Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

depeche15

Jestescie za kara smierci?

Polecane posty

tak, ale prawo po cos istnieje deko. gdyby tak rozmieniac na drobne... to kazdy cos tam ma. ja nie mam ojca, pieneidzy, mama ciezko chora. i nigdy w zyciu bym nikogo nie zabila. sa ludzie po traumatycznych przezyciach i sa doktorami. wiec to nie jest zaden argument.

Gość Czarna_Dalia
chwasty sie wyrywa a nie pielęgnuje, człowiek to nie chwast ani rzecz, niezależnie od tego co zrobił nadal pozostaje człowiekiem

dalia- bo jesli zabijesz male dziecko to cos z toba nie teges i koniec dyskusji. takich ludzi sie USUWA , a nie jakies drugie szanse. druga szanse to ty mozesz dac facetowi ktory cie zdradzil. brutalny oprawca na cos takiego nie zasluguje.

Gość depeche15 a ja pytam
bo wczoraj obiecałem ze zapytam :-) dziecinko spalas choc 6h ostatniej nocy ?

depeche, ale to jest psychika -------------------------------------------------- każda ma problemy takie czy inne

Gość Czarna_Dalia
to pousuwaj wszystkich, którzy są "nie teges" :-o

Witam ja jestem przeciwko karze śmierci. Kara, nie może być represją, a w większości przypadków w historii i w czasach dzisiejszych tak właśnie była użytkowana. Istnieje poważne zagrożenie \"przesadzania\" w wydawaniu wyroków śmierci. I też wchodzimy w wartości :) Moim zdaniem, nie powiiniśmy upadlać się do poziomu mordercy, ale, że o wartościach sie, nie dyskutuje to odpuszcze sobie.

dalia- to by oznaczalo ze musze usunac siebie :D serio- chodzi o to ze takie patologiczne przypadki nie maja szansy na resocjalizacje i to ofiarami trzeba sie zajac, a nie oprawca. to ofiary powinny byc na pierwszym miejscu, nimi powinien sie zajac sztab specjalistow, a nie morderca, ktory potrzebuje przeciez specjalistycznej opieki psychologa bo sam z siebie sie nie zresocjalizuje. a to kosztuje :) spalam nawet 8h ;) sama sie zdziwilam

Oczywiście, że tak, ale w wyjątkowych sytuacjach. Na pewno nie adekwatnie do czynów. Uważasz, że każdy kto zabił powinien ponieść karę śmierci? Ja tak nie uważam, bo wtedy byłaby codziennie jedna ofiara na krześle elektrycznym. Natomiast są takie sytuacje, które od razu moim zdaniem kwalifikują się do kary śmierci. Np. ta, gdzie facet gwałcil swoją córkę i ukrywał ją przed resztą świata. Albo jak facet zabil dziecko, poćwiartkował i jadł, bo był po prostu ludożercą (nie bede podawać szczegółów bo to straszne) albo w ogóle jak facet gwałci dzieci i je zabija.

Według badań psychologicznych zwiększanie wysokości kar bardzo negatywnie wpływa na społeczeństwo.

wredna czarnula - zgadzam sie. adekwatne nie znaczy po rowno jesli wiesz o co mi chodzi.

eh za 10 lat to pewnie w polsce dwoch gejow wychowujacych dziecko to bedzie norma hehe

Gość depeche15 a ja pytam
:-D bardzo mnie to cieszy :-D i tak trzymaj -- pomimo tematu rozmowy ale nie bede zabieral glosu w tej sprawie bo tu nie ma czarne i biale sa jeszcze odcienie szarosci :-( dobrej nocy wszystkim 🖐️

