Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karrrambaba

jak przekonać siostre żeby nie dawała klapsów dziecku???

Polecane posty

Gość karrrambaba

Moja siostra jest starsza odemnie o 8 lat więc nie mówimy sobie wszystkiego bo pamiętam ze się mną zajmowała jak byłam mała i była "starsza siostrą". Teraz ma męża i 6 letniego synka. Często już od rana gdy on nie słucha/nie wykonuje od razu jej poleceń daje mu szturchańce i klapsy, krzyczy na niego, nie tłumaczy mu dlaczego źle postępuje tylko mówi bo tak! Ma zerową cierpliwość. Wiem ze siostra kocha syna nad życie. Kiedyś wydrukowałam jej z netu artykuł o tym ze nie wolno bić dzieci ale usłyszałam tylko ze jak będe miał swoje dzieci to zobaczę. Jak ją przekonac zeby spojrzała SWOJE zachowanie krytycznie?

Gość może tak a może nie
Weź młodego na dwa tygodnie i sprawdź, czy Tobie starczy cierpliwości ;)

Gość tzrzwopatrzacynaswiat
dzieci nie owlno bić i kropka, jak ktos nie dorósł i nie ma cierpliwosci nie powinien miec dzieci

Gość abraja
za kazdym razem gdy bedzie malego chlapał walnij ja tez moze dojdzie do jej pustej łepetyny ze sa inne metody wychowawcze

Gość karrrambaba
no własnie tez myśle że nie powinna dawac nawet klapsów tymbardziej że ona wali klapsy mooocno. żal mi na to patrzeć bo stwiam się w sytuacji malucha.. ból, bezsilność.. od najbliższej osoby. jak jej to przetłumaczyć??

Gość karrrambaba
spytałam jej kiedyś czy jak on będzie miał 16 lat i jej nie posłucha to też go będzie szarpać? bez efektów

Gość on40
rózga karności wypędzi głupote z serca dziecka

Gość malagasa
niech poczeka az synek jej kiedys odda bo z agresji rodzi sie agresja

Gość a co cie obchodzi czyjes dziec
co cie obchodzi czyjeś dziecko? niektore bachory sa tak wredne, ze tlumaczenie do nich nie dociera i trzeba tylko pachem.