Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marzena18000

TABLETKI ANTY. PYTANIE

Polecane posty

Gość Marzena18000

Witam. Zażywam moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne i właśnie czekam na okres. Minęły już dwa dni i nic... Zawsze miałam bolesne miesiączki, czy teraz podczas zażywania tabletek, nie boli mnie brzuch to oznacza,że okres jeszcze nie prędko? Czy podczas tzw. krwawienia z odstawienia bóle miesiączkowe np. brzucha,krzyży nie występują wogóle. Proszę o odpowiedź.

mi osobiście okres pojawiał się 3-4 dni po ostatniej tabletce, a ból zaniknął właśnie przez tabletki, poczekaj chwilkę to może się pojawi jak nie to zalecane konsultacja z ginem

Gość Marzena18000
Ja za bardzo schizuje ;p Wziełam wszystkie 21 tabl. nie wystąpiły u mnie zadne wymioty czy biegunka. Małe, bardzo małe prawdopodobieństwo ciąży. Chyba sobie coś uroiłam. Czyli nie będzie mnie wogóle popolewał brzuch przed okresem?

Gość frufru
okres ma się pojawić w ciągu siedmiodniowej przerwy na krwawienie. nie jest powiedziane że na drugi dzień, nie jest tez powiedziane że sie skończy zanim wexmiesz pierwsza tabletke nastepnego opakowania. tylko spokojnie, przez pierwsze trzy miesiace troche moze to różnie wygladac. mozesz nie miec okrsu a tylko plamienie na przykład. to bardzo osobnicze jest. a co do bólów - tak, branie tabletek antykoncepcyjnych redukuje bóle miesiączkowe w znacznym stopniu.

ja bez tabletek miałam bardzo bolesne miesiączki, do tego stopnia że wymiotowałam a w tym czasie siedziałam na wc bo miałam rozwolnienie i jeszcze potrafiłam stracić przytomność :( przy anty to zanikło i czasem nie wiedziałam kiedy krew zaczynała lecieć :)