Gość Czarna_Dalia
serio- chodzi o to ze takie patologiczne przypadki nie maja szansy na resocjalizacje właśnie takie myślenie przekreśla resocjalizacje już na wstępie Jeśli to jest patologiczny przypadek to wskazana jest terapia a nie morderca, ktory potrzebuje przeciez specjalistycznej opieki psychologa bo sam z siebie sie nie zresocjalizuje. a to kosztuje jak nie wiesz o co chodzi to chodzi o pieniądze :D a tak serio to mordercy przestępcy mogliby na to zarobić właśnie przez pracę przymusową kara śmierci jest stosowana np w USA i jakoś nie zauważyłam żeby diametralnie obniżyła przestępczość

a pomijając wszystko śmierć to tylko chwila cierpienia w takim wypadku, a całe życie to cierpienie przez lata - wole żeby morderca cierpiał latami, aniżeli tylko chwile. niech cierpi tak jak rodziny ofiar - całe życie

dalia , kochanie - to RODZINA ofiary powinna byc na pierwszym miejscu. ktos kto ma patologiczne zachowania powinien sie udac do specjalisty, jesli bylo to morderstwo z premedytacja, wiedzial co robi. mogl sie z tego wycofac. nie wycofal sie? - musi poniesc konsekwencje. teraz psycholog sie powinien zajac ORIAFAMI ktore czesto nie moga sie ze zbrodnia pogodzic do konca zycia. dobranoc depeche15pytam sie tylko :) 🌻

Czarna_Dalia żeby pedofil zgwałcił Twoje dziecko został skazany na 20 lat ale za dobre sprawowanie wyszedł po 12 :D :D

Gość Czarna_Dalia
Złoty ---> nie umiesz pogodzić się z tym, że ktoś ma inne poglądy niż Ty? Wydawało mi się, że po to jest dyskusja, ale widać na kafe ma inne znaczenie :D

depeche15 Tu, nie chodzi tylko o statystyki Depeche. Dam Ci może taki przykład Rosja czy USA. W Rosji kara śmierci niby jest, a przestępczość tam zamiast maleć wzrasta, kara śmierci wprowadzona jest w niektorych stanach w USA i co ? Jest tam bezpiecznie ? I jeszcze coś dla was pomyślcie co popieracie obejrzcie to (jeśli sie brzydzicie tego co popieracie, nie odpalajcie tego) mi sie aż źle zrobiło jak to obejrzalem. http://www.bestgore.com/beheading/beheading-executions-name-of-allah-full-video/ Na tej stronie macie mase takich świństw.

doc- a widziales jak wyglada pociete cialo 5-letniego chlopczyka ktory zostal najpierw brutalnie torturowany? :) nie. wiec takich moredercow nie jest mi zal w ogole.

I jeszcze kto miałby byś divą moralności mówiącym o tym kto jest nienadającym się do resocjalizacji osobnikiem.

kara śmierci musi być bo jak zabił to musi wiedzieć ze tez zostanie zabity.

depeche oczywiscie, ze nie mialem na mysli ciebie, bo stanowisz raczej rzadki przypadek wyrozniajacy cie sposrod rowiesnikow. Taka mala pochwala, a co...:p ale z czasem spedzanym na kafe to wiesz... horyzont myslowy moze sie zarowno rozszerzac jak i zwijac. Niezaleznie od tematu.

Gość kara śmierci...
kara śmierci ma też na celu wyeliminowanie chwasta ze społeczeństwa ,chwast nie jest człowiekiem jest wynaturzeniem które trzeba usunąć

depeche15 Tak wiem gdzieś na tej stronie bestgore to widziałem. Tak samo jak widziałem dziewczyne zabitą cegłą za to, że zdradziła męża (prawo szariatu zezwala na to). Oglądałem też film, w którym zabity został człowiek, ktśóry islam obraził. Kara śmierci, nie przynosi nic dobrego dla społeczeństw widać to w państwach zarówno demokratycznych jak i niedemokratycznych takich jak Chiny.

szukanie- mam jeszcze duzo czasu, zmienie sie, zobaczysz :D staram sie byc otwarta... ale tak jakos na razie mi nie wychodzi. doc- rodzina.

kara śmierci... Adolf Hitler starał się eliminować chwast. Stalin też. Do czego to doprowadziło? Do śmierci 100 milionów ludzi.

Gość jsaraw
sa tak zwani psychopaci czytalm ksiazke- rada- uciekac jak najdalej zal mi tych ludzi bo im nic nie pomoze, nie ma na to leku