany z panicznym strachem o ta chorobę. doprowadza mnie to do szału doszukuje sie co nchwilkę jakiś objawów : drętwienie, mrowienie, zaburzenie widzenia itd. Pare razy zdarzyło mi się mrowienie ręki czy nogi, kręcenie w głowie itd. nie wiem czy to było to ale podejrzewm też nerwicę u siebie także sama już nie wiem. jest to przykre i bardzo męczące, nie wiem czy ktoś to zrozumie :( bardzo się boje tego że mogę wyladować na wózku (taj jak się stało z właśnie z moją kuzynką w przeciągu 3 lat stała się osobą niepełnosprawną i całkowicie zależną od kogoś) .nie wyobrażm sobie tego:( pozdrawiam wszystkich i prosze odpiszcie:(