Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość keroppi

zakupy co kupować??

Polecane posty

Gość keroppi

Witam, Drogie Koleżanki, mam termin na przęłom listopada i grudnia. Zaczełam się zastanawiać czynie zacząc powoli kompletować ubranek dla maleństwa. Zwracam sie o poradę jakiego typu rzeczy są potrzebne oraz w jakich ilościach, będzie to zima więc nie wiem czy sa jakieś zimowe kombinezony do niemowlaka jakby chiciało się znim przetransportować samochodem do rodziców. Jaki rozmiar kupować??ten najmniejszy czy troszkę większy?? Czekam na rady.. pozdrawiam

kombinezony oczywiście są.i to nie tylko do auta ale na każdy spacer. Z rozmiarem to ciężko powiedzieć, zależy jaki się dzidziuś urodzi ale 62 powinien być ok. do tego body- i to dość dużo. Troszkę śpioszków i koszulek. Ja ze śpiochów długo nie korzystałam bo średnio mi się dzieci w śpiochach podobają. Kilka par skarpetek, jakieś rajstopki.

Wklep sobie w google "wyprawka dla niemowlaka" i znajdziesz sporo stron z pełną listą zakupową włącznie z listą co potrzebne do szpitala :)

ja ze śpiochow i kaftanikow w ogole nie korzystałam .... za to pajace rewelacja.... a i mi sie wydaje ze nie warto kupowac najmniejszego rozmiaru bo moja mala urodzila sie 52 cm. a ten najmniejsze ciuszki byly zamale juz po 2 tyg.

Gość keroppi
Podnoszę:) A czy możecie mi wytłumaczyć czy się różnia te wszystkie ciuszki??ja nie miałam dziecka w rodzinie i zupełnie się nie orientuje.

Gość lolo1979 4 mies
kerropi jak masz jakies pytania to napisz, pogadamy sobie 8917557 - ja mam dzieciaczka 4 miesięcznego