Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Diverse

Porażenie mózgowe a ciąża

Polecane posty

Witam! Bardzo proszę o opinię,najlepiej ginekologa... Jesteśmy z moim chłopakiem już 3 lata ze sobą i bardzo się kochamy. Dużo rozmawiamy o ślubie i ciąży... Martwię się jednak o naszą przyszłą dzidzię. Przyszły tata ma bowiem dziecięce porażenie mózgowe... Próbowałam szperać w internecie czy miałoby to nieść chociaż minimalne ryzyko,ale nic nie znalazłam...Oczywiście dzidzię będę kochać tak czy siak aczkolwiek wolałabym się przygotować w razie czego,może jakoś zapobiec...Mój mężczyzna niestety unika tematu swojej choroby,nie lubi go... Czy moje obawy są zasadne czy może niepotrzebnie się martwię?

Gość allegroooooooooooooooooooooooo
Musisz rzeczywiście go bardzo kochać:)

Gość będę rodzić
ZAPYTAJ LEKARZA KONIECZNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kocham:) Wiem,że muszę zapytać,ale dopóki do niego nie pójdę,mam nadzieję że ktoś z kafeterowiczów mi pomoże...

Gość mamusiaprzyszlegodzidziusia
Też planuję Ciążę i też mam pewne obawy... Jest jakies prawdopodobieństwo, że maluch również będzie miec porażenie mózgowe?

Gość mam juz dosc tego
stuprocentowe :classic_cool:

Gość problem z oczkiem
zgadzam się z "porażenie mózgowe nie jest dziedziczne, ani nie jest chorobą genetyczną" jest efektem powikłań okołoporodowych lub niedotlenienia wewnątrzmacicznego. uważam, że śmiało możecie strać się o dzidziusia. Powodzenia życzę

ja mam takiego sąsiada mają dwoje chłopców dzieci sa zdrowe mimo że ojciec ma porażenie dziecięce

Gość tabsy anty
i znowu madre głosy pt " on jeszcze nie dorósł..":O dzięciece porazenie mozgowe nie jest choroba dziedziczna

Gość gość
A jesli to kobieta ma porażenie mózgowe i chce zajść w ciażę...? Jakie jest ryzyko dla jej zdrowia i dziecka?