Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już nie mogę wytrzymać

mam trudne zaparcie prawie 2 tygodnie

Polecane posty

mam trudne zaparcie prawie 2 tygodnie już, co możecie mi poradzić żebym się załatwiła?

Gość a ja z calego
wsadz sobie czopek glicerynowy, na pewno pomoze;-)

a co myślicie o lewatywie, pomoże, warto i co najważniejsze jak ją zrobić?

jak jesteś w ciąży to daruj sobie lewatywę bo możesz wywołać skurczeweź ten czopek albo boldaloin

Gość Taka sobie fajna lala
Mi pomagają suplementy diety tylu Prenatal i dużo owoców i warzyw.

nie jestem w ciąży, weszłam na to forum bo wiem że kobiety w ciąży mają doświadczenie w radzeniu sobie z zaparciami.

a no to pewnie, że możesz sobie walnąć lewatywkę ;) ale jakby mnie o 2 tygodni męczyły zaparcia to zmieniłabym dietę już po kilku dniach i nie czekała do 2 tygodni.. a jak mimo zmiany diety (dodaniu masy błonnika) nic nie ruszyło to warto odwiedzić lekarza

codziennie jedz jogurt z musli, płatkami i otrębami pszennymi (nie żałuj sobie otrębów) - taka mieszanka jest bardzo zdrowa i pomaga wyregulowac przemianę materii podobnież są takie czopki specjalne dla kobiet w ciązy - Eva Q

Gość juz kolejny raz
polecam jesc chleb wieloziarnisty, taki jak sie kupuje szczelnie zapakowany po 6-7 kawałków. Nie jest może tani ale mi pomaga, ja kupuje w Lidlu

Gość to lewatywa albo czopek
no to lewatywa, w aptece kupisz gotową wlewkę z instrukcją Enema lub Rectanal ok 8 zł albo czopki glicerynowe, zapodaj od razu dwa i magnez

Gość iytdtvb
wez bisacodyl, powinien sobie poradzic, 2 tabl na noc. I zarezerwuj sobie kibelek nastepnego dnia rano, lub nawet w nocy:) od dziecka borykam sie z zaparciami, czasem nawet mdlalam przez to. Sa tez czopki z bisacodylu, ale palą jelita. a tabletka rozpuszcza sie w jelicie, wiec nie drazni zoladka. Jezeli normalnie nie bierzesz przeczyszczaczy 2 tabl wystarcza, bisacodyl jest silny. Mi czasen zdarza sie wziac 3-4, ale jesli nie zyjesz na co dzien z takimi srodkami, 2 powinny wystarczyc.