Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gagugu

karta ciąży

Polecane posty

Gość gagugu

czy tylko lekarz prowadzący może dokonywać wpisów w karcie ciąży?

Gość gagugu
mój lekarz jest na urlopie, kończą mi się leki i muszę iść do innego lekarza ale w tej samej przychodni. Nie wiem czy przed wizytą mierzyć wagę i ciśnienie, a pielęgniarka wpisuje wyniki w kartę.

Gość gagugu
był ktoś w takiej sytuacji?

a nawet jeśli ktoś inny się wpisze w kartę to co się stanie?jeśli nawet sama byś sobie tą wagę wpisała świat się nie zawali. karta ciąży ma dokumentować Twój stan zdrowia w całej ciąży. jeżeli dostaniesz jakieś ważne leki a Twojego lekarza nie będzie to ktoś Tobie ich nie wpisze bo nie jest Twoim lekarzem?karta ciąży pełni funkcję informacyjną. W razie gdybyś trafiła nagle do szpitala będą wiedzieć o Twojej ciąży wszystko. Tak więc wskazane jest wpisywać wszystkie wizyty i poczynania wzgledem ciężarnej

Gość gagugu
ja też byłabym za tym żeby ten lekarz dokonał wpisu w karcie, ale nie wiem jak on do tego podejdzie, może nie będzie chciał i wszystko wpisze tylko w kartę chorobową, no nic, dziękuję za odpowiedzi, przekonam się wieczorem

ja mialam sytuacje ze moja lekarka byla w szpitalu wiec nie bylo jej jakies 2-3 tygodnie. Na wizyte poszlam do innej lekarki w tej samej przychodni. Normalnie uzupelnila mi karte ciazy i postawila pod ta wizyta swoja pieczatke